Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Paula és Csuklyás
2010.02.17.

Az utóbbi napokban több, súlyosan sérült állat került Alapítványunkhoz. 2009 a válság éve volt, és az emberek elszegényedése természetesen a kedvtelésből tartott állatokra is kihat, hiszen egyre kevesebben tudnak gondoskodni kedvenceikről. Emiatt egyre több kutya és macska kerül az utcára, egyre többen sérülnek meg közúti balesetekben vagy emberi brutalitás miatt, és az amúgy is leterhelt állatvédő alapítványok gondozásába egyre több sérült, költséges gyógyíttatású állat kerül.

A hét közepén a Belvárosból, a Paulay Ede utcából kaptunk riasztást, hogy egy elütött, valószínűleg gerinctörött macska fekszik az utcán. Önkénteseink azonnal szervezni kezdték az állat mentését, így az pár óran belül állatorvoshoz kerülhetett. A 4 hónap körüli, hófehér kiscicának nem a gerince törött el, hanem jobb hátsó lába szakadt ki gyakorlatilag tőből. Valószínűsíthetően egy autó még meleg motorházába mászott fel a hideg elől, ott elaludt és ráindították a motort. Állatorvosaink amennyire lehetett, sterilizálták a sebet, és amputálták a csonkot. A cica – aki a keresztségben a Paula nevet kapta –, jól viselte a beavatkozást, rendkívül bújós, kedves, kommunikatív, játékos cica. Alapítványunknál az utóbbi időben több olyan macska is volt, akiknek lábát amputálni kellett. Mindannyian meglepően hamar szerető, gondoskodó gazdikhoz kerültek, reméljük Paula is hasonlóan szerencsés lesz.
Szintén lakossági bejelentés alapján hoztak be Állatotthonunkba egy sérült kutyát. A 3-4 év körüli kant talán más kutyák támadták meg hetekkel ezelőtt, és súlyosan megsebesítették a nyakát, a bőrt körülbelül másfél tenyérnyi helyen letépve. Bár a kutyának volt „gazdája”, az nem kezelte a sérülést, ami csúnyán elfertőződött, folyamatosan csöpögött belőle a genny, és több méternyire is érezni lehetett a rohadás bűzös, édeskés szagát. A „gazdit” ez roppantul zavarta, így elhatározta, hogy most már ideje a problémával kezdeni valamit: gondolta, agyonveri a kutyát. A szomszéd lépett közbe, elhozta a kutyát és Alapítványunk segítségét kérte az elhelyezésében. Azonnal orvoshoz vittük a kutyát, ahol sebét kitisztították és antibiotikumokat, láz- és fájdalomcsillapítókat kapott. Mivel a bőr nagy területen leszakadt a húsról, így a Csuklyás nevet kapta. Csuklyás azóta szépen gyógyul, szinte hang nélkül tűri a fájdalmas kezeléseket, nagyon együttműködő, kedves kutya. Mivel a sérülés nem újkeletű, a sebszélek már több naposak, és a seb elfertőződött, így összevarrni már nem lehet, a hasonló esetekben jól bevált cukorterápiával kezeljük. Teljes gyógyulás után természetesen mindkét állat felelős, szerető gazdit keres!Ha úgy érzi, hogy akár minimális összeggel is, de hozzájárulna sérült állataink kezeléséhez, ellátásához a 11710002-20083777
 bankszámlaszámra való utalással, valamint honlapunk főoldalán on-line bankkártyás adományozással megteheti.
Az állatok virtuális örökbefogadással is támogathatóak!

Köszönjük!Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában