Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Tudnivalók az önkéntességről
2009.01.01.

Rengeteg érdeklődő e-mailt, telefont kapunk/kaptunk lelkes állatbarátoktól, akik az önkéntes munkával kapcsolatban érdeklődtek, ezért csokorba szedtük a fontosabb tudnivalókat.

Az önkéntes munkáért sajnos nem tudunk ellátást, fizetést biztosítani, a fáradtságos, poros munkáért a legnagyobb köszönet egy nyálas puszi, félénk farokcsóva, vagy óvatos odabújás védenceinktől. Legtöbb önkéntesünk munka, család, tanulás mellett szakít időt arra, hogy az állatotthonban tevékenykedjen.

Aki még nem végzett nálunk önkéntes munkát, azt kérjük, hogy első alkalommal szombaton látogasson el hozzánk. Minden szombat nyílt nap, ilyenkor van lehetőség megismerkedni a menhellyel és betanulni a különböző tevékenységeket felügyelet alatt. (A menhelyen Molnár Piroskát vagy AlmaKatát kereshetik bejelentkezéskor.)

Végezhet-e önkéntes munkát, aki még nem nagykorú?
Önkéntesnek bárki jelentkezhet, aki elmúlt 16 éves. (16 éves kor alatt önálló munkavégzésre az állatotthonban nincs lehetőség, de állandó szülői felügyelettel természetesen részt vehetnek a munkában a kisebbek is.)

18 éves kor alatt minden esetben írásos szülői engedély szükséges az önkéntességhez., melyet érkezéskor kérünk az irodában leadni Molnár Piroskánál. A 16 és 18 év közöttiek hét közben szülői felügyelettel, a szombati nyílt napokon pedig önállóan is végezhetnek önkéntes tevékenységet a tapasztalt önkéntesek koordinálásával.

Figyelem! Az állatotthon nem nyári gyermekmegőrző - itt komoly és gyakran veszélyes munka folyik, így nincs kapacitásunk arra, hogy szaladgáló kisgyerekekre felügyeljünk, akiket a szülők reggel "kicsapnak" a menhelyre, gondolván, hogy megspórolják a napközi vagy a nyári tábor költségeit. Ezért a 18 év alatti önkénteseket hétköznap szülői kísérettel tudjuk csak fogadni.
Önkénteseink a következő tevékenységekben segítenek az állatotthonban:
- a kutyák rehabilitációjában, mivel állatotthonunkba sok megviselt, bántalmazott kutyus kerül, akik nem ismerik a simogató kezet, a megnyugtató szavakat, hisz ezidáig nem volt részük benne,
- alapfokú engedelmességi gyakorlatokban (pórázhoz szoktatás, láb mellett séta, ültetés, stb.),
- a gazdasági udvar körüli teendőkben (ide tartozik a kennelekben a kutyák által kiásott gödrök betemetése, az állatotthon területének gereblyézése, lapátolás, fűnyírás, a fű összegyűjtése, zöldségek pucolása, konzervek nyitogatása, stb.),
- és mindenki nagy kedvence, a kutyasétáltatás, amire leginkább szombaton van lehetőség a nyílt napokon.

Vannak olyan önkéntesek is, akik nem tudnak kijárni az állatotthonba. Ők a következőkben tudnak segíteni:
- állatotthonunk népszerűsítése, szórólapok, plakátok terjesztése,
- gazdát keresni az állatotthonunkban élő kutyáknak, macskáknak,
- újabb önkéntesek toborzása,
- ideiglenes befogadás (MiniMenhely-részlegünk folyamatosan keres ideiglenes befogadókat)
- adománygyűjtő urna és szóróanyag kihelyezése üzletekben (az adománygyűjtő urnát az önkéntes saját, illetve ismerősei, rokonai, barátai üzletében helyezheti ki, vagy mások üzletében, ahol ezt az önkéntes meg tudja szervezni).

Amennyiben kedvet érzel az önkéntes munkára, bátran jelentkezz, szeretettel várunk csapatunkba! Kérjük, mielőtt "munkába állsz", alaposan tanulmányozd át az ÖNKÉNTESEK HÁZIRENDJÉT, melyet állatotthonunkban is megtalálsz kifüggesztve!

Önkéntességgel kapcsolatos kérdésekkel Zsuzsánál lehet jelentkezni az onkentes[kukac]noeallatotthon.hu címen, vagy szombatonként személyesen az állatotthonban!Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában