Noé Állatotthon Logo


1122


Magyar Magyar Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Dogs for adoption
Cats for adoption
Other animals for adoption
Found dogs
Permanent residents
Alreadz adopted
In Memoriam
Advertisements
Tips for donation
Info for volunteers
Noah's Ark Supporters' Club
Subscribe to our Newsletter:

I have read the Privacy Policy

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Home About us Contact How you can help Adpotion and sheltering Our sponsors

 
 
Give

1. 2 3 4 5 6 | Next
Vipera lovunk extra bolond szériában van
2016.11.30.

Az ügyeletes "állandóanbajbakerülök" lovunk most éppen Vipera. Az utóbbi időben viszont tényleg valami extra bolond szériában van. Volt, hogy a teljesen biztonságos éjszakai helyükön sikerült a mellkasát hosszan és mélyen felszakítania, olyan is volt, hogy az állát úgy megszúrta valamivel, hogy kis híján a kezünk között vérzett el. Ám Vipera szerint három a magyar igazság ... a baj csak az, hogy ezúttal hatalmas bajt okozott magának. Teljes rejtély, hogy miként tette, de nagyon csúnyán betört fejjel jött be a legelőről.
Cérna elment, nem tudunk mit mondani :(
2016.10.20.
Nem sikerült, nem sikerült, nem sikerült ... :( nincsenek szavak, csak a szívszakadás és a csalódottság. Elfáradt, feladta, már nem volt ereje újrakezdeni. Cérna elment ... :(
Szamóca and Muki through sickness and in health
2016.10.15.

Szamóca and Muki the donkeys came to our shelter 3 years under sad circumstances. Our visitors can’t meet them because they are declared to be dangerous animals. Them mare has a severe eye and skin infection and she has to wear an eye patch.
Worrying about Gazsi and Cérna
2016.09.29.

We had to worry about two of our „weakest links” Gazsi and Cérna. They scared us pretty badly but thank god it was not as bad as we first thought.
Cérna and her new shoes!
2016.09.27.

Two weeks ago, we received an urgent public help request of a dying horse. We'll never forget that when we saw the first pictures of her, we were almost certain that this horse is dead or would die within minutes.
Luckily we were wrong, and with a little help even she got back up on her feet at the sight and started grazing happily. This is due to the many people who joined forces together and helped her!
Cérnának talán sikerül!
2016.09.06.

Kétségbeesett segítségkérés érkezett Gyálra egy a tűző napon talált, elfekvő lóhoz, aki borzasztó állapotban van és képtelen felállni. De élt és mi nem sokat gondolkodtunk, autóba pattantunk és robogtunk Gyálra.
Aggódunk, ismét Gazsiért, de most nagyon
2016.01.05.
a mi kicsi aranyparipánk nagyon nincs jól :( Hetek óta küzd egy taknyos kórsággal. Sajnos napok óta nem is nagyon akar enni. Röntgen és laborvizsgálatok - küzdünk!
Ajtony és a NOÉ ménes karácsonyi levele :)
2015.12.09.
Szép jó estét kedves Hölgyek és Urak! Én Ajtony volnék, a Noé ménesének rangidős lova. Mivel közeleg a karácsony, és ilyenkor a kedves emberek mindig meglepnek minket valamilyen szuperjó ajándékkal, ezért most engem kértek fel, hogy beszéljek a patások nevében, és persze mondjam el, hogy kinek mi a szíve vágya karácsonyra.
Topáz elvágtázott az imádott felhői közé :(
2015.07.21.
Topáz az érdi lógyilkosság kapcsán került a NOÉ Állatotthon gondozásába Ajtonnyal és Váratlannal együtt még 2011-ben.
Mindig is különc volt, szerette a felhőket nézegetni, és minden különösebb indok nélkül halálra rémülni a semmitől is. Mi azonban ilyen kis különcnek szerettük, és rengeteg vicces jelenetnek lehettünk tanúi Topáz jóvoltából.
Topáz ma reggelre nagyon rosszul lett, nem evett, felpuffadt és hatalmas fájdalmai voltak. Az állatorvos nagyon hamar kiérkezett, a diagnózis egyértelmű volt: kólika. :(
Lovaink TEA-támogatót keresnek!
2015.07.11.
Mint sokan tudjátok, a Noé ménes tagjai szinte egytől egyig mind valamilyen betegséggel küzdenek. Jelenleg 4 kehes lovunk szorul rendszeres orvosi kezelésre, gyógyszerekre kehessége miatt. Ők Gazsi, Tündér Palkó, Koksz és Birs.
Sajnos ezek a kezelések azonban önmagukban nem elegendőek, így alternatív, gyógynövényes, akupunktúrás illetve aromaterápiás kezelésekkel egészítjük ki őket. Ennyi ló speciális gyógynövény keveréke azonban meglehetősen drága, havi szinten több 10 ezer forintos költséget jelent, melyet nagyon nehezen tudunk kigazdálkodni.
Gazsi életveszélyben ... túl vagyunk rajta ...
2015.05.24.
Borzasztó napokon vagyunk túl a mi csodálatos aranypóninkkal Gazsival. A mi kicsi pónink csütörtök reggel asztmás fulladó rohamot kapott. Szerencsétlen kis állat csak állt kiguvadó szemekkel, a légzésszáma az egekben volt, a szíve majd kiugrott a helyéről, az orrlyukai labdaméretűre tágultak és még tovább, ahogy próbált levegőhöz jutni, a szája az erőlködéstől kényszervicsorban.
Debi elvágtatott :(
2015.05.20.
Lassan két hete próbálom megfogalmazni a gondolataimat. Lassan két hete kerülöm az istállót, a vaklókarámot. Lassan két hete vág a szívembe az időnként meg-megszólaló csikócsengő hangja. Tudtuk, hogy Debivel baj van, láttuk hogy az Ő ideje lassan lejár. De más dolog tudni és megint más elfogadni, feldolgozni. Debi elfáradt, már nem volt ereje a gyógyuláshoz, az újra kezdéshez.
Patarák? – segíthetünk!
2015.03.27.
Gipsy King, aki februárban került a Noé Állatotthon gondozásába sok megpróbáltatáson ment már keresztül. Vakon éli a mindennapjait, valamint kóros soványsága sokáig fejtörést okozott. Azonban mindezek után egy újabb, nehezen kezelhető betegséget diagnosztizáltak nála, ez pedig a patarák.
Mi a patarák? A patarák egy olyan krónikus, degeneratív betegség, amely diffúz szövetburjánzást okoz és a pata, mint kemény szaruképződmény felpuhul és szivacsos állományú lesz. Sajnos, ahogyan a nevében is benne van, ez egy olyan betegség, amelyet nem tudunk meggyógyítani. Azonban ha céltudatosan, következetesen kezeljük, komoly javulást érhetünk el és ezzel segíthetünk egy olyan állapotot elérni a ló számára, amelyben a lét nem okoz fájdalmat.
Gazsi akupunktúrával gyógyul!
2015.03.19.
Különös látogatókat fogadott Gazsi a minap. Mondjuk, annyira nem volt elragadtatva, amikor kiderült, hogy nem csak megnézni, de tűkkel szurkálni is szeretnék őt… De elmagyaráztuk neki, hogy a gyógyulás érdekében ezt bizony ki kell bírnia.
Már megint Debi .. de most úgy tűnik tényleg nagy a baj :(
2015.03.10.
Már megszoktuk, sőt már Ti is megszokhattátok, hogy Debivel mindig történik valami. Így volt ez már akkor is amikor még látott, mióta megvakult azóta sokkal jobban vigyázunk rá, óvjuk mindentől amitől csak lehet, Ő mégis mindig megtalálja a módját, hogy valami bénasággal, ügyetlenséggel a figyelem központjában legyen. Általában az első riadalmon túl jókat derülünk ezeken, most azonban más a helyzet. Nem bénaság, nem lükeség, hanem betegség, elég komoly baj árnyékolja be kedvenc vakkancánk jövőjét ...
Gazsi hírek- egy picivel jobban vagyunk, de még messze a cél!
2015.02.20.
Gazsi 1 hete érkezett vissza hozzánk, azonnal állatorvosi ellátásban részesült, melytől ha lassan is, de kezd jobban lenni. Hosszú még az út, de mi bizakodóak vagyunk, mindent megteszünk, hogy jobban lehessen.
Gazsi nagy bajban van, a segítségetekre van szükség!
2015.02.13.
Gazsit 2009–ben koboztuk rossz tartási körülmények közül. 2011 novemberében pedig ő volt az első lovunk, aki ideiglenes befogadóhoz költözött. Nem volt kétségünk afelől, hogy belecsücsült a tutiba. Tavaly szeptemberben azonban aggasztó hírek kezdtek el érkezni róla. Gazsi nagyon beteg lett…
Kölyök elköltözött!
2015.02.12.
Kölyök lovunkat pár hónapja hirdettük meg ideiglenes befogadásra, hiszen előző befogadójától visszakerült hozzánk még novemberben. Új, remélhetőleg most már végleges otthont kerestünk neki. Közel 50 bemutatkozó levél érkezett rá, melyekből hossza szűrés után a nagyatádi Csillagtanyára esett a választás. Eljöttek személyesen is megismerni Kölyköt, és mi is lelátogattunk hozzájuk Nagyatádra ellenőrizni a körülményeket. Látogatásunk után nem volt kétség bennünk, megtaláltuk Kölyök számára az ideális helyet.
Rövid szervezkedés után eljött a búcsú és a szállítás napja.
„Segítség! Kopasz lettem!”
2015.02.12.
Sziasztok! Tündér Palkó vagyok, de haveroknak csak Palika. Szeretném elmesélni, hogy a minap milyen csúful átvertek engem ezek a Lómentős lányok…
... szegény Palikánkat kopaszra kellett nyírni. Sajnos a dús sörénye és vastag téli bundája alatt minden télen elszaporodnak a szőrtetvek, és ezektől általában véresre vakarja a nyakát ... hogy mit gondol minderről, erről szól a cikk
Lovazás számokban
2015.02.11.
2014 a számok éve volt Lómentésünk életében, méghozzá nem a pozitív értelemben. Több lovunk is visszakerült gondozásunkba ideiglenes befogadóiktól és 2 védencünktől is fájó búcsút kellett vennünk. Ugyanakkor 2014 a fejlesztések éve is volt, több apró, de igen fontos építkezés is történt lovaink területein.1. 2 3 4 5 6 | Next
 
     
 
Name: Zóra
Born: 1990.05.08.

Virtual adoption: Has no virtual master
I want to virtually adopt him/her!
Show previous virtual masters

Nick From Till
Monika 2019.08.05. 2019.08.10.
Betti 2018.09.11. 2018.09.21.
Évi 2018.07.04. 2018.07.09.
More about the animal ⇒Name: Gipsy King
Born: 2000.04.22.

Virtual adoption: Has no virtual master
I want to virtually adopt him/her!
Show previous virtual masters

Nick From Till
Mihály Ari 2015.12.19. 2015.12.24.
More about the animal ⇒Name: Muki
Born: 2000.01.01.

Virtual adoption: Has no virtual master
I want to virtually adopt him/her!
Show previous virtual masters

Nick From Till
Buza Andrea 2017.12.28. 2018.01.02.
Judit és Balázs 2016.01.03. 2016.02.05.
More about the animal ⇒Name: Szamóca
Born: 2009.01.01.

Virtual adoption: Has no virtual master
I want to virtually adopt him/her!
Show previous virtual masters

Nick From Till
Judit és Balázs 2016.01.03. 2016.02.05.
More about the animal ⇒Name: Menthol - JELENLEG IDEIGLENES BEFOGADÓNÁL ÉL!
Born: 2005.08.01.

Virtual adoption: Has no virtual master
I want to virtually adopt him/her!
Show previous virtual masters

Nick From Till
S/he did not have a virtual master yet
More about the animal ⇒Name: Amálka
Born: 1998.01.01.

Virtual adoption: Has no virtual master
I want to virtually adopt him/her!
Show previous virtual masters

Nick From Till
Ágoston Melinda 2016.03.08. 2016.04.08.
More about the animal ⇒Name: Carmen
Born: 2006.01.01.

Virtual adoption: Has no virtual master
I want to virtually adopt him/her!
Show previous virtual masters

Nick From Till
Timi 2016.12.15. 2016.12.20.
More about the animal ⇒Name: Kalinka - JELENLEG IDEIGLENES BEFOGADÓNÁL ÉL!
Born: 2008.04.01.

Virtual adoption: Has no virtual master
I want to virtually adopt him/her!
Show previous virtual masters

Nick From Till
S/he did not have a virtual master yet
More about the animal ⇒Name: Ajtony
Born: 1990.01.01.

Virtual adoption: Has no virtual master
I want to virtually adopt him/her!
Show previous virtual masters

Nick From Till
Moncsi 2014.12.29. 2015.01.18.
More about the animal ⇒Name: Ottó
Born: 2009.11.01.

Virtual adoption: Has no virtual master
I want to virtually adopt him/her!
Show previous virtual masters

Nick From Till
Sáry Márta 2019.03.22. 2019.05.25.
More about the animal ⇒Name: Tündér Palkó
Born: 1993.03.01.

Virtual adoption: Has no virtual master
I want to virtually adopt him/her!
Show previous virtual masters

Nick From Till
Vera 2018.10.31. 2018.11.05.
jani 2018.03.20. 2018.05.15.
More about the animal ⇒Name: Basa - JELENLEG IDEIGLENES BEFOGADÓNÁL ÉL!
Born: 1998.01.01.

Virtual adoption: Has no virtual master
I want to virtually adopt him/her!
Show previous virtual masters

Nick From Till
S/he did not have a virtual master yet
More about the animal ⇒Name: Tesco-JELENLEG IDEIGLENES BEFOGADÓNÁL ÉL!
Born: 2007.01.01.

Virtual adoption: Has no virtual master
I want to virtually adopt him/her!
Show previous virtual masters

Nick From Till
Robin 2016.07.05. 2016.07.15.
More about the animal ⇒Name: Barbie
Born: 1992.01.01.

Virtual adoption: Has no virtual master
I want to virtually adopt him/her!
Show previous virtual masters

Nick From Till
kitty 2017.05.21. 2017.05.26.
Szilvi 2017.04.03. 2017.04.08.
More about the animal ⇒Name: Birs
Born: 1997.01.01.

Virtual adoption: Has no virtual master
I want to virtually adopt him/her!
Show previous virtual masters

Nick From Till
Vezdényi Gergely 2016.02.29. 2016.03.04.
More about the animal ⇒Name: Vipera
Born: 2000.01.01.

Virtual adoption: Has no virtual master
I want to virtually adopt him/her!
Show previous virtual masters

Nick From Till
S/he did not have a virtual master yet
More about the animal ⇒Name: Kölyök-JELENLEG IDEIGLENES BEFOGADÓNÁL ÉL!
Born: 2005.01.01.

Virtual adoption: Has no virtual master
I want to virtually adopt him/her!
Show previous virtual masters

Nick From Till
Anna 2016.03.30. 2016.04.06.
Kölyök 2014.12.18. 2014.12.23.
More about the animal ⇒