Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Csau-csau fajtamentés
2009.05.14.

A Noé Állatotthon Alapítvány Csau-csau Fajtamentő Csoportja 2009 májusában alakult. A fajtaszerető önkéntesek már korábban is tevékenyen részt vettek a bajba került csau-csauk mentésében és az évek során tapasztaltak bebizonyították számukra, hogy a fajtamentés megszervezésére nagy szükség van.

A fajta adottságaiból következik, hogy a csau-csauk mentése nem könnyű feladat, hiszen a csauk un. "egygazdás" kutyák. Gazdájukat egy életre választják ki, hozzá minden körülmények között ragaszkodnak, éppen ezért a gazdájuktól való elszakadás gyakorlatilag sokkot jelent e nagyszerű állatok számára. Rengeteg energiát, türelmet és elszántságot igényel, hogy egy lelkileg megtört csau-csau újra bízni tudjon valakiben - emiatt a rehabilitációjukra szánt idő szükségszerűen jóval hosszabb, mint sok más kutyafajta esetében. Természetesen a következetes, szeretetteljes és türelmes viselkedés hatására ez a fajta is képes megnyílni és újra bizalmába fogadni az embert.

A csau-csauk különböző okokból kerülnek menhelyekre, utcára, sintértelepekre vagy olyan gazdikhoz, akik nincsenek felkészülve a kutyatartásra. Bár minden eset más és más, ami a legfontosabb, az az azonnali segítségnyújtás, a gyors intézkedés, mellyel enyhíthetjük a gazdi elvesztése miatt érzett krízist és meggátolhatjuk az emiatt felmerülő egészségügyi problémák kialakulását.

Természetesen ennek a fajtának is megvannak a maga "gyengéi"; a csau-csauk gyakran fehérjeérzékenyek és bolhaekcémára is fokozottan hajlamosak. A fajtaismeret hiánya miatt gyakran előfordul, hogy mire hozzértő kezekbe kerül az állat, addigra olyan problémák alakulnak ki nála, melyek miatt hónapokig tartó gyógykezelésre szorul.
Bár a csau-csau nem tartozik a divatfajták közé, a felelőtlen szaporítók itt is megjelentek; az ő nyomaikat jelzik a diszpláziás, szembetegségekben szenvedő, hamar utcára vagy menhelyre, sintértelepre kerülő kutyák.

Fajtamentő csoportunk kizárólag ivartalanítva ad gazdához kutyát, ezzel is biztosítva, hogy az állatok ne kerülhessenek felelőtlen szaporítók kezére. Kutyáinkat teljes testi-lelki rehabilitáció után oltva, parazitamentesítve, chipezve, szigorú szerződéssel adjuk ki és sorsukat életük végig nyomon követjük.
A csau-csau mindig hű társ, sosem tolakodó. Nemcsak tiszta, de rendkívül intelligens is - minden trükköt kifigyel, megtanul és igyekszik a gazdi kedvében járni. Lakásban és kertben egyaránt tartható, és, bár nem egy "futóbolond sportkutya", a családi sétákat igencsak kedveli. Szeretetét, megbecsülését viszont kemény munkával kell elnyerni - aki ettől visszaretten, annak más fajta való, ám aki leküzdi e kihívást, az egy életre hűséges társra talál a csau-csau személyében!

A fajtamentő csoport köszönettel fogad bármilyen anyagi vagy tárgyi felajánlást és várja a csatlakozni vágyó önkéntesek, ideiglenes befogadók és gazdijelöltek jelentkezését is!

Bankszámlaszám: 11710002-20083777 (A megjegyzésben kérjük, tüntesse fel: csau-csau mentés!)

A Csau-csau fajtamentő csoport honlapja: www.csaucsaumentes.hu


E-mail: info kukac noeallatotthon.hu


Telefon: 06-20/346-2324 (Tasnádi Katalin) (ESTE 6 UTÁN)
Telefon: 06-70/383-9480 (Schneider Kinga) (ESTE 6 UTÁN)
Telefon: 06-30/911-9402 (Almási Katalin) (ESTE 6 UTÁN)

A csau-csau fajtamentő csoportnak nincsen külön adószáma, hiszen nem különálló civil szervezet, hanem a Noé Állatotthon Alapítvány egyik projektje. Ezért aki adója 1%-ával szeretné támogatni a csau-csau mentést, az az alapítvány adószámára töltse ki rendelkező nyilatkozatát adóbevalláskor. A rendelkező nyilatkozaton a
"Noé Állatotthon Alapítvány" nevet és az 18169696-1-42 adószámot kell megadni. (Figyelem! Ha a Csau-csau fajtamentés nevét írják rá a rendelkező nyilatkozatra, az érvénytelen lesz és 1%-uk az államra száll!)Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek: