Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Hírek Kyráról
2009.04.15.

Sziasztok,

Kyrát 2009. április 4-én fogadtuk örökbe. (A sebe teljesen begyógyult.)
Remekül érzi magát, kicsit átszabott néhány párnát a kinti székeken, a már velünk élő puli kutyusunkkal megvolt az első két nap veszekedése, de mostmár szerencsére jól kijönnek egymással, nincs verekedés, mindenki tudja, hol a helye a ranglétrán.

A falkavezér én vagyok nála, mindenhová követ, ha hazaérkezem és beállok a kocsival az utcáról az udvarba, beül mellém az autóba. Nem szívesen tágít mellőlem, de a lakásba nem engedjük be, ezt nem volt gond megszoknia.

A gyerekeket túlzás lenne azt állítani, hogy imádja, mondjuk úgy, tűri, ha játszanak vele, hagyja hogy simogassák. Eleinte nagyon figyeltem rájuk, mert félelelmetes fogai vannak és néha bizony szerette a karomba mélyeszteni őket, de már megrendszabályoztam, így erről leszokott. Ha a srácok futkároznak a kertben, csak messziről figyeli őket. Az első megmozdulása az volt, mikor hazahoztuk, hogy a kislányomat "levadászta" mikor szaladt előtte. A földre teperte és diadalmas nézett körül. Szerencsére nem bántotta, de szerintem ez csak a sok hirtelen jött inger és az idegen környezet miatt volt, azóta nem történt semmi hasonló.

Kyra rendkívül szerette az ember fenekét, illetve a combját "csipkedni", ami nagyon kellemetlen volt, de - szerencsére roppant értelmes kutymag lévén - ezt is kezdi elhagyni. Pillanatok alatt megtanul utasításokat, könnyen kezelhető, bár erős kezű "főnökre" van szüksége - ezt igényli is. Szívesen teljesít parancsokat, szívesen tanul és nagyon koncentrál. A dícséretnek mindig "fülig érő szájjal" örül.

A játékba önfeledten veti bele magát, aminek az a következménye, hogy keményen le kell állítani, mert hajlamos darabokra rágni az embert. Szörnyeteg...
Ma úszni vittük a kutyákat, kíváncsi voltam, hogy reagál, szerintem nem volt még víz közelében. A tóparti békákkal sokáig el volt foglalva, de aztán bemerészkedett. Bokáig. A puli természetesen nem követte...

Minden nap ki kell fárasztani, mert a diófát is kirágná tövestül, ha unatkozik. Teszünk róla, hogy estére elfáradjon!

Végül csatoltan találtok néhány képet róla, tényleg jól érzi magát nálunk ez a nagyfülű fenevad Kyra. Bízom benne, hogy sok örömünk telik még egymásban és ő is úgy gondolja, hogy rátalált az igazi családjára. Mi nagy szeretettel bánunk vele, remélem, nem okoz csalódást, bár még a gyerkőcökkel való viselkedését figyelni kell. Nem bízom még benne 100%-ig.

Remélem, az összes többi kutyus és macsek is hasonló szerencsés lesz és olyan gazdija lesz, amilyet szeretne magának!
Sok szerencsét kívánunk a Noé Állatotthon minden Dolgozójának és kis lakójának!!

Üdvözlettel:

Cs. Judit és családja
Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában