Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Egyik legfontosabb célkitűzésünk az oktatási szférában való részvétel és a társadalom szemléletváltozásának elősegítése, a felelős állattartásra nevelés. Ennek keretein belül 2004 tavaszától elindult Állatvédelmi Oktató Programunk, melynek részeként általános és középiskolás csoportok "kihelyezett" biológia óráikat állatotthonunkban tartják, illetve iskolanapokra, osztályfőnöki órákra látogatunk el. Fontosnak tartjuk, hogy már egész kis korban megkezdődjön a gyermekek állat- és természetszeretetre való nevelése, és hogy minden fiatal megismerkedhessen a felelős állattartás alapjaival, a kedvencként tartott állatok szükségleteivel, igényeivel.

Előadásokat főként középiskolákban, általános iskolákban tartunk, melynek során bemutatjuk a Noé Állatotthon Alapítványt és az állatvédelem általános helyzetét Magyarországon, filmet vetítünk, illetve konkrét esetekkel szemléltetve mutatjuk be munkánkat. Az előadások során igyekszünk párbeszédet kezdeményezni a gyerekekkel, fiatalokkal. A személyes találkozás - az előadás - a legtöbb esetben arra ösztönzi a gyerekeket, hogy védenceinket megismerve felkeressék állatotthonunkat.

Az óvodai csoportoknak inkább azt javasoljuk, hogy látogassanak ki az állatotthonba, hiszen a kisebb gyerekek azt élvezik a legjobban, ha megsimogathatnak egy szarvast, emut, vagy disznót. Velük játékos formában igyekszünk megértetni, miért fontos az állatvédelem és miért fontos, hogy megértően, együttérzően, segítségre nyitottan forduljunk az állatok felé, akik ránk vannak utalva.

Oktatási programunkat folyamatosan fejlesztjük a visszajelzések alapján, és folyamatban van egy komoly oktatási melléklet kidolgozása.
1. 2 | Következő
Kezdődhet a (kutya)SULI!
2019.12.30.
Jelentkezz kutyáddal a 2020. január 4-én kezdődő Alapfokú kezdő és Középfokú haladó tanfolyamokra. Töltsd el kellemesen az idődet kutyáddal úgy, hogy még közben okosodtok is együtt.

KÖZÉPFOKÚ HALADÓ TANFOLYAM INDUL A RÁKOSCSABAI KUTYAISKOLÁBAN!
2014.08.19.
Soha vissza nem térő lehetőség: HÉTKÖZNAPI KÖZÉPFOKÚ TANFOLYAM INDUL A RÁKOSCSABAI KUTYAISKOLÁBAN. Kezdés időpontja: 2014. szeptember 3-án, szerda 18.00 órától. Jelentkezz Te is kutyáddal :)

Helen Doron Angol tábor 2014 a NOÉ Állatotthon közreműködésével
2014.04.29.
A XVI.kerületi Helen Doron Nyelviskola idén is szervez nyári táborokat. A táborokban minden évben más témát dolgoznak fel, ezzel is gyarapítva a gyerekek alapvető tudását világunkról. A 2014-es évben téma a felelős kisállattartás és az állatok védelme lesz, melyhez külső helyszínként a NOÉ Állatotthon ad otthont. Fontos információk a táborról és a jelentkezés módjáról a cikkben!


Noés látogatás a Hunyadi Gimnáziumban
2011.03.21.
Március 19-én a Hunyadi Gimnázium látogattunk el. Az iskolában rendezett „Egészség-nap” alkalmából tartottunk előadást a felelős állattartás egészséggel kapcsolatos kérdéseiről, de természetesen a menhelyünk munkásságát és fő célkitűzéseinket is bemutattuk. Az iskola mintegy 80 tanulója hallgatta meg a 2*45 perces előadásunkat.

Föld napi előadás
2010.04.28.
A Föld napján a XVIII. kerületi Gulner Gyula Általános Iskolába voltunk hivatalosak előadást tartani 150 alsó tagozatos gyerkőc számára. Ez az előadás teljesen más volt mint az ezt megelőző alkalmakkor. Talán azért, mert ennyire fiataloknak még nem mutattuk be a menhelyet, vagy a nagy létszám és a helyszínül választott tornaterem miatt, de a mostani előadásunk több helyen is más fordulatot vett, mint ahogy azt megterveztük.

Előadás az Óbudai gimnáziumban.
2010.04.14.
A Noé Állatotthon bemutatásáról és a felelős állattartás „népszerűsítőről” szóló előadássorozatunk sokadik állomásaként április 14-én az Óbudai Gimnáziumban jártunk.

Előadás a Hunyadi Mátyás Gimnáziumban
2010.01.09.
November közepén kerestek meg minket az iskolából, hogy ételadományt szeretnének adni állatotthonunk számára. Miután felvettük velük a kapcsolatot, kiderült, hogy az iskola nemrég vált öko-iskolává, és szeretnének minket a későbbiekben is támogatni, sőt, volna lehetőségünk olyan együttműködést is kialakítani, ahol a Noé önkéntesei, dolgozói előadásokat tartanának az iskola diákjai számára –mintegy kiegészítve ezzel a hivatalos tanrendet -, valamint gyűjtéseket, kilátogatásokat szerveznénk, és akár ideiglenes befogadóvá is válhat a gimnázium.

Állatvédelmi nyári tábor 10-14 éveseknek
2008.07.10.
Ha a 10-14 év közötti korosztályhoz tartozol, szereted az állatokat, szeretnél megismerkedni a menhely életével, belekóstolnál az állatgondozásba vagy egyszerűen csak szeretnél eltölteni pár napot állatközelben, akkor itt a helyed nyári táborunkban!

Civil esték a Trafóban
2006.12.20.
December 19-én baráti hangulatú, beszélgetős előadást tartottunk a Fauna Egyesülettel közösen a Trafó Bár Tangóban.

Iskolások a menhelyen
2006.12.03.
A héten közel 100 kisiskolást fogadtunk állatotthonunkban oktatási programunk keretében. November 30-án a zuglói Mező Ferenc Általános Iskola tanulói, december 1-én pedig a XVII. kerületi Hősök Terei Általános Iskola diákjai látogattak el hozzánk.

Állatvédelem a legifjabbaknak: iskolában és menhelyen
2006.11.20.
Rendszeres olvasóink tudják, hogy alapítványunk igyekszik részt vállalni az ifjúság állatvédelemre, állatszeretetre és felelős állattartásra való nevelésében. Képes beszámolónkban megnézhetik, hogyan oktatunk az iskolában és hogyan az állatotthonban.

Aprókák a menhelyen
2006.10.19.
Eddigi legkisebb látogatóink valószínűleg az ősz utolsó verőfényes délelőttjén érkeztek állatotthonunkba.

Iskolás csoportok az állatotthonban
2006.10.17.
Az október vitathatatlanul az Állatok Világnapjának jegyében telik nálunk. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy gyerekcsoportok jönnek-mennek szinte naponta az állatotthonban; alig győzzük fogadni őket! Természetesen minden látogatót örömmel fogadunk, hiszen egyik legfontosabb küldetésünk a jövő generáció állatszeretetre, felelős állattartásra nevelése.

Óvodások a Noén
2006.10.16.
Október 4-én az Állatok világnapján óvodás csoportok látogattak el állatotthonunkba. Napok óta készültek a kirándulásra. Az óvónénik még az óvodában meséltek nekik Noéról...

Oktatási program: iskolanapon jártunk
2005.06.05.
Oktatási programunk keretében nemrég az ETALON Sportiskolába látogattunk el, ahol 1-2. osztályos és 3-4. osztályos gyerekeknek tartottunk előadásokat.

Állatvédelmi tábor általános iskolás gyermekek részére
2004.07.21.
A Noé Állatotthon Alapítvány állatvédelmi napközis-tábort szervezett általános iskolások részére, melynek célja, hogy az állatok iránt érdeklődő gyermekek még jobban megismerhessék az állatokat játékos formában. A tábor ingyenes volt, de kisebb-nagyobb adományokat szinte mindenki hozott magával.

Négy napos gyakorlat az Állatotthonban
2004.06.22.
A Rogers Személyiségközpontú Iskola májusban azzal a kéréssel fordult hozzánk, hogy év végén négy napos gyakorlatra fogadjuk néhány tanulóját. Mi örömmel vettük a felkérést, mivel szeretnénk minél több fiatallal megismertetni otthonunkat, ezáltal közelebb hozni a gyermekeket az állatokhoz, elősegíteni a gyermek és állat harmonikus kapcsolatát.

Kihelyezett biológia órák az Állatotthonban
2004.06.21.
2004. június hónapban a Hősök tere Általános Iskolából egy harmadik és egy negyedik osztály jött el hozzánk látogatóba. Minden gyermek hozott magával valamilyen ajándékot: konzervek, száraztápok, pokrócok, labdák kerültek elő a hátizsákokból.

Noé Állatotthon Alapítvány - Asta Klub
2004.05.21.
A Noé Állatotthon Alapítvány 2004-től állatvédelmi oktatást indít általános- és középiskolás korú gyermekek számára. Az oktató-csoport neve: ASTA. Ez egy mozaik szó: állatvédelmi szemléletformálás tudatos alakítása.
1. 2 | Következő