Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

A kölykök elhelyezésének problémája
2010.01.29.

Mint minden menhelynek, a mi Állatotthonunknak is nagy gondot okoz a kölyökkutyák biztonságos elhelyezése. A kölykök immunrendszere még gyenge, legalább három kombinált oltással kell rendelkezniük ahhoz, hogy kiköltözhessenek a külső kifutókba anélkül, hogy azonnal megbetegednének.

A bekerülő kölyköket ezért karanténban helyezzük el addig, míg oltásaikat megkapják. Ez év tavaszán Állatotthonunk újabb építkezésbe fog, a kennelsortól távolabb kezdjük el építeni a betonozott, jól tisztítható karanténjainkat, addig az oltatlan kölykök balesetes részlegünkben - optimális esetben pedig ideiglenes befogadóknál - vannak elhelyezve. A "kiskutyaszezon" azonban komoly fejtörést okoz nekünk, hiszen ilyenkor nem telik el úgy nap, hogy ne akarnának nem kívánt szaporulatból származó kölyköket elhelyezni nálunk, illetve rendszeresen találunk reggelente a kapuban "ajándékcsomagokat", melyek ilyen-olyan módon bedobozolt kölyökkutyákat rejtenek. Az Állatotthon falai viszont nincsenek gumiból, már képtelenek vagyunk több kiskutyát biztonságosan elhelyezni. Persze azok az emberek, akik a menhely kapujában hagyják a kölyköket, ezzel mit sem törődnek, ők úgy gondolják, hogy az ő szerepvállalásuk azzal véget ér, hogy a lustaságból, nemtörődömségből nem ivartalanított szuka kutyájuk évi két almát valahogy eltakarítsák az udvarukból - és azt kell mondjam, hogy ők legalább nem agyoncsapják, vízbe folytják, autóból kidobják a kiskutyákat, hanem legalább veszik a fáradtságot és egy menhely előtt teszik ki őket. Persze ettől nem lesz könnyebb a helyzetünk, amikor felnyitjuk a kapuban hagyott doboz fedelét: nincs egy talpalatnyi helyünk sem, hova helyezzük el az újabb 4-5-6-7 kiskutyát?

Jelen pillanatban 6 alomnyi kölyök van a menhelyen, 3 alom pedig ideiglenes befogadóknál, akiknek ezúton is köszönjük, hogy otthont nyújtanak ezeknek a kutyusoknak, míg felkerülhetnek a menhelyre.

Balesetes részlegünkben 3 gombás, atkás kölyköt kezelünk. Nekik a fertőző részlegben lenne a helyük ezzel a problémával, de ott épp 4 - szintén dobozban kirakott - kiskutya lábadozik egy komoly fertőzésből, coronavírusos bélgyulladásból - egy testvérük sajnos a gondos ápolás ellenére nem élte túl. A gombás kölykök tehát egy helységben (de külön kennelben!) vannak 5 picike, hat hét körüli kölyökkel, mi pedig folyamatosan fertőtlenítünk és aggódunk, nehogy megfertőzzék őket is.

Egyik lábadozó kiskutyánk, Mócsing - lábán még jól látszik a kezelés nyoma, hiszen napokig hordtuk őt és testvéreit infúzióra:


A gyógyulófélben lévő "Dobozos-család":


Egyik bőrgombás kölykünk, aki egyáltalán nem örül annak, hogy kétnaponta fürdetjük:Kérünk tehát mindenkit, hogy legyen megértő, amikor azt mondjuk, egyelőre nem tudunk újabb kiskutyákat befogadni! Jelen pillanatban nem tudjuk garantálni a kölykök biztonságát, nem tudjuk őket úgy elhelyezni, hogy ne veszélyeztessük őket. Nem győzzük hangsúlyozni az ivartalanítás fontosságát, hiszen felbecsülni sem lehet, hány kiskutya születik évente az országban felelőtlen gazdáknál - és közülük hány végzi egy autópálya mellett kidobva, agyonverve, élve elásva; hány pusztul el nyomorúságos körülmények közt a gyepmestei telepeken; hány kerül újabb felelőtlen gazdákhoz, ahol aztán ők is világra hozzák az évi két almot, újabb senkinek sem kellő kölykökkel gyarapítva Magyarország kóborkutya-állományát. A menhelyek elé kirakott kölykök a szerencsésebbek közé tartoznak, hiszen van mit enniük, gondos ápolást kapnak, ha megbetegednek, és van esélyük felelős, gondos gazdához kerülni, akik az örökbefogadási szerződés aláírásával ivartalanítási kötelezettséget vállalnak. De ez is csak egy esély, hiszen jelenleg is több olyan kutyánk van, akik gyakorlatilag a menhelyen nőttek fel, pár hetes korukban kerültek be, most már 2-3 évesek és még soha nem tapasztalhatták meg, milyen érzés Gazdis Kutyának lenni, egyke kutyának lenni, ahol csak ők számítanak. Ilyen kutyák pl. Frizbi, Csajszi Polly, vagy a két Lina. Bízunk benne, hogy egyszer megakad rajtuk is valaki szeme.

Frizbi adatlapja
Csajszi Polly adatlapja
Lina Panka adatlapja
Lina Zoé adatlapja

Ha úgy érzi, hogy akár minimális összeggel is, de hozzájárulna kölyökkutyáink kezeléséhez, ellátásához a 11710002-20083777
 bankszámlaszámra való utalással, valamint honlapunk főoldalán on-line bankkártyás adományozással megteheti.
A kölykök virtuális örökbefogadással is támogathatóak, illetve tárgyi adományként köszönettel fogadjuk a kölyöktápokat!

Köszönjük!Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában