Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Önkéntesnek lenni jó...
2024.01.17.

FIGYELEM, FIGYELEM, ACHTUNG ACHTUNG!Szereted a kutyákat? Szeretnél rajtuk segíteni vagy eltölteni velük hetente egy fantasztikus napot? Akkor gyere önkéntesnek a Noé Állatotthonba, ahol minden szombaton szeretettel várnak négylábú barátaink!
Idáig volt a mézesmadzag, de most jöjjön a feketeleves...ha őszinték akarunk lenni hozzátok, önkéntesnek lenni nem mindig csak rószaszín felhőkön ugrálás...bizony kőkemény munka, a testnek, a szívnek és az észnek is.Vannak nehéz pillanatok is, de a szemükben lévő boldog csillogás egy hétvégi séta és simogatás után feledtet minden nehézséget. Igen, télen ázunk és fázunk velük együtt, nyáron felforr az agyunk, gyakran nyakig sárosan és kevésbé jó illatúan megyünk haza, de hidd el, hogy nagyon sok boldog pillanatban van részünk általuk, akiknek ez a szombati nap jelenti a Mindent, ez az a nap, ami csakis róluk szól és ha minél többen vagyunk, akkor annál több idő jut egy-egy kutyus ellátására és szeretgetésére.


Amit ilyenkor csinálunk: sétáltatás, kennelek takarítása (igen, a kaki szedés is ide tartozik), ivóvizek cseréje, szocializálás, stb. Van olyan kutya, akire mi teszünk életében először pórázt és általunk kezd számára kinyílni a világ. Fantasztikus érzés, amikor egy félős vagy akár agresszívabb kutya a szemünk láttára változik és nyílik ki hétről hétre. Ezek azok a pillanatok, amiért érdemes ezt csinálni. A legszebb pillanat pedig az, amikor látjuk őket kisétálni a menhelyről egy új gazdi oldalán.


Vannak kutyák, akik egész életüket a menhelyen élik le (mert bizony már hosszú évek óta hiába várnak), nekik mi jelentjük a családot. Időnként bizony velük is megtörténik a Csoda és ez fantasztikus érzés.


Sajnos évről évre egyre több állatka szorul segítségre a felelőtlen és szívtelen „emberek” miatt és mi (dolgozók és önkéntesek) egyre több csatát kell megvívjunk, amihez tényleg szükség van a segítségre!


Ha szeretnél körülnézni nálunk, akkor várunk szeretettel szombatonként 10-14 óra között a Noé Állatotthon budapesti telephelyén (XVII. ker.) és ha megvan benned az elhatározás, akkor megismerkedhetsz védenceinkkel és szívesen megmutatjuk, hogy mit is csinálunk valójában.

Az Állatotthon ad helyt a bulldog, a boxer és a csau fajtamentésnek és rengeteg csodálatos keverék kutyánk is várja a simogató kezeket.. bárki megtalálhatja nálunk a számításait :)

Amennyiben kedvet érzel az önkéntes munkára, bátran jelentkezz, szeretettel várunk csapatunkba! Kérjük, mielőtt "munkába állsz", alaposan tanulmányozd át az ÖNKÉNTESEK HÁZIRENDJÉT, melyet állatotthonunkban is megtalálsz kifüggesztve!
Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában