Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

A Támogatói Klub létrehozásának története!
2010.03.24.


Támogatói Klub létrehozásának története

Történetem 2007-re nyúlik vissza.

Szeretett kutyánk Yoda - aki egy pumi kutyus volt - átment a szivárványhídon. Nagyon nehéz időszak következett, hiányzott, nem találtam fel magam, és hogy valami elfoglaltságot találjak az interneten böngésztem. Hosszas nézelődés, keresgélés után találtam rá a NOÉ oldalára. A „Fórum” nagyon izgalmas olvasmánynak bizonyult, mivel ott mindig képben voltam arról, hogy éppen, mire van szükség, milyen segítség lenne nagyon fontos, és milyen gyűjtés folyik.

Így csöppentem bele 2007-ben az 1 és 2 forintosok gyűjtésébe. Szorgalmasan gyűjtögettem, és a sarki újságárus Erzsike /aki szintén nagy állatbarát/ segítségével a boltban kihelyeztünk egy üveget, melyet egy kinyomtatott felirattal láttunk el és vártuk. Vártunk, hogy mások is talán ide dobják be a kivonásra kerülő forintjaikat. Azt hiszem, mi csodálkoztunk a legjobban, amikor talán 1 hét leforgása alatt megtelt az 5 literes üveg. Ezután a kérdés már csak az volt, hogyan ér a küldemény célba, mivel jómagam nem voltam elég erős - inkább bátor – ahhoz, hogy magam szállítsam ki az Állatotthonba. De mivel a fórumot olvastam, ismeretlen ismerősként Gabesz került a képbe, akivel felvettem a kapcsolatot - akinek a mai napig hálás vagyok – és így Ő lett a főbeszállító. No, innen nem volt megállás. Gyűjtögettem, szervezkedtem, adományokat szereztem és hát mindig Gabesz volt az illetékes, aki szállított. Ez egy évig tartott, míg 2008. augusztusában vettem a bátorságot és kilátogattam az Állatotthonba. Az első látogatás alkalmával tágra nyitott szemmel figyeltem, nem tudtam hova léphetek, nem tudtam kit simogathatok. A gazdasági udvar maga volt a csoda, egyik kezemmel épp egy kutyát simogattam, mikor a hátam mögött Szuzy a szarvas halkan közelített. Aztán az emuk, a kacsák, a malacok, a mosómedvék, és sorolhatnám tovább, mind nagy örömöt jelentett, és minden állat egy kis egyéniség.

És ettől a naptól kezdve, valami megmagyarázhatatlan erő húzott, és minden szombaton, amikor csak tehettem, mentem, segítettem, és lelkileg feltöltődtem. Igen, igen, nemcsak adtam, de nagyon sokat kaptam.

Minden alkalommal újabb és újabb önkéntesekkel ismerkedtem meg, egyre több barátra tettem szert, mivel itt mindenkinek egy volt fontos, hogyan tud az állatokon segíteni.

Nagyon jó kapcsolatot alakítottunk ki, mi önkéntesek. Ezek után hétközben is volt hogy találkoztunk, egy kávéra, beszélgetésre. A téma természetesen már az első 10 perc után a NOÉ volt, hogyan lehetne még több anyagi támogatást szerezni, mivel állami támogatás nélkül, az adó 1 %-ból tartja fenn magát.

Egy ilyen kávézás alkalmával Karidzsnak megemlítettem, mi lenne ha tagokat toboroznánk, lenne tagdíj, az is valami segítséget jelentene. No megindult az ötletélés, hogyan, miképp lehetne valamit létrehozni. Ötletünket elmondtuk hétvégén a NOÉ-n és több ötlet alapján „Támogatói Klub” létrehozása mellett született meg a döntés. Négyen, mint „alapító tagok”/Viki, Éva, Karidzs és jó magam/ elkezdtünk szervezkedni, tagokat toborozni és még 15 főt sikerült magunk mellé állítani, akik vállalták a klubtagságot.

És végre, 2009. áprilisában elkészült a honlapunk /köszönet a szerkesztőnek/ és hivatalosan útjára indult a Támogatói Klub 19 taggal, 32.000,-Ft befizetésével.

Olyan boldogok voltunk, olyan csodálatos érzés volt, amit nem tudok leírni. Végre valami mással is tudunk segíteni, és vannak rajtunk kívül is jó szándékú, segíteni akaró emberek.

Most következnének a száraz adatok, de ezzel senkit nem akarok untatni, aki kíváncsi a működésre az látogasson el a honlapunkra. Csak egy adatot, ami tájékoztató jellegű:

2009. december 31-én a Tklub tagja 124 fő volt, 2009. évben az összes befizetés

1.672.300,-Ft.

Úgy gondolom, nem sok Állatotthon rendelkezik ekkora számú támogatói létszámmal, és minden túlzás nélkül sikernek könyvelhetjük el, hogy ennyien e nemes cél mellé álltak.

Köszönjük a Tklub tagjainak eddigi támogatásukat és reméljük, hogy 2010-ben még többen csatlakoznak hozzánk.
Yoda Magdi /folyt.köv/Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában