Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Szergényi „szárnyas” hírek ❤️
2021.08.27.

Bizonyára emlékeztek rá, hogy 3 hónappal ezelőtt hírt adtunk egy eltévedt kuvik fiókáról, Aki egy kis kalandos úton bepillantott a szergényi telepünk kórház részlegébe.

eredeti cikk ITT érhető el

Sikeres visszahelyezés után folyamatosan figyelemmel kísértük a kicsi sorsát, mely megnyugtatóan alakult, a mami minden kétséget kizáróan visszafogadta és felnevelte. Egyik ilyen megfigyelés alkalmával sikerült lencsevégre kapnunk egy gyöngybaglyot is, ez egyértelművé tette, hogy nagy élet lehet fent a padlásunkon.


Az idei évre felújítási munkálatokat terveztünk ott, ám mi komolyan gondoljuk, hogy Noé Állatotthon az ÉLETotthon, ezért felkértük az Őrségi Nemzeti Park területi vezetőjét, Harsányi Krisztiánt, hogy a munkálatok elkezdése előtt vizsgálja át a padlásunkat nehogy megzavarjuk, vagy elűzzük az ott lakókat. Krisztián már az első jelekből megállapította, hogy kuvik és gyöngybagoly is tanyázik nálunk, találtunk ún. „bedöglött” tojásokat, köpeteket, tollakat és mindenféle jelet arra, hogy egy igazi „bagolyparadicsom” van nálunk.


A fiatal madarak kóborlási hajlama nagyobb, az idős példányok ragaszkodnak a költőhelyeikhez. És mi is ragaszkodunk Hozzájuk, hisz imádjuk a természet közelségét. Sajnos a gyöngybaglyok az ún. csökkenő fajok kategóriájába tartoznak és állománycsökkenésük egyik fő oka a költőhelyek fogyása. Épp ezért Krisztiánékkal közös projektbe kezdtünk, a padláson tervezett munkák befejeztével kihelyeznek műfészkeket, mind a kuvikok, mind pedig a gyögybaglyok számára. Hosszútávú együttműködésre készülünk az Örségi Nemzeti Park munkatársaival, mi távolról figyeljük a műfészkekben a mozgásokat, a szakemberek pedig a fiókák gyűrűzése után vizsgálják a további sorsuk alakulását. Reméljük, hogy az együttműködésünkkel hozzájárulunk az állománycsökkenés megfékezéséhez és már tavasszal beszámolhatunk Nektek az első fészekalj meggyűrűzéséről, illetve kirepüléséről.❤️

További képek ITTMegosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában