Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Speciális programok
Macskamentés
MiniMenhely-program
Boxermentés
Bulldogmentés
Cane corso mentés
Csau-csau mentés
Rókamentés
Lómentés
Linda
Keverék kutya
(P)RÉMSÉG
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

KeverékKutya Webshop

Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

(W)ebnapló 2012.01.09-29.
2012.01.29.

Azt gondoltuk, ha túl leszünk január első napjain könnyebb lesz az élet. Hát mit ne mondjak, ez egy kicsit sem jött be. Az uralmat átvette a sár, gyakorlatilag napokig szó szerint megközelíthetetlen volt az Állatotthon. Se orvos, se kaja, se támogatók, se látogatók. Az állatok csak úgy ömlöttek volna be, miközben még a szilveszteri kutyák nagy része is nálunk van. Röviden minden rendben, éljük a szokásos NOÉ-s hétköznapokat.

Kezdjük az elején, akik még a petárda őrületből itt ragadtak, hátha meglátja valamelyiket a gazdi. Ők hivatalosan már oltva, chipezve, ivartalanítva örökbefogadhatóak, de szívünk mélyén mégis azt szeretnénk, ha eredeti családjukba kerülnének haza.

SzaniszlóSzumátraSzilajSzakiSzipka
SzirénSelenaA szilveszteri petárdázásokat követően ugrásszerűen megnövekedett állatállományunk újabb kennelek építését teszi szükségessé. A kennelek helyét már kijelöltük, a megvalósításhoz azonban a te segítségedet kérjük!

Egy 10*5 méteres kennel megépítésének költsége nagyjából 100.000 Ft.
Fontos a biztonság, ezért kizárólag jó minőségű, vastag anyaggal dolgozunk és a megépítésnél önkénteseinket hívjuk segítségül.

Köszönettel fogadunk bármilyen méretű és mennyiségű zártszelvényt, valamint 2-3 colos vascsöveket! Nagyobb mennyiség esetén Budapest területén a szállítást megoldjuk. Jelentkezni az info(kukac)noeallatotthon.hu címen lehet.

Alapítványunk arra kéri az állatbarátokat, hogy aki teheti támogassa kennelépítési terveinket. Az OTP Banknál vezetett, 11710002-20083777 számú számlánkra történő utalás, vagy paypal utalás során a megjegyzés rovatba kérjük feltüntetni: "kennelépítés"

Amennyiben egy magánszemély, vagy vállalat teljes egészében megszponzorálja egy kennel megépítését akár nevet is adhat annak, sőt - hozzájárulásával - a támogató kilétét is feltüntetjük rajta.

Köszönjük!

Beszéljünk napjaink megkeserítőjéről a sárról ... szavak nélkül ...Mondjuk egy dolog tuti biztos, NOÉsnak lenni a sárban is jóóóóóóóóóóóóóó!

Elkészült a NOÉ támogatói klub éves összesítése is, gyönyörű számok, hatalmas segítség!

A Noé Támogató Klub tagjai a 2011-es évben 4.116.150,-forinttal támogatták az Állatotthont. Ezen összeg segítségével nagyon sok - többek között életmentő - műtétet tudtunk finanszírozni kutyáink és cicáink részére, továbbá gyógyszereket, felszereléseket tudtunk vásárolni.A Támogató Klub az összeg egy részével gyönyörűszép cicakifutónk felépülését is támogatta.
Nagyon köszönjük a NOÉ Támogató Klub kiscsaládjanak, hogy velünk voltak, segítettek !
2012-ben is nagyon számítunk Rátok!!!!
http://www.noeallatotthon.hu/noetamklub/

Füstös kutyánk, aki maga a CSODA mindenki kedvence, hatalmas rajongótáborral rendelkezik, sokan szeretik és érdeklődnek felőle. Ő ezt ezerszeresen hálálja meg kedves természetével, de leginkább azzal, hogy dacol a tudománnyal és a természettel és 4 lábon fut-szalad-rohan. Magunk sem értük miért, de Füstit elkerülik a gazdijelöltek, pedig mindennél fontosabb lenne neki egy saját család.
Ezért komoly kampányba kezdtünk a facebook oldalunkon, hogy egy saját családot találjunk Füstösünknek!Matróna felbukkanása az állatotthonban komoly vihart kavart. Igaz, hogy hivatalosan az öreglány a boxer fajtamentés védence, de szerintem nincs olyan NOÉ-s családtag aki ne hallott volna róla az utóbbi napokban.

Köszönjük azt a hatalmas összefogást és rengeteg segítséget, amit kaptunk Matrónának. Ideiglenes befogadónál van és egész jól működik.

A legfrissebb információ róla, hogy a csodával határos módon meglett az eredeti gazdája. Kiderült, hogy Matróna 14! éves. Egy a gyerekek által nyitva felejtett kapun tévedt ki a kertből és indult világgá süketen és vakon. Ahogy sejthető a teljes hepiend elmarad, hiszen túl azon, hogy hihetetlen korú és tele van daganatokkal, azért ennyire sovány, mert még ilyen öregen is és betegen is kerti kutya. Orvosainkkal teljes egyetértésben felvilágosítottuk a gazdáit, hogy Matróna nem maradhat kint ebben a téli hidegben, hiszen ez a biztos halált jelentené számára nagyon rövid időn belül. Öreg szervezete már nem képes annyi tápanyagot hasznosítani amennyi a "fűtéshez" szükséges. Vakon, süketen és kicsit szenilisen amúgy sincs biztonságban egyedül a kertben. Mivel a család nem tudja megoldani, hogy bent tartsák a beteg kutyát, ezért úgy döntöttek (és bevalljuk, számunkra ez így megnyugtató), hogy Matróna maradjon nálunk. Tehát Matróna továbbra is élvezheti a meleg otthont, a pihe-puha párnákat, valamint Zsuzsa és Fati óvó vendégszeretetét.
Matróna egyébként jól van. Öregesen éli hétköznapjait. Eszik, iszik, alszik és mindebből jó sokat. A daganatok nem bántják rapid módon, de természetesen figyeljük és mindent megteszünk a kényelme és a jó közérzete érdekében.
Lómentő csoportunk sem tétlenkedik az új évben. Leendő, új védencüknek, Debinek kérnek segítséget:

Debi egy 18 éves, hatalmas termetű (178 cm marmagasságú!) Mezőhegyesi Félvér kanca. Nemrégiben gennyes méhgyulladást kapott, melyet sikeresen kezeltek, de a vizsgálatok során megállapították, hogy sérve van. Korábbi gazdája rettenetes körülmények között tartotta és ez sajnos Debi egyik szeme világába került. Debi múltjával tökéletesen illeszkedik a NOÉ kis ménesébe.

Debi jelenlegi legnagyobb problémája a hasfalán lévő sérv. Sérvvel egy ló egyáltalán nem terhelhető. Van, hogy hosszú évekig boldogan eléldegél vele, és csak utána kell sort keríteni a műtétre; mindez szerencse kérdése. Egy rossz mozdulat is elég ahhoz, hogy kritikussá váljon az állapota.
Debi gazdái sajnos nem engedhetik meg maguknak a műtét költségeit, jelenleg a tartását is alig tudják kigazdálkodni és mivel már nem lovagolható így elkezdtek számára megoldást keresni. Szerették volna biztonságban elhelyezni, ahol öreg korára megkaphatja a megfelelő állatorvosi ellátást és figyelmet; így kerültünk mi a képbe.Teljes cikkünk Debiről és a helyzet nehézségeiről elolvasható ITT!

Jaj, miért kell minden (W)ebnaplóban ilyen résznek is lenni, de sajnos szinte mindig van. Akikért a könnyeink hullnak, tőlük búcsúztunk az elmúlt napokban:

BÚÉK meghalt. És bár ide most kellene valamit írnom, de fogalmam sincs mi legyen az. Reggel óta megállíthatatlanul potyognak a könnyeim. Valamiért ez az apró kiskutya kiválasztott engem anyukájának, nem kértem, nem tettem érte semmit. Ő döntött így. Ha tehette velem volt, ha rám nézett a szeméből szerelem, rajongás sugárzott felém. Én nem akartam ... ő döntött így - és most az én szívem szakadt meg. Nem tudjuk mi történt, a héten köhögött, kicsit bágyadt volt, de ezt kezeltük. Ő is petárda áldozat volt, de sajnos a gazdáját nem sikerült megtalálnunk, pedig igazi celebpincsi volt. Többször szerepelt velem a tv-ben, hátha ... Én pedig nem tudtam megadni neki amire vágyott, hogy igazából én legyek az anyukája. Sajnálom, ha tudtam volna, hogy csak ilyen rövid ideje van itt köztünk, talán ... Sajnálom édes kis BÚÉK, már te is az én égi falkám tagja vagy odaát a Szivárványhídon túl ... http://www.rtlklub.hu/musorok/csakcsajok/videok/154543Egy csoda véget ért. :( Drill a nagy küzdőnk ma átsétált a szivárványhídon. Drill a nyáron került hozzánk, miután félig lebénulva egyszerűen a sorsára hagyták, ezt a gyönyörű, fajtatiszta cane corso hölgyet (http://youtu.be/XbTJW-Aow-w). Az orvosi vizsgálatok kiderítették, hogy súlyos nyaki csigolyákat érintő gerincsérve van. Ez az állapot sajnos nagyon régóta fennállhatott, ezért a műtét kimenetele nagyon kétséges volt. De Drill szinte azonnal meghálálta a törődést, a szeretetet és a támogatást és 3 nappal a műtét után már talpon volt. Jött - ment, és ami a legfontosabb volt, megállás nélkül csóvált (http://youtu.be/XXYSwXBe7W0). Ezzel az új tudásával nem tudott betelni, a farkincája ettől kezdve meg sem állt. Édes, kedves természetével mindenkit az ujja köré csavart. Imádta az életet, az embereket, a kutyákat és minden élőlényt. Boldog és hálás volt minden simogatásért és jó szóért. És ő minden jót azzal hálált meg, hogy erősödött, gyógyult és csóvált és csóvált és csóvált (http://youtu.be/61Np03Zfclo). Amikor megérkezett a tél és a hideg, Drill állapota romlani kezdett. Gyógyulófélben lévő gerince nagyon megérezte a zord időjárást. De jött egy Angyal, aki nem csak meleg helyet, sok szeretetet tudott neki nyújtani, de természetgyógyász lévén azonnal gyógyítani is kezdte. Masszírozta, kezelte és ennek köszönhetően a dolgok megint kezdtek jóra fordulni.
Három nappal ezelőtt egyik pillanatról a másikra lebénult gyakorlatilag mind a négy lábára. A lelke és a szíve ugyanaz maradt, de farka nem csóvált többé. :( Az újabb orvosi vizsgálatok súlyos és kiterjedt gerincvelő infarktust állapított meg. Ezzel elveszett minden esély. A csodát felváltotta a fájdalom, a bénultság és a kétségbeesés. Hiába minden szeretet, ragaszkodás és reménykedés, meg kellett hozni a legfájdalmasabb döntést. Nem engedhettük, hogy fájdalmak között, magatehetetlenül, egyedül legyen egy hideg kórházi ketrecben. A szemében ugyan ott csillogott a rajongás és a szeretet, ahogy simogattuk és a fülébe súgtok nincs semmi baj, nincs egyedül. Ő hálásan bújt az ülőnkbe, simult az arcunkhoz és csendben, nyugodtan átsétált a szivárványhídon.
Boldogság, sőt megtiszteltetés volt ismerni ezt a kutyát. Aki hálás volt minden lépésért, minden farok csóválásért és ezt minden pillanatban a tudtunkra adta. És úgy érezzük igenis megérte. Megérte, hogy megpróbáltuk, megérte a fél év boldogság. Megérte, hogy megtapasztalta milyen egy boldog, egészséges kutya élete. Igen, csupán fél év volt, de neki a betegen sorsára hagyott, kidobott léleknek ez a fél év maga volt az egész ÉLET.
Köszönjük mindenkinek, aki szorított érte, aki támogatta, ideiglenes befogadóinak a sok törődést, gondoskodást, orvosainknak a bravúros műtéteket. De leginkább köszönjük Drill, hogy ismerhettünk - megtiszteltetés nekünk!Kapocs kutyánk, a gerinces szekció oszlopos tagja. Állkapocstöréssel és súlyos gerincsérüléssel, lebénult mellső lábakkal került hozzánk. Hála az orvosoknak, ideiglenes befogadójának Orsinak és az akupunktúrának Kapocs nagyon szépen gyógyult. Talpra állt, bár az egyik mellső lába nem akart helyre jönni. Minden kezelés és gyógyítás ellenére ez a lábacska rongylábként lógott és tehetetlenül vonszolta. Hogy elkerüljük a további sérüléseket, nem volt más választásunk amputálni kellett ezt a lábikót. Na nem kell megijedni, hiszen Kapocs szerin az élet bizony így is csuda szép! :)
Ideiglenes befogadója tollából, a műtét utáni napok: "Extra gyorsan gyógyul, szerintem gyönyörû a sebe és egyre jókedvűbb is. Annyira szeleburdi, úgyhogy még sok az orra esés, de felpattan és rohan tovább, szóval nem csinálunk ügyet belőle. Tegnap óta követeli, hogy ő is jöhessen sétálni Pocakkal, de a varratszedésig még csak kertezünk. Mindenesetre jó jel, hogy a kedve megvan hozzá :) És a hangja is megjött ismét, a műtét óta tegnap vakkantott először, meg a nyűglődős hang is újra visszatalált, amin meg mindig nagyon jókat mulatunk :)" Egy kis videó, még a műtét előttről. http://www.youtube.com/watch?v=HZi1DKnE9kU&feature=youtu.be Tehát még egyszer: Kapocs teljesen béna első lábakkal került hozzánk! A NOÉnál mindig van egy-két csoda! :DBemutatom Állatotthonunk legújabb csillagát, Micit, a kecskét! Mici egy gyönyörűséges kislány kecske. Gazdája a betegsége miatt nem tud róla gondoskodni, a családja kért segítséget ennek a szépségnek.
Mici igazi családi kedvencként élt eddig, ez meg is látszik rajta, hiszen nagyon kedves, tökéletesen pózol a fényképezőgép előtt. Ha kutya lenne azt mondanánk, hogy tökéletesen pórázképes, így, hogy kecske, nem tudom mit lehet rá mondani. :)
Mivel Mici nem csak szépségével, de kedves viselkedésével is elbűvöl mindenkit, így jó esélye van rá, hogy ő legyen a rendezvények egyik sztárja.
Mici fizikailag nem fogadható örökbe, de a NOÉ gazdasági udvarán szeretettel várja rajongóit! Mivel ő egy kecske, így mindent nagyon szeret és mindenre nagyon kíváncsi. Aki igazán kedveskedni szeretne neki, az feltétlenül hozzon magával egy kis répát, almát vagy salátát.
Ha valaki mégis ellenállhatatlan vágyat érez, hogy Mici örökbefogadója legyen, megteheti ezt virtuálisan az adatlapján keresztül. És így nem csak büszkeségtől dagadó mellekkel mutogathatja új családi kedvence fotóját, de egyben támogathatja Mici és gazdasági udvar lakóinak ellátását.
Mici adatlapja: http://www.noeallatotthon.hu/index.php?pid=1&aid=2034
Az egyik legboldogabb rovatunk következik - néhány boldog gazdis kép, a legújabb szerencsésekről:


Hírek a gazdiktól:

Akik emlékeznek rá, biztos örülnek, hogy hallanak Gumóról, aki a kis kölyök kanról, aki nyáron érkezett hozzánk sérült lábbal, és itt is nőtt fel, majd amputálni kellett az egyik mellső lábát. Örömmel jelentjük, hogy minden OK vele, és a gazdik nagyon szeretik. Ahogy a képen is látszik, tud élni a kiscsávó :DSaci, korábbi védencünk, hatalmas változáson ment keresztül a bekerülése óta.Aki esetleg nem ismeri az ő történetét itt olvashat róla. Érdekes és tanulságos! http://www.noeallatotthon.hu/index.php?pid=2&cid=1203


És akkor egy kis számisztika. 2011. a számok tükrében:

Állatotthonunkhoz - nem beszélve speciális programjainkról - naponta közel félszáz telefonhívás és megszámlálhatatlan e-mail érkezik, hogy kutyát, kutyákat, alkalmanként egy egész almot szeretnének leadni, beadni, elhelyezni. A gazdasági válság eredményeképpen a leadni kívánt kutyák száma megugrott, a szám elképesztő, átlagosan heti 6-800 kutyáról beszélünk. Állatotthonunk és speciális programjaink szélmalomharcot vívnak, de a számok magukért beszélnek. Íme a 2011. évi statisztikánk!

Állatotthonunk és speciális programjaink szélmalomharcot vívnak, de a számok magukért beszélnek.


Íme a 2011. éves összesítő:Noé Állatotthon 2010. év záró létszám: 238
Noé Állatotthonba került kutyák száma: 470
ebből a csoport által ivartalanított: 458
ebből balesetes, kezelésre szoruló: 37
Noé Állatotthontól örökbeadott kutyák száma: 410
Noé Állatotthonnál meghalt: 45
2012 elején gazdikereső kutyák száma: 253


Macskamentő csoport 2010. év záró létszám: 100
Macskamentő csoporthoz került cicák száma: 238
ebből a csoport által ivartalanított: 83
ebből balesetes, kezelésre szoruló: 66
Macskamentő csoporttól örökbeadott cicák száma: 242
Macskamentő csoportnál meghalt: 26
2012 elején gazdikereső cicák száma: 70


MiniMenhely részleg 2010. év záró létszám: 74
MiniMenhely részleghez került kutyák száma: 123
ebből a csoport által ivartalanított: 115
ebből balesetes, kezelésre szoruló: 22
MiniMenhely részlegtől örökbeadott kutyák száma: 117
MiniMenhely részlegnél meghalt: 6
2012 elején gazdikereső kutyák száma: 75


Boxer fajtamentő csoport 2010. év záró létszám: 29
Boxer fajtamentő csoporthoz került kutyák száma: 86
ebből a csoport által ivartalanított: 76
ebből balesetes, kezelésre szoruló: 0
Boxer fajtamentő csoporttól örökbeadott kutyák száma: 71
Boxer fajtamentő csoportnál meghalt: 3
2012 elején gazdikereső kutyák száma: 41


Bulldog fajtamentő csoport 2010. év záró létszám: 16
Bulldog fajtamentő csoporthoz került kutyák száma: 70
ebből a csoport által ivartalanított: 68
ebből balesetes, kezelésre szoruló: 7
Bulldog fajtamentő csoporttól örökbeadott kutyák száma: 66
Bulldog fajtamentő csoportnál meghalt: 4
2012 elején gazdikereső kutyák száma: 16


Csau-csau fajtamentő csoport 2010. év záró létszám: 9
Csau-csau fajtamentő csoporthoz került kutyák száma: 15
ebből a csoport által ivartalanított: 13
ebből balesetes, kezelésre szoruló: 4
Csau-csau fajtamentő csoporttól örökbeadott kutyák száma: 13
Csau-csau fajtamentő csoportnál meghalt: 1
2012 elején gazdikereső kutyák száma: 10


Cane corso fajtamentő csoport 2010. év záró létszám: 7
Cane corso fajtamentő csoporthoz került kutyák száma: 28
ebből a csoport által ivartalanított: 24
ebből balesetes, kezelésre szoruló: 0
Cane corso fajtamentő csoporttól örökbeadott kutyák száma: 22
Cane corso fajtamentő csoportnál meghalt: 3
2012 elején gazdikereső kutyák száma: 10


Lómentő csoport 2010. év záró létszám: 17
Lómentő csoporthoz került lovak száma: 3
ebből a csoport által ivartalanított: 1
ebből balesetes, kezelésre szoruló: 1
Lómentő csoporttól ideiglenesen befogadott lovak száma: 5
Lómentő csoportnál meghalt: 2
2012 elején az állatotthonban elhelyezett lovak száma: 13

Összegzés:
2010. év záró létszáma: 373 kutya, 100 macska és 17 ló.
2011. évben összesen 792 kutyát, 238 cicát és 3 lovat fogadtunk az egyéb állatokról nem is beszélve, továbbá 699 kutyát és 242 macskát adtunk örökbe.

És a száraz számok után, a Komlósi Oktatási Stúdió diákjai vizsgafilmje a felelős állattartásról és a NOÉ Állatotthonról. Köszönjük Klein Ronnak és csapatának ezt színvonalas filmet. Reméljük a jutalmuk egy kitűnő minősítés lesz.Cicáinkról szóló hírekkel rendszeresen jelentkezik a Macsnapló.

Beszámolók a Minimenhely project háza tájáról a Mini (W)ebnaplóban.

Fenékrázó boxereink sorsát nyomon követhetik a Hírboxban.

Szuszogó, röfögő bulldogjaink mindennapjai elolvasható a Bullblogban.

A cane corsokról tudósít a Corso Kurír.

A mentett csau-csaukról számol be rendszeresen a Chowsmopolitan.

Kincy

Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában