Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Debinek szüksége van ránk!
2012.01.18.

Debi egy 18 éves, hatalmas termetű (178 cm marmagasságú!) Mezőhegyesi Félvér kanca. Nemrégiben gennyes méhgyulladást kapott, melyet sikeresen kezeltek, de a vizsgálatok során megállapították, hogy sérve van. Korábbi gazdája rettenetes körülmények között tartotta és ez sajnos Debi egyik szeme világába került. Debi múltjával tökéletesen illeszkedik a NOÉ kis ménesébe.

Debi jelenlegi legnagyobb problémája a hasfalán lévő sérv. Sérvvel egy ló egyáltalán nem terhelhető. Van, hogy hosszú évekig boldogan eléldegél vele, és csak utána kell sort keríteni a műtétre; mindez szerencse kérdése. Egy rossz mozdulat is elég ahhoz, hogy kritikussá váljon az állapota.
Debi gazdái sajnos nem engedhetik meg maguknak a műtét költségeit, jelenleg a tartását is alig tudják kigazdálkodni és mivel már nem lovagolható így elkezdtek számára megoldást keresni. Szerették volna biztonságban elhelyezni, ahol öreg korára megkaphatja a megfelelő állatorvosi ellátást és figyelmet; így kerültünk mi a képbe.Ugyan Debi nem szorulna sürgősen műtétre, viszont nagyon kockázatos lenne őt ilyen állapotban egy új ménesbe beszoktatni.
A lovak között szigorú rangsor van a ménesben. Ha egy új ló érkezik, az a minimum, hogy jól megkergetik, és ha nem hagyja magát a ranglétra aljára kerülni, kisebb verekedésekre is sor kerülhet. Nagyon veszélyes lenne, ha egy rúgás pont a sérv közelébe találná el.

Úgy döntöttünk, hogy még mielőtt megérkezik megműttetjük Debi sérvét. Ez a műtét azonban nem olcsó, ilyen komoly beavatkozást csak az üllői Nagyállat Klinikán végeznek. Becslésünk szerint a műtét kb. 150.000 Ft -ba fog kerülni, amely hatalmas terhet ró állatotthonunkra.
Kérünk minden állatbarátot, ló-bolondot járuljon hozzá Debi műtéti költségeihez!

Bankszámlaszámunk: OTP 11710002-20083777

Külföldről történő utaláshoz:

IBAN: HU62 1171 0002 2008 3777 0000 0000
SWIFT (BIC): OTPV-HU-HB
OTP Bank / Budapest, 1102 Kőrösi Csoma sétány 6.
PayPal és online bankkártyás utalási lehetőség weboldalunkon a jobb oldalon középtájt.

A megjegyzésbe kérjük írjátok be, hogy: "Debi"

Debi virtuális örökbefogadással is támogatható!

Köszönjük!Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában