Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Degu hírek!
2010.02.24.

Sziasztok!

Nézelődtem a honlapon és eszembe jutott, hogy Frédi lassan már egy éve a mi Degunk, mivel már akkor négy éves volt, most hatalmas matematikai tudásommal kiszámoltam, hogy valamikor az ötöt is elhagyja, ennek ellenére a hetenkénti összvizsgálaton mindig átmegy, a foga szép, erős, és egészségesen sárga, farokbojtja egészséges, bundája szép.
Amikor a menhelyről hozzánk került, a bal szemén a szürke hályog, ami az öregedéssel jár, azon a szinten maradt, mint amikor elhoztam, nem ment át a másikra, nem lett nagyobb, ennek nagyon örülök. Frédinek hatalmas étvágya van és hatlamas súlya az ivartalanítás végett, mivel nem kap cukros ételeket, így csak erre tudom visszavezetni, gömbölyű, de kicsattan az egészségtől. Nyáron, egy fórum találkozón a tagok megismerhették, hiszen nagyon kíváncsiak voltak rá, ő pedig végigülte a találkát az ölemben, ha valaki átvette, egy ideig barátkozott vele, de aztán rohant vissza hozzám, megható mennyire hálás tud lenni még egy ilyen icipici állatka is. Persze a fórumosok le voltak nyűgözve, ők egy vad vér-degura számítottak, holott Frédi egy hatalmas tündérbogár...:)
Abban pedig mind egyetértettünk, hogy nagyon jó
tenyészapa lett volna belőle, még a beltenyésztés előtti génálománnyal rendelkezik, mérete végett, de sajnos hiába probálkozik a lányoknál már a szentem. Nagy valószínűséggel pont ennek a belterjesztésmentes génállománynak köszönhetően egészséges ennyi idősen és még jópár nagyon szép deguév vár rá. Közben kiderült, hogy a fiúkkal is jól kijön, ami nem hátrány, hisz az apa degum már idén júniusban a 7. évét tapossa, amin, ha lehetne tekernék vissza jó pár évet, bár hálisten ő is egészséges, de amin meglepődtem, hogy az eddig agresszív fiával is kijön nagyon jól, gondolom ez is az ivartalanítás előnye, nincs fiú "szaga", nincs rivalizációra ok.
Időnként kikerget a világból azzal, ahogy pengeti a rácsot, de egy zsepivel simán le lehet kenyerezni, elkezd fészketépíteni a lány deguknak...:) De egy kis bohóckodásra akár egy karika sárgarépával is rávehető...:)
Frédi degu hatalmas degu-puszit küld a Menhelyieknek!:)

Mellékelten csatolok pár képet róla!

Üdvözlette: Frédi és Csilla

Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában