Macskamentés logo
English English Deutsch Deutsch

Gazdira váró cicákGazdira váró cicák Gazdira váró perzsa cicákGazdira váró perzsa cicák Gazdira váró maine coon cicákGazdira váró main coon cicák Közvetített cicákKözvetített cicák Elveszett/talált cicákElveszett/talált cicák Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a macskatartásrólTudnivalók a macskatartásról A hét cicájaA hét cicája MacsNaplóMacsNapló MacskanyelvMacskanyelv Történetek állatainkrólTörténetek állatainkról Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól FotóalbumFotóalbum LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?

Noé Támogatói KlubNoé Támogatói Klub
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Információ önkénteseknek
2010.09.04.
Rengeteg érdeklődő e-mailt, telefont kapunk/kaptunk lelkes állatbarátoktól, akik az önkéntes munkával kapcsolatban érdeklődtek, ezért csokorba szedtük a fontosabb tudnivalókat.

Az önkéntes munkáért sajnos nem tudunk ellátást, fizetést biztosítani, a fáradtságos, poros munkáért a legnagyobb köszönet egy nyálas puszi, vagy óvatos odabújás védenceinktől. Legtöbb önkéntesünk munka, család, tanulás mellett szakít időt arra, hogy az állatotthonban tevékenykedjen.

Aki még nem végzett nálunk önkéntes munkát, azt kérjük, hogy első alkalommal szombaton látogasson el hozzánk. Minden szombat nyílt nap, ilyenkor van lehetőség megismerkedni a menhellyel és betanulni a különböző tevékenységeket felügyelet alatt. (A menhelyen Molnár Piroskát vagy AlmaKatát kereshetik bejelentkezéskor.)

Végezhet-e önkéntes munkát, aki még nem nagykorú?

Önkéntesnek bárki jelentkezhet, aki elmúlt 16 éves. (16 éves kor alatt önálló munkavégzésre az állatotthonban nincs lehetőség, de állandó szülői felügyelettel természetesen részt vehetnek a munkában a kisebbek is.)

18 éves kor alatt minden esetben írásos szülői engedély szükséges az önkéntességhez., melyet érkezéskor kérünk az irodában leadni Molnár Piroskánál. A 16 és 18 év közöttiek hét közben szülői felügyelettel, a szombati nyílt napokon pedig önállóan is végezhetnek önkéntes tevékenységet a tapasztalt önkéntesek koordinálásával.

Figyelem! Az állatotthon nem nyári gyermekmegőrző - itt komoly és gyakran veszélyes munka folyik, így nincs kapacitásunk arra, hogy szaladgáló kisgyerekekre felügyeljünk, akiket a szülők reggel "kicsapnak" a menhelyre, gondolván, hogy megspórolják a napközi vagy a nyári tábor költségeit. Ezért a 18 év alatti önkénteseket hétköznap szülői kísérettel tudjuk csak fogadni.

Önkénteseink a következő tevékenységekben segítenek az állatotthonban:
- Cica kifutó kitakarítása
- gyakorlottabb önkénteseink segíthetnek a karantén részleg kitakarításában.
- a gazdasági udvar körüli teendőkben

Vannak olyan önkéntesek is, akik nem tudnak kijárni az állatotthonba. Ők a következőkben tudnak segíteni:
- állatotthonunk népszerűsítése, szórólapok, plakátok terjesztése,
- gazdát keresni az állatotthonunkban élő állatoknak
- újabb önkéntesek toborzása,
- ideiglenes befogadás (folyamatosan keressük a befogadókat)
- adománygyűjtő urna és szóróanyag kihelyezése üzletekben (az adománygyűjtő urnát az önkéntes saját, illetve ismerősei, rokonai, barátai üzletében helyezheti ki, vagy mások üzletében, ahol ezt az önkéntes meg tudja szervezni).
- hirdetés, fordítás

Amennyiben kedvet érzel az önkéntes munkára, bátran jelentkezz, szeretettel várunk csapatunkba! Kérjük, mielőtt "munkába állsz", alaposan tanulmányozd át az ÖNKÉNTESEK HÁZIRENDJÉT, melyet állatotthonunkban is megtalálsz kifüggesztve!

Önkéntességgel kapcsolatos kérdésekkel a következő címeken lehet jelentkezni:
macskamentes@noeallatotthon.hu címen közvetlenül a Macskamentés munkatársánál;
info@noeallatotthon.hu címen AlmaKatánál
vagy személyesen az állatotthonban

Ideiglenes befogadás

Mivel sok cica kerül be állatotthonunkba és sokuk kezelést vagy komolyabb odafigyelést, rehabilitációt igényel, ezért nagy szükség van az ideiglenes befogadókra. Ennek lényege, hogy az adott állat csak bizonyos ideig tartózkodik a vállalkozó szellemű önkéntesnél, akinek minden költségét állja az állatotthon. Az ideiglenes befogadás időtartama változó lehet: akár a sérült, műtött cicák gyógyulásáig, akár kölyökcicák karanténidejéig (3 oltás, tehát egészséges cica esetében 6 hét), akár egészen gazdira találásig szól. Így biztonságban lehetnek az állatok, hisz karanténrészlegünk kapacitása véges, csak pár állatot tudunk biztonságosan elkülöníteni egymástól.

Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy családi környezetben jobban meg lehet ismerni az állatot, mint az állatotthonban. Ismertté válnak rigolyái, igényei (hogyan reagál hirtelen zajokra, viharra, mennyire szereti és tolerálja a gyerekeket, mennyire hajlamos rombolásra, stb.), így sokkal felelősebben lehet gazdihoz kiajánlani őket, hiszen például egy félénk, nyüzsgést nehezen viselő cicát így véletlenül sem közvetítünk ki egy pörgős nagycsaládhoz. Emellett pedig nincs jobb dolog, mint látni, hogy egészséges, kiegyensúlyozott cicákká válnak a kidobott, bizalmatlan, vagy beteg állatok, majd végül gazdihoz költöznek.

Kérjük, aki tud segíteni, jelentkezzen a macskamentes@noeallatotthon.hu címen.
Köszönjük cicáink nevében is!


Megosztom a Facebookon