Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

(W)ebnapló 2009.06.22.
2009.06.22.

Két rendezvényen is voltunk a héten. Péntek este nagyszerű hastánc-bemutatón ismekedhettek meg az érdeklődők alapítványunkkal a József Attila Művelődési Házban Dutka Diána és tanítványainak gáláján, szombaton pedig a Lurdy-házban a ZooDom örökbefogadó napján vettünk részt.

Új lakónk Bogárka, a németjuhász keverék kan kiskutya, akit az Illatos útról fogadtak örökbe május 20-án, majd a héten egy templom lépcsőjére rakták ki teljes felszereléssel, oltási könyvvel együtt. A chip alapján kikerestük a berettyóújfalusi gazdit, ám az adatbázisban megadott telefonszám valaki más száma...

Új kutyánk még Kháron, aki az M0-ás péceli szakaszán rohangált az autók között már napok óta. Feltehetően pireneusi hegyikutya, kb. 7-8 éves lehet, kan. Nincs chipje és tetoválása sem. Sürgősen eredeti gazdiját keressük!

A héten érkezett még várólistánkról Kormi, aki nálunk az Armando nevet kapta. Fekete, 4 év körüli németjuhász keverék kan, akinek meghalt a gazdája. Szelíd, kedves kutyus.

Új lakóink még Mazsola és Tádé, a két leadott tengerimalac kislány.

A héten bekerült hozzánk egy újabb kutya által fogott sündisznó, ezúttal Vasadról. Szerencsére az ijedtségen kívül nem volt komolyabb baja, így őt már szabadon is engedhettük.

Hasonlóan szerencsés volt az a galamb, akit a XIV. kerületből hozott be egyik örökbefogadónk mérgezéses tünetekkel. Szerencsére ő is felépült a hét végére, így szabadon engedhettük. Szotyola - mert ez lett a neve - úgy tűnik, nem nagyon akarja itthagyni a menhelyet és csatlakozott az itteni kolóniához.A héten egy másik galamb is érkezett hozzánk, aki egy ablaknak repült neki - ő egyelőre még kezelés alatt áll.Érkezett még hozzánk 7 db megunt díszhal, akik rekordidő alatt gazdára találtak egyik szakértő önkéntesünk személyében:

Valamint hozzánk került 2 hét karantén után az Illatos útról egy 10-11 hetes kisróka, aki nálunk a Kópé nevet kapta. Teljesen kézhez szokott, szocializált, úgyhogy őt már bizonyosan nem lehet visszavadítani.

A héten két kiscicát találtunk a menhely kerítésénél - társaikkal valószínűleg a környékbeli kutyák már végeztek. A két kis apróságot sikerült megmenteni, de elhelyezésük komoly gondot jelentett, mivel jelenleg nincsen biztonságosan elszeparálható helyünk cicák számára, így csak a fertőzött, beteg állatok mellé tudtuk elhelyezni őket. Egész biztos, hogy lakásból rakták ki őket; szépek szelídek. Szerencsére mindkettőjükre azonnal akadt jelentkező - egyiküket, Hannát már hétfő reggel örökbe is fogadták..A héten gazdira talált Madam, Rozi és schnauzer fajtamentő csoportunktól Ginseng!
MiniMenhely-részlegünk friss lakói:

Rasha: whippet keverék szuka a váci gyepmesteri telepről.


Gondola, szintén a váci gyepmesteri telepről.


Cippzár: félszemű terrier keverék kan a váci gyepmesteri telepről.Zsömikettő, a XVIII kerületben talált kan:Ludolf, albínó vaksika Békéscsbáról:A jászberényi gyepmesteri telepről mentett pincser keverék szuka:Maffia, akit szintén a jászberényi gyepmesteri telepről mentettünk vemhesen:Cicoma: 6 hónapos kiskutya a váci gyepmesteri telepről:Cicere: 6 hónapos kiskutya a váci gyepmesteri telepről:és végül Aktívia, a kistestű, pörgős szuka a váci gyepmesteri telepről:Bulldog fajtamentő csoportunk új védencei:

Malacka: 5 éves leadott beige szuka.és Winston: 2 éves leadott angol bulldog kan.Csau-csau fajtamentő csoportunk új védence:

Bundás: veterán csau a jászberényi gyepmesteri telepről.Cane corso fajtamentő csoportunk új védence Simon, a békéscsabai menhelyről átvett, 1998-as születésű cane corso keverék kan. Kedves, nagy melák, több zsírdaganat is van rajta.


Néhány régi lakónkról is kaptunk visszajelzéseket, aminek mindig nagyon örülünk!
Íme egy fantasztikus fotó Ariel kutyusról, aki ezt írja:

"Második szülinapom alkalmából gazdiék kivittek a tengerpartra...íme egy kép és sok sok kutyapuszit Arieltől!"És íme egy levél a vak kis Szotyi cicáról, aki igazi, halmozottan hátrányos védencünk volt, hiszen nemcsak vak, de FIP-es is, ráadásul üríti is a vírust, ezért nagy gondot okozott már ideiglenes elhelyezése is. Végül közel egy év után fantasztikus gazdikhoz került, akik azóta is kitartanak mellette és minden kellemetlenség és kényelmetlenség ellenére időt, pénzt, fáradtságot nem kímélve gondoskodnak róla. Nagyon hálásak vagyunk nekik! Íme a levelük!

"A körülményekhez képest jól van. Összefoglalva szegénynek a bajait: azon kívül, hogy nem lát és hordozza a coronavírust, még lett egy idegrendszeri eredetű betegsége, ami az orvos szerint nagyon ritka és nem is tudni, hogy mitől alakul ki-erre kap minden hónap végén egy injekciót; és epilepsziás is, amire reggel és este kap gyógyszert. Szegénynek romlottak a tájékozódási képességeit: az almot nehezen, a vizet pedig egyáltalán nem találja meg, ezért fecskendővel itatjuk naponta többször is (ez nem tetszik neki). Néha van az epilepszia miatt rohama, ilyenkor nem tud önmagáról és fel-le szaladgál, de szerencsére ez nem sűrűn fordul elő.
Ennyi rossz után akkor végre a jó hírek:Mindezek ellenére jól érzi magát. Nagy haspók: a konzerveket imádja, pedig mikor hozzánk került, még inkább a száraztápot szerette.
Nagyon szereti, ha kézbe vesszük, ekkor rögtön nyújtózkodik és dorombol, a kedvenc helye pedig az ágy. Még hisztizni is képes, hogy bejuthasson oda- de mindig eléri, amit akar:)
Reméljük, hogy még sokáig lehet velünk!

Niki és Balázs"


A héten kaptunk levelet Cibóktól és gazdijától is! Ezt írják:

"Kedves Mindenki,

Először is: Cibók köszöni jól van. Közel hat hete van nálunk és már szokásai vannak. Berta a legjobb barátjává fogadta, együtt vizsgálnak felül minden „fontos” helyzetet.
A napi rutinja a következő:
• A távozó családtagokat muszáj a kapuig kísérni és ugyanott várni őket.
Ha kocsival érkezünk haza, övé az anyós ülés előtti rész, és a házig viteti fel magát.
• Muszáj a Bertával naponta többször is játszani.
• Muszáj a macskákat jól megbámulni, minél közelebbről ha lehet, hogy reszkessen a lábuk.
• Ha a gazdi (én lettem) felbukkan a kertben, úgy kell követni, mintha az árnyéka lenne.
• Sajnos muszáj minden nap a virágágyásban is hemperegni egy kicsit.
• Az eldobott gumikarikát meg kell kergetni, de visszahozni nem szabad. Viszont jól meg kell rágni.
• A tollaslabdával ugyanezt kell tenni.
• Muszáj válaszolni a távoli kutyák ugatására. (Három hete hallottuk először a hangját, szerintünk azóta érzi magát otthon nálunk.)

Hát ennyi. Összességében azt hiszem, jó benyomást gyakoroltunk rá. Megfelel a koszt, a kvártély, és a családtagok is.

Mindenkit üdvözöl,

Cibók és Kriszta Budafokról"

A héten is kaptunk adományokat, melyeket ezúton is köszönünk mindenkinek! Sajnos Monti és Meki kutyáink tápja teljesen elfogyott - kérjük, aki teheti, támogassa őket bármilyen Intestinal, esetleg HLD táppal, hiszen számukra a szigorú diéta nem luxus, hanem életben maradásuk feltétele, mivel egyikük cushing-kórban, másikuk hasnyálmirigy-gyulladásban szenved. Köszönjük!

Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában