Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Speciális programok
Macskamentés
MiniMenhely-program
Boxermentés
Bulldogmentés
Cane corso mentés
Csau-csau mentés
Rókamentés
Lómentés
Linda
Keverék kutya
(P)RÉMSÉG
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

KeverékKutya Webshop

Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

(W)ebnapló 2012.01.30 - 02.12.
2012.02.12.

Kezdjük egy igazán vidám, jó hírrel. A napokban ünnepelte születésnapját Állatotthonunk kutya korelnöke Szultán, alias Szuli bácsi. Az évek száma nem kevesebb, mint 18!. :) A születésnapján Szakálmama vezetésével önkénteseink egy tálca finomsággal lepték meg őt, sőt az ajándékok között egy születésnapi köszöntő vers is volt.A vers és a születésnapi buli beszámoló elolvasható ITT!

A vidámság után sajnos szomorú vizekre is kell eveznünk. Sajnos nem is egy védencünk sétált át a szivárványhídon.

Jet volt a legrégebbi lakónk. 2003. novembere óta élt az Állatotthonban. Ahogy mondani szokták nem született szerencsés csillagzat alatt. Alig másfél évesen került be hozzánk és itt élte le egész életét. Egy kutyatámadás miatt amputálni kellett a lábát, súlyos vesebetegsége miatt már többször került rossz állapotba. A gazdijelöltek az elmúlt 9 évben messze elkerülték. De a sok szerencsétlenség közepette mégis szerencsés volt, hiszen volt egy saját Angyala, Anikó. Igaz, hogy a menhelyen élt, de neki volt saját gazdája. Volt aki kényeztette, vigyázott rá, amikor beteg volt orvoshoz rohant vele, babakenguruban jött vele felvonulni az Állatok Világnapján. Akinek a segítsége és a szeretete átsegítette oly sok krízisen. Jet ma átsétált a szivárványhídon. Őszinte részvétünk Anikó, köszönjük, hogy ennyi éven keresztül szeretted, istápoltad és gondoskodtál róla. Biztosak vagyunk benne, hogy most odaát rohangál és Rád gondol. Isten veled Jet!

Anikó tollából:
Jet ma délután meghalt. Szombaton az egyik malac fellökte, és a bordája eltört. Sajnos májelégtelensége miatt műteni nem lehetett - mára feladta a harcot.
Nagyon szerettünk Drága Jetim, Anikó és Péter!Sok ezren aggódtatok és segítettek Matróna kutyánknak. A 14 éves boxermatrónát Isaszegen szedték össze, ahogy vakon és süketen vonszolta magát a kemény hidegben. Reménykedtünk benne, hogy lehet még néhány szép hónapja, sajnos nem így lett. De melegben, békében és biztonságban sétált át a szivárványhídon.Pikoló az össze-vissza tört kölyökkutya Minimenhelyünk védence volt, de az összes NOÉ-s Angyal egy emberként drukkolt érte. Sajnos neki nem sikerült. :(

Szörnyű dologra ébredtünk ma - Pikoló meghalt. Megdöbbenve és értetlenül állunk. Este még jól volt, evett, élénk volt és éjszaka elaludt. Összetört kis teste feladta a harcot. Pedig csoda volt ő javából, hiszen apró teste szinte minden porcikája eltört, összetört, amikor valószínűleg egy autó elgázolta. Neki sajnos nem jutott túl sok jó rövid kis életében. Kölyökként az utcára került, ahol isteni szerencsével túlélt egy gázolást. Összetörve bekerült az Illatos útra. Vizsgálták, műtötték, kórházban volt. Az utolsó néhány napját töltötte melegben, szeretetben, gondoskodó kezek között. Valószínűleg valamelyik szerve megsérült a balesetben és ez okozta most ezt a váratlan tragédiát. Ég veled Pikoló, ott a Szivárványhídon túl már semmi sem fáj! Légy boldog, gondtalan kölyök, kergesd a pillangókat és játssz, ugrabugrálj nagyokat. Élj úgy, ahogy a Te korodban minden kölyökkutyának élnie kellene. Soha nem felejtünk el!Nagyjából kettő hete kértünk segítséget Debi műtétjéhez. Története ITT olvasható.

Segítségkérésünk és facebook felhívásunk hatására sokan összefogtak, ennek eredményeként gyűlt össze az előre kalkulált kezelési és műtéti költség összege. Köszönjük a hazai állatvédőknek, lovasoknak, valamint külön köszönet angol lovas barátainknak: köszönjük Nat és Karen!

Debi azóta megérkezett a nagyállatklinikára, kivizsgálása folyamatban van.Zselé kutya ugyan a Minimenhely védence hivatalosan, de visszakerülése az állatotthonba annyira megrázott mindenkit, hogy úgy éreztem helye van itt is elrettentő példájának.

"Sajnálom Zselé. Ott tartok, hogy én szégyellem magam. Nagyon. Családod volt, lakásban éltél 7 éven át, és most ott vagy kint a hidegben, és fogalmad sincs mi történik veled...
.. ..Zselé kutyánkat 7 év!!! lakáskutya lét után se szó, se beszéd, visszahozták ma délben a menhelyre. Reggel telefonáltak, hogy jönnek..és jöttek. Állítólag a kutya tegnap egyszer rávicsorgott a gyerekre...( a kutya ideiglenes befogadójánál kifejezetten gyerekbarátnak bizonyult anno,imádta őket, és a 7 év alatt sem volt vele probléma ) Egyszerűen ő már nem kell. Eldobták, mint egy darab szemetet."


Öröm az ürömben, hogy Zselé ideglenes befogadóhoz költözhetett, így csak néhány napot kellett fagyoskodnia a hidegben. Reméljük, hogy családi környezetben hamar megnyugszik a pici lelke.Újabb csoda készülődik a NOÉ háza táján. Füstös babérjaira tör Pulcsi a béna pulikutyánk. :)


Pulcsi 2011. december elején került a gondozásunkba. Elgázolta és cserbenhagyta egy autó a 4-es úton. Állatbarátok találtak rá a sokkos, béna kiskutyára.A helyreállító műtét megtörtént, de még rengeteg munka vár rá, amíg ő is négy lábon jön-megy majd, mint Füstös, aki megmutatta nekünk, hogy igenis vannak még csodák. Aki nem ismerné Füstös történetét, az ITT olvashatja !


A felülvizsgálatok alapján van okunk a bizakodásra. Most, a műtét után 6 héttel Pulcsi csóválja a farkát és egyre többször és egyre sikeresebben nyomja fel magát négy lábra :)

Rehabilitációs csoportunk oszlopos tagja Mica, a cica is :)De nagyon kell küzdenie, hiszen izmai elsorvadtak, a két hátsó végtagja szinte csak csont és bőr. Sok tornáztatás, az idegvégződések stimulálása, vagyis rengeteg idő és energia, amíg elérjük a célt, hogy négy lábon járjon, sőt szaladjon.

Aki ismer bennünket, az tudja, hogy nem ismerünk lehetetlent :)

Néhány kép a mindennapi fizikoterápiáról:


További képek Pulcsiról ITT !

Hírek korábbi védenceikről:

Kedves Noésok!
Így másfél év elteltével ideje hírt adnom "Cudar" kutyáról, aki egyáltalán nem cudar, sőt. Örökbefogadása után testvére, Cefre nevét kapta tőlünk.

Ilyen volt

Cefre kutya (röviden Cef, becenevén Tökmag) gyönyörű, közepes termetű, mini németjuhásszá cseperedett. Rendkívül szófogadó, engedelmes kutya és az első naptól kezdve szobatiszta. Nagyon ragaszkodik a család minden tagjához, de én vagyok a kedvenc. Velünk van benn a lakásban, nem igényli a kinn lakást nyáron sem - bár jó időben kiküldjük a kertbe, hogy ugráljon kinn addig, míg elvagyunk. Néhányszor ugyan kimászott utánunk a kerítésen, de leszoktattuk róla, így aztán már gond nélkül ott lehetett hagyni. Az egyedüllétet pár nap (üvöltés) után szokta meg, ennek áldozata az ajtó sarka lett. Most már megszokta az otthoni egyedüllétet. A gyomra kicsit érzékeny, kutyakaját kap, házikosztot csak nasinak, és nagyon óvatosan adunk neki. Az autós utazással is gondok voltak emiatt kicsikorában, de most már több mint fél éve "balesetmentesen" megy ez is.

Imád rágcsálni, szétcincált legalább 10 pár vendégpapucsot, és mindig kell neki hagyni rágócsontot.
Nagyon félénk volt, mikor hozzánk került, viszont sokat oldódott azóta - az idegenekkel (emberekkel és kutyákkal) kezdetben kicsit bizalmatlan, de ha megismerte, nyakába ugrik kutyáknak és embereknek egyaránt.
Jó sokat eszik, még mindig naponta kétszer, van olyan nap, amikor egy nála másfélszer akkora termetű kutya kajaadagját benyomja, de le is ugrálja, de nem is kell vigyázni a vonalaira. :)
Egy hibája van: túlságosan szeret korán kelni. :)

Cefre-Tihany - túrázás közben Tihanyban 2011 tavaszánÜdvözlettel:

Fekete Dorka


A teljes képes beszámoló elolvasható ITT!


Dömét (régi nevén Dokit) 2009. októberében fogadtuk örökbe Tőletek.

2009. augusztusában találták őt magára hagyva a testvéreivel együtt pár napos korukban.Az elmúlt 2 és fél évben majdnem 40 kilós gyönyörűséggé cseperedett.Rendkívül intelligens kutya, több kutyaiskolát is kijártam már vele és tervezem, hogy még tovább folytatjuk a tanulást.

Köszönöm azoknak, akik esélyt adva neki és testvéreinek, gondozták és óvták az akkor alig pár napos kiskutyákat!

Bimbi 2011. októberében került hozzánk. A gazdája adta le bőrbetegen, iszonyú állapotban.


Megkezdtük a kezelését és természetesen a gazdikeresést is. A szerencse rátalált egy német gazdi személyében, aki személyesen jött érte a Karácsonyi ünnepek alatt. Ezeket a képeket most kaptuk egy nagy csomag csokoládéval, és a gazdi levelével együtt, amiben köszönetet mond Bimbiért, az álomkutyáért. A képeket látva mi tartozunk köszönettel, hogy ilyen gyönyörű kutyát varázsolt a kis pucérból :) Köszönjük :DTovábbi képek ITT!

Új családtagunk, Eper!Még csak ma költözött be hozzánk ez a kis tünemény, de már a család összes tagja szerelmes belé!:) Nem csak gyönyörű kutya de nagyon okos is mint egy igazi hercegnő olyan nekünk. Már a kertet is feltérképezte, hihetetlen mennyi energia van ebben a kutyában, imád játszani! :) Nagyon gyorsan tanul és nagyon hálás minden kedves szóért és simogatásért!:) KÖSZÖNJÜK NOÉSOK!Egy léleksimogató kedvességet kaptunk Nóritól, az egyik 13 éves Angyalunktól.Jerry a gyönyörű fajtatiszta németjuhász 2011 nyarán került hozzánk iszonyúan lesoványodott állapotban. Egy albérletben felejtették ott a 'gondos gazdik'.
Hozzánk kerülése után hamar összeszedte magát. Ősz táján azonban elkóborolt tőlünk (aki ismerte, az tudja, hogy ő is egyike volt a menhelyre érkező vendégeket fogadó kutyáknak), de most szerencsésen hazakerült az állatotthonba, de még mindig GAZDIT KERES! Sőt nem csupán visszakerült, de már rá is mosolygott a szerencse és Jerry ma már gazdis kutya. :)Mint már többször beszámoltunk róla Dia és Króm kutyusaink a rettegett kórral küzdenek. Túl vannak a sikeres műtéteken, sugárkezeléseken és jelen pillanatban kemoterápiás kezelésük zajlik. A héten kapták meg a második kezelésüket. Mind a ketten jól vannak, jól reagálnak a kezelésre és mellékhatásnak nyoma sincs.És itt van a legvidámabb rovat - friss gazdisok, képekben:

A hiányzó irodai bútordarab - SuszterSzonja a pihe-puha pettyes orrú szobaszőnyeg.Duci rénszarvas-vizslaLunaBumeráng
SzakiTe gondos gazda vagy?
Télen nem csak nekünk, hanem kedvenceink számára is szükség van a megfelelő ápolásra.Téli kutyaápolásról szóló cikkünk elolvasható ITT!


Celebrókánk, Azil újra tollat ragadott és tőle már megszokott kissé énközpontú, ámde imádni való stílusban elénk vetett néhány keresetlen szót.

Igeeeeeeen, itt vagyok újra! Tudom, hogy iszonyatosan hiányoztam, biztosan többen eszközöltetek magatokon érvágást, mikor felnéztetek a honlapra, és láttátok, ……hogy nem láttok semmit. Nincs új bejegyzés, se egy cikk, ami rólam szól, semmi….Hát, most itt vagyok, hagyjuk magunk mögött eme gyászos időszakot, és örüljünk együtt, hogy hallhattok rólam.

Az elmúlt napokban előkerült pár régi fénykép rólam. Még kis szaros kölyökoromból…..először arra gondoltam, hogy ez irtóciki. De, aztán persze én is rájöttem, hogy ilyen nem történhet. ÉN nem lehetek ciki, maximum übercuki. Úgyhogy itt vannak, tessék, nézegessétek csak, hogy még a mai állapotomnál is édesebb és szeretnivalóbb és és és kedvesebb voltam.Hát most nézzétek azokat a szemeket! Milyen édes kis pofim volt, és apu is sokkal többet dédelgetett. Igaz, akkor még velük lakhattam…..nem itt….kinnt….a kifutóban….a hidegben….egyedül…..és még csodálkozik, hogy nem engedem néha hogy megfogjon. Chöhhh…..

A teljes blogbejegyzés elolvasható ITT!

Zenészek az NOÉ védenceiért

Segélykoncert a NOÉ Állatotthon Alapítvány védenceiért! Minden jegy árából 200 Ft-tal minket támogathatsz és még remekül és színvonalasan szórakozhatsz!
Február 14, Valentin napra esik a várva várt Kasai Lemezbemutató Koncert Budapesten a Dobozban!
A lemez két kontinensen, Amerikában (Floridában) és Európában (Magyarországon) készült; amerikai és magyar zenészekkel.
Kasai és 7 tagú zenekara egy nagyon ütős koncertet és igazi, Valentin napi táncos, romantikus estét ígér.
Zenekár tagok: Kasai - zongora, ének / Bata István – basszusgitár / Oláh Gábor – dob / Takács Márton – ütős hangszerek / Elek Norbert – billentyűk / Nagy Zoltán – gitár / Abbas Murád – harsona / Stencli Tamás – szaxofon
Lemezdedikálás a koncert után!
Tiszta szívvel és sok szeretettel várunk benneteket!
És aki a keményebb stílust kedveli. :) Slamovits István és zenekara,a Slamo Revans február 17-én koncertezik a PECSA-ban. A koncert bevételének felével ők is a NOÉ állatotthon védenceit támogatják!
ARANYCSONT TURNÉ

Belépő: 2.000 Ft

A koncert bevételéből a zenekar támogatja a NOÉ Állatotthon Alapítvány MiniMenhelyét.

Kérünk benneteket, hogy aki jön és tud segíteni, hozzon magával kutya vagy macskatápszert, valamint még használható takarót, melyeket a koncert helyszínén az állatotthon munkatársai személyesen vesznek át.
Elfogyott a főznivalónk!

Állatotthonunkra is hatással van a hazánkba beköszöntött farkasordító hideg.

A téli időszakban naponta főzünk lakóinknak, hogy meleg étel kerüljön tálkáikba. Sajnos a főzni való húskészleteink elfogytak, üresek a fagyasztók!

A jelenlegi állatlétszám mellett naponta kb. 350 kg húsra van szükségünk, hogy elláthassuk lakóinkat.

Köszönettel fogadunk farhátat, vagy egyéb húsokat (húsos csont, vagy csont nem jó!). Nagyobb tétel szállítását (300 kg felett) az állatotthon vonzáskörzetében megoldjuk (Budapest, Maglód, Pécel…)

Jelentkezni az info(kukac)noeallatotthon.hu email címen, vagy a +36/30-911-9402 telefonszámon lehet!

Köszönjük!Közeledik az adóbevallás. Nektek csak egy perc, nekünk a túlélés! Ugye idén sem felejtkeztek meg rólunk? Hamarosan indul az adó 1 %-os kampányunk, de már most érdemes megjegyezni:
Noé Állatotthon Alapítvány - Magyarország legnagyobb állatotthona
Adószám: 18169696-1-42
Cicáinkról szóló hírekkel rendszeresen jelentkezik a Macsnapló.

Beszámolók a Minimenhely project háza tájáról a Mini (W)ebnaplóban.

Fenékrázó boxereink sorsát nyomon követhetik a Hírboxban.

Szuszogó, röfögő bulldogjaink mindennapjai elolvasható a Bullblogban.

A cane corsokról tudósít a Corso Kurír.

A mentett csau-csaukról számol be rendszeresen a Chowsmopolitan.

KincyMegosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában