Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Macskajaj
2010.06.02.A 17. kerületi Önkormányzat kért segítséget tőlünk 2010. június elsején.
Az ügy előzménye: 2009.-ben bejelentés érkezett az Önkormányzathoz egy 17. kerületi lakos ellen, miszerint a kerületi állatartási rendeletben meghatározott létszámnál több állatot tart az ingatlanban. Akkor az Önkormányzat rendelkezése alapján 2 macskára kellett volna csökkenteni a létszámot, ám ennek betartása ellenőrizhetetlen volt, hiszen a hölgy nem engedte be az ingatlanra az Önkormányzat dolgozóit.

A négyemeletes panelház felső emeleti lakása évek óta üresen állt, tulajdonosa csak heti pár alkalommal ugrott fel megetetni a macskáit. A lakók érezték ugyan a macskaszagot, de amikor egy május végi csőtörés alkalmával nem érték utol telefonon a tulajdonost és a közös képviselő kénytelen volt betörni a lakás ajtaját, minden képzeletet felülmúlt, amit bent talált.

Rögtön értesítették a kerületi önkormányzatot, akik a körülményeket látva azonnal elrendelték a lakásban található 10 macska hatósági eltávolítását. A felelős őrzéssel a Noé Állatotthon Alapítványt bízták meg, egyben az állatok befogásához is segítségünket kérték, hiszen a 10 macska rendkívül elvadult állapotban volt. Mivel a tulajdonos nem mondott le az állatokról és nem volt hajlandó együttműködni, így az eljáráshoz rendőri biztosítást kellett kérni. Sajnos a hölgy az állatok befogása során az egyik már befogott macskát macskahordozóval együtt felkapta, és mielőtt megakadályozhatták volna, a macskát a ház előtt elengedte.

A befogott állatokat azonnal állatorvoshoz szállítottuk, ahol külső-belső parazitamentesítésen estek át, egyedi megjelölést (mikrochip) kaptak és állapotukról jegyzőkönyv készült. Kivétel nélkül mind a 9 macska rendkívül leromlott általános állapotban van. Egyértelműen alultápláltak, szőrük teljesen ki van kopva, emellett teljesen szocializálatlanok, rettegnek az embertől. Az állatorvosi jegyzőkönyvek és a lakásban talált állapotok alapján a 17. kerületi Önkormányzat a macskák tulajdonosa ellen állatkínzás vétségének alapos gyanúja miatt feljelentést tesz az illetékes rendőrkapitányságon.

Sajnos az egyik, különösen rossz állapotban lévő cica az állatorvosi ellátás ellenére június 2-án délelőtt elpusztult, a többiek a körülményekhez képest jól vannak, de rehabilitációjuk előreláthatóan több hónapot fog igénybe venni.

A TELJES FOTÓALBUM ITT TEKINTHETŐ MEG.

Ilyen körülmények közt éltek az állatok:

Egytől-egyig soványak, bőrbetegek, szocializálatlanok:


Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában