Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Hírek Cudarról :)
2012.02.02.

Kedves Noésok!

Így másfél év elteltével ideje hírt adnom "Cudar" kutyáról, aki egyáltalán nem cudar, sőt. Örökbefogadása után testvére, Cefre nevét kapta tőlünk.

Ilyen volt

Cefre kutya (röviden Cef, becenevén Tökmag) gyönyörű, közepes termetű, mini németjuhásszá cseperedett. Rendkívül szófogadó, engedelmes kutya és az első naptól kezdve szobatiszta. Nagyon ragaszkodik a család minden tagjához, de én vagyok a kedvenc. Velünk van benn a lakásban, nem igényli a kinn lakást nyáron sem - bár jó időben kiküldjük a kertbe, hogy ugráljon kinn addig, míg elvagyunk. Néhányszor ugyan kimászott utánunk a kerítésen, de leszoktattuk róla, így aztán már gond nélkül ott lehetett hagyni. Az egyedüllétet pár nap (üvöltés) után szokta meg, ennek áldozata az ajtó sarka lett. Most már megszokta az otthoni egyedüllétet. A gyomra kicsit érzékeny, kutyakaját kap, házikosztot csak nasinak, és nagyon óvatosan adunk neki. Az autós utazással is gondok voltak emiatt kicsikorában, de most már több mint fél éve "balesetmentesen" megy ez is.

Imád rágcsálni, szétcincált legalább 10 pár vendégpapucsot, és mindig kell neki hagyni rágócsontot.
Nagyon félénk volt, mikor hozzánk került, viszont sokat oldódott azóta - az idegenekkel (emberekkel és kutyákkal) kezdetben kicsit bizalmatlan, de ha megismerte, nyakába ugrik kutyáknak és embereknek egyaránt.
Jó sokat eszik, még mindig naponta kétszer, van olyan nap, amikor egy nála másfélszer akkora termetű kutya kajaadagját benyomja, de le is ugrálja, de nem is kell vigyázni a vonalaira. :)
Egy hibája van: túlságosan szeret korán kelni. :)

Hihetetlenül rohangálós (túlmozgásos :)) kutya, alig lehet lefárasztani, de ez nem baj, mi is szeretünk mászkálni. Nagyokat sétálunk vele a Gellért-hegyen naponta kétszer minimum egy órát és szinte minden hétvégén visszük magunkkal túrázni - ő közben a mi távunk dupláját teszi meg, mert jobbra-balra-fel-alá szaladgál körülöttünk. Sok kutya barátja van, akikkel rohangál és birkózik nagyokat séta közben. Szeret kergetni mindent, ami mozog, legyen az a labdája egy macska esetleg az erdei vadak - küzdünk, hogy erről leszoktassuk, de nehezen megy.

Cefre kutya életét nyomon követni a Sétafika túraportálon lehet, ahol túrákat vezetek, közben készül fotó róla is, amikor pár pillanatig egy helyben marad:

Kukk


És küldök néhány képet csatolva:
Cefre1 - Cefre hazakerülése után elbújt a szekrény aláCefre2 - várakozás az állatorvosnál a kölyökkori oltásai egyikénCefre-Tihany - túrázás közben Tihanyban 2011 tavaszánCefre-Pakozd - túrázás közben a Velencei-hegyiségben a pákozdi ingókövek egyikén 2 heteHa van híretek, hogy a tesói hova kerültek, örömmel értesülnék róla vagy ha tudjátok, megadhatjátok az e-mail címem a tesók gazdijainak, hátha egyszer össze tudunk futni egy közös kutyasétáltatás erejéig.

Üdvözlettel:

Fekete DorkaMegosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában