Macskamentés logo
English English Deutsch Deutsch

Gazdira váró cicákGazdira váró cicák Gazdira váró perzsa cicákGazdira váró perzsa cicák Gazdira váró maine coon cicákGazdira váró main coon cicák Közvetített cicákKözvetített cicák Elveszett/talált cicákElveszett/talált cicák Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a macskatartásrólTudnivalók a macskatartásról A hét cicájaA hét cicája MacsNaplóMacsNapló MacskanyelvMacskanyelv Történetek állatainkrólTörténetek állatainkról Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól FotóalbumFotóalbum LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Noé Támogatói KlubNoé Támogatói Klub
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Adó 1% felajánlása
2011.02.18.


Alapítványunkat személyi jövedelemadója 1%-val is támogathatja, hiszen ez a legnagyobb bevételi forrásunk, állatmentõ munkánkat szinte teljes egészében ebbõl fedezzük.

Adószámunk:

18169696-1-42Rendelkező nyilatkozat letöltése

Tisztelt Támogatónk! Kedves Állatbarát!

Hatalmas örömmel tapasztaltuk, hogy Állatotthonunk munkájának elismeréseképpen évről évre több adózó gondolja úgy, hogy adója 1 %-ával a NOÉ Állatotthon Alapítvány tevékenységét támogatja. Nagyon köszönjük, és reméljük, hogy idén is számíthatunk támogatásukra, hiszen jelenleg több mint 900 állatról gondoskodunk!

2010-et követően a 2011. is nehéz év volt... de nem csak nekünk embereknek, hanem a nekünk kiszolgáltatott állatoknak is. Naponta kapunk bejelentést súlyos állatkínzásokról, az elhanyagolástól életveszélybe került állatokról.

A NOÉ család idén is összetartott!

A felajánlott segítségből és támogatásokból végeztük a mentést, a megmentett állatok gyógykezelését és rehabilitációját.

Speciális programjaink keretei között működnek fajtatiszta kutyák mentésével (boxer, bulldog, csau-csau, cane corso)foglalkozó fajtamentő projektjeink, amelyek kizárólag önkéntesekből álló csapattagok végzik. A csapatok folyamatosan bővülnek, és hihetetlen lelkesedéssel, valamint kifogyhatatlannak tűnő energiával mentik a rászoruló állatokat, miközben állatotthonunkba is folyamatosan ömlenek a sérült, beteg, kezelésre szoruló kutyák, macskák és egyéb állatok.

2009-ben elindult rókamentő projektünk. A NOÉ Állatotthon egyik legnagyobb beruházásaként elkészült a Magyarországon és Európában is egyedülálló rókarezervátum, amely jelenleg is több róka, borz és mosómedve végleges otthona.

A Noé Állatotthon Alapítvány megalakulása óta menti az utak mentén elütött, sorsukra hagyott, beteg cicákat, valamint az ivartalanítás hiányában teherré vált, „nem várt” almokat. A probléma súlyossága mostanra akkora lett, hogy elengedhetetlenné vált szervezett, önálló projekt formájában folytatni a munkát. Ezért 2010 augusztusában elindult Macskamentő projektünk, macskaszerető önkéntesek részvételével.
A csoport fő célja a rászoruló, sérült, altatásra ítélt cicák szervezett mentése, gyógykezelése és gazdához juttatása.

Magyarország állatvédelmi szempontból a társállatok oldaláról sem maga a Kánaán, de még náluk is sokkal rosszabb helyzetben vannak sajnos a gazdasági haszonállatok, mely kategóriába beletartoznak a lovak is. 2009. óta mentjük a rossz körülmények között élő, vagy áldozatául esett lovakat. Jelenleg több ló, szamár, valamint öszvér tartozik a "méneshez".

Kórházunk balesetes részlege állandóan 150 %-on üzemel, hiszen sérült, közvetlen életveszélyben lévő állatot sosem hagyunk az utcán. Az egészséges állatok bekerüléséhez azonban várólistát kellett bevezetnünk.

A napi állatmentő munkánkon túl évek óta komoly hangsúlyt fektetünk a felvilágosításra és az oktatásra. Hisszük, hogy a felnövekvő nemzedék tanítása az egyik legfontosabb része az állatvédelemnek. Oktatócsoportunk rendszeresen jár ki iskolákba és óvodákba, illetve az állatotthonban fogadunk gyermek és diák csoportokat. Régi dédelgetett álmunkat szeretnénk megvalósítani egy oktatóközpont létrehozásával, ahol az állatok közvetlen közelében, interaktív módon sajátíthatnák el a gyerekek a felelős állattartás alapszabályait.

Egyik állandóan visszatérő probléma a ‘kiscica és kiskutyaszezon”, ami komoly gondot okoz nekünk, hiszen naponta akarnak nem kívánt szaporulatból származó kölyköket elhelyezni nálunk, illetve rendszeresen találunk a kapuban ilyen-olyan módon bedobozolt kölyökállatokat rejtő “ajándékcsomagokat”.
A kölykök immunrendszere nagyon gyenge, 3 kombinált oltás beadásáig (minimum 6-8 hét) karanténba kell őket helyezni, a különböző időben bekerült almokat azonban egymástól is szeparálni kell a potenciális fertőzések elkerülése érdekében. Ezt eddig csak ideiglenes befogadói rendszerben tudtuk megvalósítani, de az önhibájukon kívül bajba került kölykök száma elengedhetetlenné teszi saját kölyökkarantén részleg felépítését. Évek óta nagy álmunk egy európai színvonalú karantén megépítése.

Aki járt már a NOÉ Állatotthonban, saját maga is megtapasztalhatta, hogy az egyik legnagyobb problémánk a menhelyhez vezető út minősége. Gyakorlatilag hó vagy eső esetén a terület napokig megközelíthetetlen. Az érintett időszakokban sem támogatóink, sem az iskolás csoportok, de még a saját állatmentőink sem tudnak feljutni az állatotthonhoz. Hosszú ideje próbálunk már segítséget kérni a probléma rendezéséhez, de külterületen működünk, ezért ennek megoldása nem egyszerű. E súlyos helyzet miatt egyik legnagyobb jövőbeli beruházásunk lenne, hogy a hozzánk vezető útszakasz legkritikusabb részét, mintegy 500 métert saját forrásból, támogatóink segítségével csináltatjuk meg.

Kérjük, támogassa Állatotthonunkat adója 1%-ával, hogy továbbra is ilyen magas színvonalon végezhessük állatmentő munkánkat.
Az adóbevallás részét képező felajánló nyomtatványra írja rá adószámunkat: 18169696-1-42
Köszönjük!

Legyen Ön is a NOÉ család tagja, csatlakozzon hozzánk a Facebook-on, ahol már több mint 31.000 családtagunk van (facebook.com/noeallatotthon).
Természetesen a legnagyobb öröm védenceinknek és nekünk is, ha személyesen ellátogat hozzánk a hét bármely napján.

Állatbarát üdvözlettel:
Tasnádi Katalin Andrea,
a NOÉ Állatotthon Alapítvány elnökeMegosztom a Facebookon