Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Szeptemberben is szívultrahangon voltunk
2022.09.22.

Ismét szívultrahangos napunk volt, megint tele autóval - 6 állattal - mentünk Dr. Péterfia Dalmához, a Noé Állatotthon Alapítvány szívféreg specialista és kardiológus szakorvosához.
Hát-hát volt már jobb körünk is... Sajnos nem túl jó híreket kaptunk a vizsgált védenceinkről.
#Rajmund a szürke szépségünk, kontroll vizsgálatra érkezett, mivel néhány hónapja olyan súlyos fokú szívféreg fertőzöttséget és a vele járó brutális kardiológiai kártételek talált a doktornő, hogy szívgyógyszert kellett szedni, túl van 30 nap Doxycyclin kúrán, de eddig szóba sem jöhetett semmilyen műtét nála, sőt valószínűleg a szőr, bőr problémájának is a szívférgesség a forrása. Hajszálnyit javultak az értékei, speciális altatási protokollal megpróbálhatjuk az ivartalanítási műtétet és jó lenne a bőréből is szövettani mintához jutni.
Csárdás, a fekete kis kócos, bár nagyon fiatalnak látszik, de már most iszonyú mennyiségű szívféreg van benne, sajnos közel a szívéhez és kardiológiai eltérések is látszódnak már. Összetett gyógyszeres kezelése következik és alternatív un. doxy-moxy terápiával vesszük fel a harcot a parazitákkal.
German,a német juhász jellegű kutyus, nem fiatal kutya, ismerten 9 éves. Igazából azonnal szívféreg eltávolító műtétre lenne szüksége, annyira súlyos a fertőzöttsége. Jelenleg nem altatható, szívgyógyszereket, szteroidot és doxycyclint kell kapnia. Majd néhány hónap múlva újra szívultrahangra kell vinni.
Abigél az angol bulldog van a legjobb állapotban, nála még nem látszódnak a paraziták a szívultrahang által belátott területen. De a 2. teszt is súlyos fertőzöttséget mutat, a vérben pedig hemzsegnek a szívféreg lárvák, a microfilariak. Alternatív doxy-moxy terápiával vesszük fel velük a harcot.
Gilbert francia bulldogunk esteében már látszódnak a szívhez közel adult alakú szívférgek, szerencsére nem nagy számban, de ez már egy előrehaladottabb fertőzöttségi stádium.
Camilla cica súlyos szívzörej miatt ment kardiológiai kivizsgálásra. Emiatt a múlt héten elmaradt az ivartalanítási műtétje. Dalma doktornő veleszületett aorta szűkületet talált, a szívultrahang mellett átesett vérnyomás mérésen is. Ezt a problémát rendszeresen kontrollálni kell majd a jövőben. Egy kímélő protokollal altatható, amire nagy szükség van, mert Camilla vemhes, így minél előbb át kell esnie a műtéten.
A mai 6 állat vizsgálatai, szívultrahangok, mikroszkópos vizsgálatai, teszt és vérnyomásmérés, több mint 130.000Ft-ba került és ez még “csak” a baj diagnosztizálása. A szükséges gyógyszerek, további vizsgálatok, laborok még nagyon sokba fog kerülni. Hálásan köszönjük, ha támogatásoddal hozzá tudsz járulni a kezelésükhöz. 🙏❤️
👍 Közvetlen bankkártyás adományozással:
https://adjukossze.hu/.../noe-allatotthon.../tamogatom
👍 Bankszámlaszámunk: OTP 11710002-20083777
👍PayPal utalással: info@noeallatotthon.hu
☝️Kérjük, a közlemény rovatba írjátok be: Szívférgesek
👍 Illetve a NOÉ Állatotthon ADHAT Segélyvonalának hívásával, melyre SMS is küldhető!!!!!
EGY HÍVÁS / SMS ADOMÁNYÉRTÉKE 500 FT-OT!
Hívd a 13600-as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül!), majd az automata bejelentkezése után add meg a NOÉ Állatotthon kódját: 63 !
Ha könnyebb az sms, akkor a 13600-as számra küld a 63 -at.
Egy telefonhívás vagy egy üzenet értéke 500 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára! Jelenleg a Telekom, Yettel, Vodafone hálózatából érhető el a szolgáltatás.


Hálásan köszönjük 🙏❤️Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában