Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Csau-csau fajtamentés
2009.05.14.

A Noé Állatotthon Alapítvány Csau-csau Fajtamentő Csoportja 2009 májusában alakult. A fajtaszerető önkéntesek már korábban is tevékenyen részt vettek a bajba került csau-csauk mentésében és az évek során tapasztaltak bebizonyították számukra, hogy a fajtamentés megszervezésére nagy szükség van.

A fajta adottságaiból következik, hogy a csau-csauk mentése nem könnyű feladat, hiszen a csauk un. "egygazdás" kutyák. Gazdájukat egy életre választják ki, hozzá minden körülmények között ragaszkodnak, éppen ezért a gazdájuktól való elszakadás gyakorlatilag sokkot jelent e nagyszerű állatok számára. Rengeteg energiát, türelmet és elszántságot igényel, hogy egy lelkileg megtört csau-csau újra bízni tudjon valakiben - emiatt a rehabilitációjukra szánt idő szükségszerűen jóval hosszabb, mint sok más kutyafajta esetében. Természetesen a következetes, szeretetteljes és türelmes viselkedés hatására ez a fajta is képes megnyílni és újra bizalmába fogadni az embert.

A csau-csauk különböző okokból kerülnek menhelyekre, utcára, sintértelepekre vagy olyan gazdikhoz, akik nincsenek felkészülve a kutyatartásra. Bár minden eset más és más, ami a legfontosabb, az az azonnali segítségnyújtás, a gyors intézkedés, mellyel enyhíthetjük a gazdi elvesztése miatt érzett krízist és meggátolhatjuk az emiatt felmerülő egészségügyi problémák kialakulását.

Természetesen ennek a fajtának is megvannak a maga "gyengéi"; a csau-csauk gyakran fehérjeérzékenyek és bolhaekcémára is fokozottan hajlamosak. A fajtaismeret hiánya miatt gyakran előfordul, hogy mire hozzértő kezekbe kerül az állat, addigra olyan problémák alakulnak ki nála, melyek miatt hónapokig tartó gyógykezelésre szorul.
Bár a csau-csau nem tartozik a divatfajták közé, a felelőtlen szaporítók itt is megjelentek; az ő nyomaikat jelzik a diszpláziás, szembetegségekben szenvedő, hamar utcára vagy menhelyre, sintértelepre kerülő kutyák.

Fajtamentő csoportunk kizárólag ivartalanítva ad gazdához kutyát, ezzel is biztosítva, hogy az állatok ne kerülhessenek felelőtlen szaporítók kezére. Kutyáinkat teljes testi-lelki rehabilitáció után oltva, parazitamentesítve, chipezve, szigorú szerződéssel adjuk ki és sorsukat életük végig nyomon követjük.
A csau-csau mindig hű társ, sosem tolakodó. Nemcsak tiszta, de rendkívül intelligens is - minden trükköt kifigyel, megtanul és igyekszik a gazdi kedvében járni. Lakásban és kertben egyaránt tartható, és, bár nem egy "futóbolond sportkutya", a családi sétákat igencsak kedveli. Szeretetét, megbecsülését viszont kemény munkával kell elnyerni - aki ettől visszaretten, annak más fajta való, ám aki leküzdi e kihívást, az egy életre hűséges társra talál a csau-csau személyében!

A fajtamentő csoport köszönettel fogad bármilyen anyagi vagy tárgyi felajánlást és várja a csatlakozni vágyó önkéntesek, ideiglenes befogadók és gazdijelöltek jelentkezését is!

Bankszámlaszám: 11710002-20083777 (A megjegyzésben kérjük, tüntesse fel: csau-csau mentés!)

A Csau-csau fajtamentő csoport honlapja: www.csaucsaumentes.hu


E-mail: info kukac noeallatotthon.hu


Telefon: 06-20/346-2324 (Tasnádi Katalin) (ESTE 6 UTÁN)
Telefon: 06-70/383-9480 (Schneider Kinga) (ESTE 6 UTÁN)
Telefon: 06-30/911-9402 (Almási Katalin) (ESTE 6 UTÁN)

A csau-csau fajtamentő csoportnak nincsen külön adószáma, hiszen nem különálló civil szervezet, hanem a Noé Állatotthon Alapítvány egyik projektje. Ezért aki adója 1%-ával szeretné támogatni a csau-csau mentést, az az alapítvány adószámára töltse ki rendelkező nyilatkozatát adóbevalláskor. A rendelkező nyilatkozaton a
"Noé Állatotthon Alapítvány" nevet és az 18169696-1-42 adószámot kell megadni. (Figyelem! Ha a Csau-csau fajtamentés nevét írják rá a rendelkező nyilatkozatra, az érvénytelen lesz és 1%-uk az államra száll!)Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek: