Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Bulldog fajtamentés
2009.03.25.

A Noé Állatotthon Alapítvány Bulldog fajtamentő csoportja 2009. januárjában alakult, de a fajtamentés már korábban elkezdődött a fajtaszerető önkéntesek áldozatos munkájának és anyagi hozzájárulásának köszönhetően.

Az elmúlt évek bebizonyították, hogy a fajtamentő csoport munkájára nagy szükség van, hiszen a bulldogok - különösen az angol és francia bulldogok - már egy ideje "divatkutyának" számítanak. Ezzel pedig sajnos együtt jár a felelőtlen szaporítók tömeges megjelenése, az ellenőrizetlen állományokból származó genetikai rendellenességekkel, betegségekkel küzdő állatok nagyszámú megjelenése a piacon és ezzel együtt a menhelyeken, az utcán, a sintértelepeken.

Rengeteg a kidobott, gazda által leadott vagy gyepmesteri telepen hagyott, beteg, idős bulldog, akik azonnali segítségre szorulnának. A menhelyeken több száz kutya ellátása mellett nehezen tudják megoldani ezeknek az érzékeny, számos egészségi problémával küzdő állatoknak a kezelését és rehabilitációját.

Ezért kiemelt jelentőséget tulajdonítunk annak, hogy a hozzánk beérkező kutyákat lehetőség szerint felkészült ideiglenes befogadóknál, önénteseknél helyezzük el, akik egyrészt jól ismerik a fajtát és annak igényeit, másrészt kellő figyelmet tudnak fordítani a kutyák rehabilitációjára.

A fajtamentő csoport gondozásába kerülő kutyák, miután átestek a szükséges gyógykezelésen, megkapják oltásaikat, mikrochipjüket és természetesen az ivartalanításon is átesnek.
Fajtamentő csoportunk kizárólag ivartalanítva ad gazdához kutyát; ezzel is szeretnénk jó példát mutatni és megelőzni, hogy kutyáink szaporítók kezére kerüljenek.

Ha a kutyus már meggyógyult, átesett a megfelelő rehabilitáción és mind egészségileg, mind mentálisan alkalmas rá, örökbefogadási szerződéssel adjuk ki új, szerető gazdijának, miután meggyőződtünk róla, hogy megfelelő körülmények közé kerül. A kiadott állatok sorsát egész életük folyamán nyomon követjük.

A Bulldog fajtamentő csoport honlapja: http://www.bulldogmentes.hu/

A Bulldog fajtamentő csoport vezetője Györe Csilla, elérhetősége a következő:
E-mail: orokbefogadas kukac bulldogmentes.hu
Telefon: 06/20-268-20-21 (délután 17 óra után hívható)

További elérhetőségek:

06-70/383-9480 (Schneider Kinga) (este 6 után)
06-70/635-0780 (Jaczkovszky Zsuzsa) (elveszett bulldogok bejelentése du. 4 után)

Néhány fotó gazdira váró és gazdira talált bulldogjainkról(Képgaléria)

A Bulldog fajtamentő csoportnak nincsen külön adószáma, hiszen nem különálló civil szervezet, hanem a Noé Állatotthon Alapítvány egyik projektje. Ezért aki adója 1%-ával szeretné támogatni a bulldogmentést, az az alapítvány adószámára töltse ki rendelkező nyilatkozatát adóbevalláskor. A rendelkező nyilatkozaton a
"Noé Állatotthon Alapítvány" nevet és az 18169696-1-42 adószámot kell megadni. (Figyelem! Ha a Bulldog fajtamentés nevét írják rá a rendelkező nyilatkozatra, az érvénytelen lesz és 1%-uk az államra száll!)

A Bulldog fajtamentést erre a célra elkülönített bankszámlaszámunkra utalt adományával is támogathatja: 11710002-20085023

Köszönjük!Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek: