Macskamentés logo
English English Deutsch Deutsch

Gazdira váró cicákGazdira váró cicák Gazdira váró perzsa cicákGazdira váró perzsa cicák Gazdira váró maine coon cicákGazdira váró main coon cicák Közvetített cicákKözvetített cicák Elveszett/talált cicákElveszett/talált cicák Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a macskatartásrólTudnivalók a macskatartásról A hét cicájaA hét cicája MacsNaplóMacsNapló MacskanyelvMacskanyelv Történetek állatainkrólTörténetek állatainkról Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól FotóalbumFotóalbum LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Noé Támogatói KlubNoé Támogatói Klub
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink
⇐ Válasszon a cikkek közül
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

1. 2 3 4 5 6 7 | Következő

Állatok Világnapja a NOÉ Állatotthonban 2021
2021.09.30.
Állatok Világnapja a Noé Állatotthon Alapítványban 2021
A vegetarianizmus és az erőszakmentesség világnapja
2021 október 3. vasárnap 10:00 és 16:00 óra között
Helyszín: NOÉ Állatotthon (Budapest, XVII. kerület, Csordakút utca vége)

ZÁRVA VAGYUNK!
2020.03.16.
A corona (COVID-19) vírus veszély és a Kormány által kihirdetett vészhelyzetre tekintettel, a Noé Állatotthon Alapítvány BIZONYTALAN IDEIG ZÁRVA TART! Látogatókat, közmunkásokat, közösségi szolgálatosokat nem áll módunkban fogadni!Örökbefogadás kizárólag telefonon előre egyeztetett konkrét időpontban lehetséges. 

Állatok Karácsonya a Noé Állatotthon Alapítványban
2019.11.26.
2019. december 8-án, VASÁRNAP rendezzük meg a már hagyományos Állatok Karácsonyát a Noé Állatotthon Alapítványban. Helyszín: Noé Állatotthon Alapítvány 1171 Budapest, Csordakút utca vége

Állatok Világnapja a NOÉ Állatotthonban
2019.07.04.
2019. október 6. vasárnap 10:00 és 16:00 óra között
ÁLLATOK VILÁGNAPJA a Noé Állatotthon Alapítványban!
Az év legnagyobb, legérdekesebb és legszuperebb állatos rendezvénye! PA-DÖ-DŐ koncert!!!!

2018-ban ismét lendületben!
2018.02.22.

Ugyan még csak februárt írunk, de a Noé Macskamentés csapatán nyoma sincs a télvégi fáradtságnak: dübörög a biznisz, az év első két hónapjában 26(!) cicát sikerült eddig szuper gazdihoz, új családhoz juttatnunk!
Nagyon boldogok és büszkék vagyunk, hiszen ez a szám már önmagában is hatalmas öröm számunkra.


MacsNapló MÁRCIUS-ÁPRILIS
2017.05.21.

Egy szempillantás alatt elrepült a március és az április. Az ember csak azt veszi észre, hogy a tavaszi hónapok valahogy nem normál sebességgel futnak a lejátszón. Madárcsicsergés, virágillat, napsütés és vége a hónapoknak. Valahogy így jártunk mi is, úgyhogy most egy kis összevont tavaszi Macsnaplóval szeretnénk kedveskedni nektek.

MacsNapló FEBRUÁR
2017.03.12.


MacsNapló FEBRUÁR
2017.03.12.

A február több újdonságot is hozott a Macskamentő csoport életébe. Kicsit talán már megérintett minket a tavasz szele, mindenesetre a megújulás megállíthatatlanul kezdetét vette a karantén részlegben. A sarokban ráccsal elkerített, eddig jobbára raktárként használt kis helységet, csoportunk vezetője kacsalábon forgó cicapalotává alakította. Igazán remek lábadozó kuckó sikeredett így azoknak a cicáknak, akik, egészségi állapotuk miatt, még nem mehetnek a külső kifutókba, ugyanakkor nincsenek már szigorú ketrecnyugalomra ítélve. Mondanunk sem kell, hogy a bársonytalpúak azonnal nagy örömmel vették birtokba a játszóteret, ami jár, az jár!

MacsNapló JANUÁR
2017.02.11.

Belecsaptunk 2017 lecsójába egy jó erős kis januári indítással. Egy kimagaslóan okos vizsla egyszer azt mondta, hogy a „január az év hétfője”, amiben súlyos és sok igazság vagyon, de mi azért igyekeztünk ebből a szürke – hideg, még mindig szürke – nagyon hideg, debaromiszürke – debaromihideg évkezdetből a legjobbat kihozni.


MacsNapló DECEMBER
2017.01.04.

Kezeket a szívekre és őszinte számokat kérnénk: kinél hányszor borult a fa, hány karácsonyi gömb csellengett el a lakás eddig felfedezetlen Bermuda háromszögein és hány tollboa került megkopasztásra? A legnagyobb számmal büszkélkedők nyereménye az, hogy valószínűleg rendkívül mókás volt a karácsonyuk – ami néhány bársonytalpú birtokában nem is lehetséges másként.

MacsNapló NOVEMBER
2016.12.09.

Az ember egy aprócska pillanatig nem figyel oda, elmereng egy bögre forró csoki felett és, hopp, máris vége a novembernek és nem is tudom, hogy hova tettem a karácsonyi girlandokat…

MacsNapló OKTÓBER
2016.11.03.

Nem hiába októberben ünnepeljük az Állatok Világnapját! Immár „hagyományosnak” mondhatóan, csodaszép időben, egy remek rendezvénnyel és kitűnő hangulattal emlékeztünk meg e jeles napról.

MacsNapló SZEPTEMBER
2016.10.21.

Eltelt a suli első hónapja. A nebulók okosodnak, ügyesednek. Na jó, mivel macskákról van szó, leginkább ügyesednek...

MacsNapló AUGUSZTUS
2016.09.20.

Még fel sem ocsúdtam, hogy vége az iskolaévnek és máris újra becsengettek. Vagyis hopp-hopp elillant az augusztus is. Igaz a mondás, hogy a hetek lassan telnek, a hónapok viszont rohannak. Valahogy így voltunk ezzel az augusztussal is, így visszanézve, hihetetlen, hogy mennyi minden történés fér az ilyen gyorsan elröpülő napokba...

Állatok Világnapja a NOÉ Állatotthonban !
2016.09.12.

Állatok Világnapja a NOÉ Állatotthonban.
2016. október 2. (Budapest, XVII. kerület, Csordakút utca vége)

MacsNapló Június-Július
2016.08.04.

-Rendben, akkor találj ki te valami jó kis indokot arra, hogy miért van most kéthónapnyi
történés összevonva a Macsnaplóban!
-Erre nincs mentségünk, lusták voltunk, döglöttünk a strandon, a fülünkön is kismacskák lógtak… Viszont kárpótlásul a kedves olvasó kap tőlünk egy kedvcsináló anekdotát, jó?
-Jó!


MacsNapló Május
2016.06.14.

43 új cica került a gondozásunkba. És itt meg is állnék egy pillanatra, mert ez a szám eléggé elgondolkodtató. És aztán még egy szám, hogy lehessen továbbgondolkodni: a bekerült újak közül 32 kölyök. 32 apróság, akik jobb esetben már esznek önállóan és csak rásegíteni kell egy picit. De ott vannak aztán a babák, akiket még cumisüvegből, fecskendőből kell táplálni, kiimádkozni a pisit-kakit belőlük, vagy épp aggódni a hasmenés miatti kiszáradás miatt. Mindezt 24 órában, heteken át.

MacsNapló Április
2016.05.06.

Az biztos, hogy gazdiesőre nagy szükség van, mert az április valóságos cica-özönvizet hozott.Sajnos nem meglepő, hogy a legtöbb újonc egészen aprócska mazsola még. Borzasztó, hogy évről-évre, ezekben a hónapokban arról kell beszámolnunk, hogy itt-ott- amott – de semmiképpen nem a megfelelő helyen – anyjuktól újszülöttként elválasztott babákat, kidobott cicacsaládokat találunk.

MacsNapló MÁRCIUS
2016.04.08.

Nagyon eseménydús volt a márciusunk. Egy remek Húsvét vasárnapi tojásvadászattal,
megkezdődött a Noés rendezvény szezon. Természetesen mi sem maradhattunk tétlen, és bár hímes cicáink nagy része még ideiglenes befogadónál alussza téli álmát, azért erős kezdéssel nyitottuk meg az idei első Macskávézót. Már éppen ideje volt, sokan már a koffein- és sütielvonástól remegő szájjal rendeltek! Ne aggódjatok, itt a tavasz, és mi is jövünk most már rendületlenül és rendszeresen!

MacsNapló Február
2016.03.10.

Elmúlt a február, gyors volt, rövid volt, nem is baj, így máris közelebb juthattunk a tavaszhoz. Sok minden történt természetesen ebben a hónapban is, szeretnék kiemelni azonban elsőként egy eseményt, ami ugyan nem csak macskás, de méltán tarthat számot a figyelmünkre.Mint bizonyára hallottátok – és reményeink szerint legtöbben személyesen láttátok is – február 20-án nagyszabású felvonulással tüntettek az állatvédő szervezetek és szimpatizánsaik, az érvényben lévő állatvédelmi törvények szigorításáért és betartásukért a mindennapi gyakorlatban. Talán nem túlzás azt állítani, hogy a hazai állatvédelem történetébe máris piros betűs ünnepként vonult be ez a nap, hiszen eddig példátlan összefogás volt tapasztalható, mind a szervezés, mind a célkitűzések során.


1. 2 3 4 5 6 7 | Következő