Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Szívultrahang vizsgálaton jártunk
2021.01.05.

Ma megint 6 Noé Állatotthon Alapítvány védenccel jártunk szívférgesség miatt szívultrahang vizsgálaton Péterfia Dalma szívféreg specialista doktornőnél. Ezúttal Lizinka, Lorna, Nolan, Aladár_mama, Patrik és Habpatron került a vizsgálóasztalra. Mindannyian a bekerülési protokollunk során végzett rutin szívféreg szűrésen produkáltak pozitív eredményt.
Sajnos megint rossz hírekkel jöttünk el, van aki annyira súlyos fertőzött, hogy műtétre lesz majd szüksége.
🐾 Lizinka és Lorna testvérek, együtt kerültek a gondozásunkba, leadott kutyaként. Lizinka erősen fertőzött, Lorna kétes eredményt produkált. Mind a ketten gyógyszeres lassú terápiát fogják kapni. Bár a szívférgességük beigazolódott, de mégis nagyon boldogok vagyunk velük kapcsolatban. Bekerülésükkör teljesen össze voltak zavarodva, szöktek, romboltak, morogtak, vicsorogtak... most pedig 2 példásan, kedvesen, kooperatívan viselkedő leányzó volt velünk a kivizsgáláson. Okosak, értelmesek, szófogadóak. Csodálatos családtagjai lesznek majd egy - egy szerencsés családnak.
🐾 Nolan nagyfiú már járt Dalma doktornőnél 4 hónapja. Neki extra súlyos szívféreg fertőzöttsége van, súlyos kardiológiai szövődményekkel. Gyógyszeres terápiát kezdtünk nála és most volt aktuális az első kontroll. Jó hír, hogy javult a helyzet, a szívférgek távolabb húzódtak a szívétől. Sajnos el kell kezdenünk egy drága szívgyógyszert adni neki, hogy biztosan minden rendben legyen vele. Ő amúgy egy óriás sármőr, 40kg báj és szeretet.
🐾Aladár mama bőven 10 éven felüli jagd terrier szerű öreglány. A babáival került a NOÉ gondozásába. Egy erdőbe dobták ki a családot... Szája szétszakadva, teste minden porcikája a kotorékozó kutyák "csodás életéről" árulkodik. Sajnos Ő is extra súlyos szívférges. Sok felnőtt féreg látható a szívultrahangon, egészen közel a szívéhez. A képen az Ő ultrahang képét láthatjátok, nyilakkal jelöltem be az óriási férgeket. Neki is szívgyógyszert és egyéb gyógyszereket kell szednie, de valószínűleg féregeltávolító szívműtétre lesz szüksége. Vajon lesz valaki, aki beleszeret ebbe a kizsákmányolt, tönkretett, súlyosan beteg, de bújós, kedves, türelmes, csodás öregecske kutyába?
🐾 Patrik angol bulldog fiú, már amennyi megmaradt belőle. Sovány, bőrbeteg, alig kap levegőt. Talált kutyaként került a gondozásunkba. A szívultrahang vizsgálat során fény derült olyan kardiológiai elváltozásra is, mely nem a szívférgekkel, hanem a "bulldogságával" van kapcsolatban. Vagyis, hogy az egész életét úgy éli le, hogy fullad... Emiatt kialakult nála tüdőbeli magasvérnyomás és jobb szívfél megnagyobbodás. Sajnos kifejlett férgek is látszódtak az ultrahang képen. Szívgyógyszert kell szednie és gyógyszeres terápiával indulunk harcba a férgek ellen. Nagyon kedves kutya, neki bármi jó, ha az ember vakargatja, szeretgeti. A vizsgálat közben az asztalon 2 perc alatt elaludt és hangosan horkolta végig az egészet.
🐾 Habpatron az örökmozgó, ugribugri fehér boxerlányunk fontoskodva, szuszogva, riszálva indult neki a vizsgálatnak. Nehéz volt rávenni, hogy nyugodtan fekve kibírja amíg a doktornő átvizsgálja. De végül, mivel Ő egy igazi tökéletes boxer, megértette, hogy most komoly dolgok történnek, így álomszerűen feküdt végig. Szerencsére Ő "csak" 1 stádiumban van, tehát vannak benne kifejlett szívférgek, de azok még a tüdő kis ereiben élnek, nem látszódnak az ultrahang által belátott területen. Vele is gyógyszeres protokollt kezdünk. Csodálatos kutya, olyan igazi családi bohóclány.
Ma 6 kutya fért be a vizsgálati menetrendbe, de rajtuk kívül még másik 6 vár kivizsgálásra és jelenleg is több mint 30 kutyánknak zajlik a személyre szabott szívféreg kezelési protokollja. Arról nem beszélve, hogy 4 kutyán műtétre vár.
A szívférgesség napjaink egyik legkomolyabb (nem csak) kutyákat érintő problémája. A legfontosabb a prevenció, mert maga az állapot, a kezelések, műtétek nagyon drágák, de főleg nagyon veszélyesek!
A mai napi kivizsgálások, kontroll tesztek és kiegészítő vizsgálatok több mint 100.000Ft-ba kerültek. Hálásan köszönjük, ha támogatod a NOÉ Állatotthon szívférges kutyáinak gyógyulását!
👍 Közvetlen bankkártyás adományozással:
https://adjukossze.hu/.../noe-allatotthon.../tamogatom👍 Bankszámlaszámunk: OTP 11710002-20083777

👍PayPal utalással: info@noeallatotthon.hu

☝️Kérjük, a közlemény rovatba írjátok be: Szívférgesek gyógyulása

👍 Illetve a NOÉ Állatotthon ADHAT Segélyvonalának hívásával, melyre SMS is küldhető!!!!! FIGYELEM, 2018.01.01-TŐL EGY HÍVÁS / SMS ADOMÁNYÉRTÉKE MEGVÁLTOZOTT! MOSTANTÓL 500 FT-OT KAPUNK TRANZAKCIÓNKÉNT! Hívd a 13600-as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül!), majd az automata bejelentkezése után add meg a NOÉ Állatotthon kódját: 63 ! Ha könnyebb az sms, akkor a 13600-as számra küld a 63 -at. Egy telefonhívás vagy egy üzenet értéke 500 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára! Jelenleg a Telekom, Telenor, Vodafone és az Invitel hálózatából érhető el a szolgáltatás.

Hálásan köszönjük! ❤️🙏
Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában