Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

1. 2 3 4 | Következő
Újabb menhellyel bővül az állatmentés
2017.03.16.
Rökk Marika lánya, Gabriele Jacoby a magyar kutyákért dolgozik
Kiterjeszti működését a NOÉ Állatotthon. A több mint 25 éve működő budapesti 8,5 hektáros állatotthona mellett mostantól Vas megyében, Szergényben is tevékenykedik az Alapítvány. Egy közel 100 férőhelyes kutyamenhely és a hozzá tartozó 20 férőhelyes karanténtelep működtetésével próbál hozzájárulni a térség bajbajutott állatai megsegítéséhez.

NYUSZI-STOP avagy NE VEGYÜNK ÉLŐ ÁLLATOT HÚSVÉTRA
2014.04.16.
A NOÉ Állatotthon Alapítvány idén is Nyuszi- STOP!-ot hirdet. Alapítványunk a korábbi években átvette a megunt húsvéti nyuszikat, kitollasodott kiscsibéket és kiskacsákat, azonban ahogy teltek az évek, megdöbbentő következtetésre kellett jutnunk.

Szabadon engedték az Újpesten randalírozó vaddisznót
2013.11.15.
A NOÉ Állatotthon munkatársai pénteken az esti órákban szabadon engedték azt a vaddisznót, aki október 13-án Újpest szívében „randalírozott”. A szabadon engedés pontos helyszínéről az Alapítvány munkatársai a fiatal nőstény vaddisznó érdekében nem adnak tájékoztatást.

VIGYÁZAT, PETÁRDÁK!
2012.12.27.
A szilveszteri petárdázáskor minden évben állatok ezrei rohannak világgá - sokan közülük a kocsik kerekei alatt, vagy sintértelepeken végzik, vagy sosem jutnak haza. Ezért a NOÉ Állatotthon Alapítvány arra kéri a gazdákat, hogy december 31-én egész nap és január 1-jén tartsák kedvencüket biztonságos helyen, bezárva. Nemcsak a petárdák, de az egyéb, kisebb hanghatással járó pirotechnikai termékek is sokkolóan hathatnak házikedvenceinkre. Budapest legnagyobb Állatotthona ezért arra kéri az állattartókat: fokozottan figyeljenek oda négylábú társaikra az ünnepek alatt és már Szilveszter előtt gondoskodjanak az állatok biztonságáról.

SEGÉLYKONCERT az állatokért 2012
2012.09.04.
2012. szeptember 16-án, vasárnap negyedik alkalommal kerül megrendezésre a NOÉ Állatotthon Alapítvány szervezésében a SEGÉLYKONCERT az állatokért egész napos családi rendezvény.
A rendezvény helyszíne: NOÉ Állatotthon – Budapest, XVII. kerület, Csordakút utca.
Az egész napos rendezvényen lesznek koncertek műfaji megkötések nélkül, gyerekeknek játszóház, arcfestés, mese és interaktív zenés gyermekszínház. Tombola értékes nyereményekkel és természetesen örökbefogadás.

Büntető Törvénykönyvi módosítás javaslatok az állatkínzás büntető tényállásának szigorításáról!
2012.06.15.
A napokban zajlik a Büntető Törvénykönyvvel kapcsolatos módosításokat tartalmazó törvényjavaslat parlamenti vitája. Ezen törvényjavaslathoz kapcsolódóan nyújtott be Dr. Bárándy Gergely szocialista országgyűlési képviselő két módosító javaslatot, amelyek egyrészt az állatkínzás törvényi tényállásának pontosítására, és szigorítására (bizonyos esetekben lehetőség lenne akár 5 évig terjedő szabadságvesztés kiszabására is, illetve megoldaná a több állat pusztulását okozó állatkínzás jogalkotói megítélésének problematikáját), másrészt az állattartástól eltiltás intézményének a Büntető Törvénykönyvben szabályozott büntetési nemként történő beemelésére irányulnak. A NOÉ Állatotthon Alapítvány álláspontja szerint, mindkét módosító javaslat nagy előrelépést jelentene akár az elkövetéstől való visszatartás, akár az adott ügy jogalkalmazói megítélése terén.

Csütörtökön lesz az érdi lógyilkos másodfokú tárgyalása
2012.05.02.
2012. május 3-án csütörtökön lesz az érdi lógyilkos néven elhíresült Sz. László másodfokú tárgyalásának első napja. A gyilkos 2010. nyarán, a nyílt utcán, több késszúrással, hidegvérrel meggyilkolta, a szinte még gyerek gazdája szeme láttára Felhő nevű lovát. A ló szinte azonnal meghalt. A kislány sokkot kapott, az édesanyja értesítette a rendőröket, a hatósági állatorvost és az állatvédőket. Bár akkor ott a helyszínen Felhőért már semmit nem lehetett tenni, de Sz. László tulajdonában lévő iszonyú állapotban lévő másik három lovat azonnal elkobozták Tőle, ők a NOÉ Állatotthon Alapítvány gondozásába kerültek.
Sz. Lászlót az elsőfokú bíróság minden vádpontban bűnösnek találta és 1 év fegyházbüntetésre ítélte, melyet sajnálatos módon 2 évre felfüggesztett. Mind két fél fellebbezett az ítélet ellen.

„EBADÓ” és ami még változott … változások az állatvédelmi törvényben
2012.01.06.
Ebrendészeti hozzájárulás, veszélyes ebek, állatok életének kioltása, chipregisztráció, ebösszeírás, kutyák tetoválása, lovak sütése, állatok esztétikai célú csonkítása – néhány fontosabb címszó az Állatvédelmi törvény január 1-én életbelépett módosításai közül. A legnagyobb visszhangot nyilván a köznyelven csak ebadónak nevezett hozzájárulási forma váltott ki, pedig még nagyon sok fontos és fajsúlyos kérdés változott. A NOÉ Állatotthon utána járt és pontosított néhány részletet a témában.

Országos katasztrófavédelmi gyakorlat – LÉGVÉDELMI SZIRÉNÁVAL
2011.11.20.
Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint 2011. november 21-én, hétfőn egész napos országos katasztrófavédelmi gyakorlat lesz Magyarország területén. A gyakorlat részeként megszólaltatnak, mintegy 2500 légvédelmi szirénát. A NOÉ Állatotthon Alapítvány felhívja az állattartók figyelmét, hogy ezen a napon fokozottan figyeljenek kedvenceikre, hiszen az ismeretlen, váratlan és hosszúideig tartó hang hatására, az állatok megriadhatnak és ijedtségükben – a szilveszteri petárdázásokhoz hasonlóan – világgá rohanhatnak.

FELVONULÁS és MEGEMLÉKEZÉS az Állatok Világnapján
2011.09.29.
2011. október 2. vasárnap - Állatok Világnapi FELVONULÁS és MEGEMLÉKEZÉS az emberi kapzsiság, szórakozás és anyagi haszonszerzés állatáldozatairól!

SEGÉLYKONCERT az állatokért 2011
2011.09.15.
2011. szeptember 18-án, vasárnap harmadik alkalommal kerül megrendezésre a NOÉ Állatotthon Alapítvány szervezésében a SEGÉLYKONCERT az állatokért egész napos családi rendezvény.
A rendezvény helyszíne: NOÉ Állatotthon – Budapest, XVII. kerület, Csordakút utca.
Lesz kutyás bemutató, tombola értékes nyereményekkel, egész nap koncertek neves énekesekkel és együttesekkel. Gyerekeknek játszóház, arcfestés, papírsárkány készítés, mese és interaktív zenés gyermekszínház.

Tragédiák sorozata a NOÉ Állatotthon kapujában
2011.07.11.
Az elmúlt hetekben több rendkívül sajnálatos eset történt a NOÉ Állatotthon környékén és kétszer apró kiscicák estek áldozatul az emberi nemtörődömségnek és többször csak a véletlenen múlt, hogy nem lett tragédia.

Elkészült a NOÉ Állatotthon új macskakifutója
2011.06.17.
Európai színvonalú macskakifutót és rehabilitációs központot adnak át 2011. június 20-án 12 órakor a NOÉ Állatotthonban (Budapest, XVII. kerület, Csordakút utca vége). A hivatalos megnyitón olyan médiaszemélyiségek fogják beköltöztetni a cicákat új otthonukba, mint Mészáros Dóra, Puskás Peti, Vadon Jani és VV Olivér.

LINDA – Egy új kezdet, avagy új lakó érkezik a NOÉ Állatotthonba
2011.05.13.
Hamarosan új lakója lesz a NOÉ Állatotthonnak. Linda egy 13 éves galléros pávián, aki jelenleg egy családnál él. A család évek óta keresi a megfelelő megoldást a majomhölgy számára, így kerültek kapcsolatba a NOÉ Állatotthon Alapítvány munkatársaival.

IV. BoxE.R. Majális és Boldog Bulldog Buli
2011.05.05.
Május 8-án, vasárnap 10-től 16 óráig Boxer Majálisra és Boldog Bulldog Bulira várják az érdeklődőket Budapest legnagyobb állatotthonába a 17. kerületi Csordakút utcába. A NOÉ Állatotthon Alapítvány Boxer Fajtamentő Csoportja 2006 óta végzi a bajba jutott boxerek mentését hazánkban. Azóta mintegy 500 boxer került a csoport gondozásába és találta meg eredeti gazdáját vagy új örökbefogadóját. A Noé Állatotthon Alapítvány Bulldog Fajtamentő Csoportja 2009 óta végzi a napjainkban igen divatos, francia és angol bulldogok mentését. Már eddigi működésük is bebizonyította, hogy ezeknek az igen népszerű fajtáknak még inkább szükségük van segítségre, több mint 200 bulldog fordult meg eddig náluk.

III. NOÉ-s Találkozó és Örökbefogadó Nap
2011.04.14.
Április 16-án szombaton 10 és 16 óra között nagyszabású NOÉs találkozóra és örökbefogadó napra várják az állatbarátokat a NOÉ Állatotthon Alapítvány rákoscsabai menhelyére (Budapest, XVIII. kerület Csordakút utca vége – NOÉ Állatotthon).
Ezen a napon engedik szabadon, a télen legyengült, beteg állapotban talált Főnök névre hallgató gólyát is.

CICÁS NAP a NOÉ Állatotthonban
2011.03.22.
2011. március 26-án, szombaton 10 és 15 óra között CICÁS NAP-ra várják az állatbarátokat a NOÉ Állatotthon Alapítvány rákoscsabai menhelyére (Budapest, XVII. kerület Csordakút utca vége – NOÉ Állatotthon).

MEGSZOKOTT EGY GÓLYA A NOÉ ÁLLATOTTHONBÓL
2011.01.17.
2011. január 16-án, vasárnap megszökött egy kezelés alatt álló gólya a NOÉ Állatotthonból, Budapestről. A gólya legyengült állapotban került az Állatotthonba, ahol a kezelések és a gondos ellátás hatására kicsit megerősödött és megszökött. Kérjük, aki látja, azonnal értesítse a NOÉ Állatotthon munkatársait a 06 70 38 39 480 telefonszámon, vagy a pr@noeallatotthon.hu címen.


VIGYÁZAT PETÁRDÁK
2010.12.27.
A szilveszteri petárdázáskor minden évben állatok ezrei rohannak világgá - sokan közülük a kocsik kerekei alatt, vagy sintértelepeken végzik, vagy sosem jutnak haza. Ezért a NOÉ Állatotthon Alapítvány arra kéri a gazdákat, hogy december 31-én egész nap és január 1-jén tartsák kedvencüket biztonságos helyen, bezárva. Nemcsak a petárdák, de az egyéb, kisebb hanghatással járó pirotechnikai termékek is sokkolóan hathatnak házikedvenceinkre. Budapest legnagyobb Állatotthona ezért arra kéri az állattartókat: fokozottan figyeljenek oda négylábú társaikra az ünnepek alatt és már Szilveszter előtt gondoskodjanak az állatok biztonságáról.

ÁLLATOK KARÁCSONYA A NOÉ ÁLLATOTTHONBAN!
2010.12.15.
2010. december 18-án rendezik meg a NOÉ Állatotthonban a már hagyományosnak mondható Állatok karácsonyát. Az idei mégis más, mint a korábbi, nemcsak azért mert idén mindenkit arra bíztatnak az Állatotthon munkatársai, hogy válasszanak egy személyes karácsonyi védencet a támogatók, hanem más, mert az idei kegyetlenségekkel, soha nem látott mennyiségű állatkínzással és bántalmazással fémjelzet év végén szeretnék megmutatni, hogy mennyi kedves, szelíd és otthonra vágyó állat él körülöttünk és hogy egyre többen vannak, akik felelősen és segítő szándékkal fordulnak feléjük.
1. 2 3 4 | Következő
 
     

⇐ Válasszon a cikkek közül