Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Tiszteletbeli TKlub tagunk: Vavyan Fable
2010.05.20.

Molnár Éva néven kezdtem az életet, Vavyan Fable álnéven írom regényeimet; úgy vélem, a fiktív világhoz fiktív név dukál. Mióta eszméletre jutottam, rajongok az állatokért, növényekért. Kezdetben az embereket is kritika nélkül kedveltem, ám ez sokat változott, fajtársaim most már csak egyenként jöhetnek hozzám megméretésre. Természet-, állat- és környezetbarát, értékpárti és idealista vagyok. Szerintem ez nem nagy hibám, ilyen figura is kell az emberi értékrend (jócskán felborult) egyensúlyához.

Az Isten Háta Mögött élek, 10 (mentett) macskával, 8 kutyával (hatot csövezésből fogadtunk be). Kilencen voltak, de tavaly nyáron Lepke kutyánkat megsörétezte egy "vadász". 8 lovam közül négyet hóhér körülmények közül vásároltam meg.
Azon okból csatlakozom a hivatásos állatvédőkhöz, mert gyerekkorom óta hordom haza az utcáról a rászoruló élőlényeket. Mind a mai napig úgy érzékelem, hogy a tavaszi hónapokban rengeteg (alig ismert vagy ismeretlen) állatvédő alapítvány keresi az 1 %-omat, de ha én keresem meg őket azzal, hogy találtam egy segítségre szoruló élőlényt, többnyire elküldenek mediterrán klímára. Az állatmentés gyakorlata nálunk jobbára abban merül ki, hogy az ember megtartja a lényt, amit talál, ha bírja. Persze a lehetőségek végesek, az enyémek is, több állat gondját képtelen vagyok vállalni.

Azért támogatom a Noé állatvédő szervezetet, mert évek óta látom, tapasztalom, hogy ők nem az 1 %-ra hajtanak, hanem valóban mentik az állatokat. Ezt országos szinten teszik, és miközben életeket mentenek, tevékenységükkel az állattartási tudat és kultúra kialakításában is EKKORA szerepet játszanak. Úgy tetszik, velük együtt álmodom egy olyan országról, amelyben minden élőlény egyenjogú. Igen, az állatok is megkapják a tiszteletet, megbecsülést, megfelelő bánásmódot. Ja, és ahol az állam is kiveszi részét az állatvédelemből, nem magánszemélyekre passzolja át a feladatát. Ahol a vadászok nem kutyára vadásznak, az állattartók pedig felelősek. Hát ez az álmunk (rövid kivonata), a Noéval közösen.Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában