Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Kis Hercegeket keresünk!
2010.06.11.

"A kis herceg elment, hogy újra megnézze a rózsákat.
– Egyáltalán nem vagytok hasonlók a rózsámhoz – mondta nekik. – Ti még nem vagytok semmi. Nem szelídített meg benneteket senki, és ti sem szelídítettetek meg senkit. Olyanok vagytok, mint a rókám volt. Ugyanolyan közönséges róka volt, mint a többi száz– meg százezer. De én a barátommá tettem, és most már egyetlen az egész világon."


Mindig azt szoktuk mondani, hogy egy menhely jó esetben csak ideiglenes megálló egy kutya életében – egy állomás, ahol biztonságban lehet addig, míg be nem gazdisodik. Ahol van hova elhúzódnia az eső és szél elől, ahol nem kell éheznie és félnie, ahol nem ütik autók és nem rúgnak bele humanoidok.

Jó esetben legalábbis így van, de minden olyan menhelyen, állatotthonban, ahol nincs altatás, vannak olyan kutyák, akik évek óta élnek ott és akiknek napról-napra csökkennek az esélyeik az örökbeadhatóság terén.
Ezek a félénk, szocializálatlanságból vagy súlyos bántalmazásból adódóan rettegő kutyák pedig ugyanúgy vágynak a szeretetre, az elismerésre, a Falka biztonságára, saját kutyakosárra vagy kutyaházra, mint mentálisan egészséges, kiegyensúlyozott társaik.

Pedig nincs szükségük másra, csak egy kis figyelemre, megértésre, rengeteg szeretetre és türelemre. Sok példát lehet felhozni Állatotthonunk életéből, hogy egy-egy félős kutyát egy kis odafigyeléssel mennyire jól lehet rehabilitálni, és felkészíteni arra, hogy családban élhessenek - vagy akár csak pórázhoz szoktatni olyan kutyát, aki egyébként helyesen tud kommunikálni az emberekkel, de egy korábbi rossz élmény miatt szinte lehetetlen nyakörvet tenni rájuk és pórázon vezetni őket.

Patrónusokat keresünk: arra kérjük tehát Önkénteseinket, hogy segítsenek nekünk megmutatni ezeknek a kutyáknak azt, hogy az ember nem mindig üt, nem okoz ok nélkül fájdalmat, tanulják meg, milyen egy simogató kéz és a dicséret, vagy hogy milyen jó dolog pórázon sétálva felfedezni a menhely területét.

Aki kedvet és elég elszántságot érez magában, az válasszon ki egy kutyát a lentebb bemutatottak közül, és amikor csak teheti, szánja rá az időt, üljön be a kennelébe, foglalkozzon vele. Természetesen segítünk tanácsokkal, tippekkel, de arra kérünk mindenkit, hogy alaposan fontolja meg a döntést, és csak akkor vágjon bele, ha valóban elég elszántságot, elkötelezettséget és türelmet érez magában!

Rántás: Fiatal ivartalanított szuka. Felsőpakonyból került hozzánk egy félvad falkából. Retteg az embertől, bizalmatlan, ha ember közeledik felé, akkor elbújik a kutyaház mélyére. Félelmében hajlamos odakapni, ha az ember nyugodtan közeledik felé, akkor ledermedve tűri a simogatást. Pórázon nem tud közlekedni, kétségbeesve vergődik.

Habarcs: Fiatal ivartalanított szuka. Felsőpakonyból került hozzánk egy félvad falkából. Retteg az embertől, bizalmatlan, ha ember közeledik felé, akkor elbújik a kutyaház mélyére. Ledermedve tűri a simogatást. Pórázon nem tud közlekedni, kétségbeesve vergődik.
Gáli: Hajléktalanoktól elhozott fiatal szuka. Érdeklődő, de félénk, számára kétes mozdulatokra hajlamos megugrani. Pórázon közlekedni nem tud.
Bia: A bezáratott tengelici menhelyről került át hozzánk, fiatal szuka. Alapvetően érdeklődik, de nem meri megtenni az utolsó lépéseket. Pórázon közlekedni nem tud.
Bingó: A bezáratott tengelici menhelyről került át hozzánk, fiatal szuka. Érdeklődik és viszonylag hamar kötődést tud kialakítani egy-egy emberrel, de alapvetően félénk, inkább elbújik, ha idegent lát. Pórázon közlekedni nem tud.
Hetti néni: Egyik legnehezebb esetünk, mivel az idős szuka beköltözött a tápos konténerünk alá, ahonnan csak ritkán jön elő. Félénk, hajlamos odakapni.
Nani: Fiatal szuka, utcán találta egy önkéntesünk. Kerüli az emberi kontaktust, bár érdeklődik. Pórázon menni nem tud.


Gréti: A bezáratott tengelici menhelyről került hozzánk. Nagyon félénk, emberekkel rendkívül nehezen alakít ki kontaktust, nehezen kommunikál, inkább a kutyákhoz kötődik. Pórázon nem közlekedik.
Csibi: Nagyon kedves fiatal szuka, aki a legutolsó lépést nem meri megtenni. Még félelmében sem harap, megadja magát és várja, mi fog történni. Pórázon nem közlekedik.
Szoknya: Viszonylag nehéz eset, tapasztaltabb önkénteseknek való feladat. Fiatal szuka, alapvetően érdeklődő, nyitott, nagyon pörgős kutya. Póráztól-nyakörvtől retteg, félelmében hajlamos odakapni.
Bogyó: Fiatal kan, gyerekkorát gyakorlatilag a menhelyen töltötte. Ugribugri, élénk kutya, de az új dolgoktól nagyon tart. Pórázon nem közlekedik.
Tündérke: Fiatal szuka, régóta a menhely lakója. Férfiaktól nagyon tart, néha a nőktől is, félénk, de érdeklődő kutya.


Tara: Fiatal szuka. Bekerülésekor rettegett az embertől, mostanra sokat javult. Pár önkéntesünket nagyon szereti, szeret velük sétálni, de idegenekkel nem kezdeményez semmilyen kontaktust.
Torkos: Régóta a menhely lakója. Gondozóival kedves, bár ritkán megy oda hozzájuk önként, idegenektől nagyon tart. Régebben hajlamos volt odakapni félelmében, mára ez sokat javult. Pórázon nem közlekedik.
Vadóc-lány: Nagyon régóta él az Állatotthonban. Rendkívül félénk kutya, ha idegeneket lát, azonnal elbújik a kutyaházban, vagy alatta. Pórázon, hámmal, tapasztalt önkéntesekkel már sétál, de rendkívül sok foglalkozást igényel.
Pancsi: Több, mint 3 éve a menhely lakója, pedig kistestű, aranyos kutya. Idegenektől nagyon fél, a férfiaktól kimondottan retteg. Pórázon nem közlekedik.
Lina-lányok: Kiskoruktól az Állatotthon lakói. Félénk, de nagyon érdeklődő kutyák, pórázon közlekedésük nem tökéletes, de nem kell velük a nulláról kezdeni.


Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában