Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Nagyon feketék és nagyon boldogok ! 🥰
2020.10.01.

Ma a fekete kutyák világ napján szeretnék megosztani Veletek egy igazi, nagyon fekete történetet!

Arról már korábban beszámoltunk, hogy egy Somogy megyei falucskából borzalmas körülmények közül teljesen elhanyagolt, antiszociális, viselkedészavaros, beteg kutyákat mentettünk, szám szerint tizenkilencet.

Előzményeket ITT olvashatjátok.

Nagy kihívás volt ez a szergényi csapatunknak, nem csak a helyekkel kellett megfelelően logisztikáznunk, a nagyszerű orvosi háttér mellett a lelki rehabilitációból is megpróbáltuk a legtöbbet kihozni.
A második körös mentésben négy nagy testű kutyát hoztunk, közülük hárman feketék. Nagyon feketék és nagyon nagyok! Ez egy kicsit megijesztett minket, mert az emberek többségének figyelme ösztönösen átsiklik felettük. Valami megmagyarázhatatlan távolságtartás alakult ki a fekete, főleg nagytestű kutyák iránt, ennek a jelenségnek neve is van, big black dog syndrome, azaz nagy fekete kutya-szindróma.

Ők hárman még a szocializáltság teljes hiányával is tetézték az esélytelen örökbeadást. Heteken keresztül az emberi hang hallatára menekültek a házuk mögé, az érintéstől rettegtek, a póráz látványától sokkot kaptak.

Óriási türelemmel és szeretettel bontogattuk a falakat és próbáltunk minél közelebb férkőzni lelkükhöz.

Aztán nyár elején csodaként éltük meg mikor Zsófi bejelentkezett Duhajhoz egy ismerkedésre. Fiatal, nagyon vagány hölgy aki Budapestről még beugrott a veszprémi egyetemre a diplomájáért, majd megérkezett hozzánk Szergénybe. Duhaj a házába menekült a számára ismeretlen emberek elől, csak nagy sokára mutatta meg magát . Én egy kicsit kétségbeeste, de Zsófi közölte, hogy az elhatàrozása még szilárdabb lett, úgy érzi megtalálta az Igazit, ők egymásnak lettek teremtve.
Alig pár napunk maradt a költözés előtt, gőzerővel beindult Duhaj felkészítése a gazdis életre. Pár nap alatt sikerült pórázhoz szoktatni, de a stabil sétáltatással gondok voltak. Zsófi hatalmas szeretettel és kitartóan folytatta amit elkezdtünk. Az első pár napban még a rettegett lépcsővel is meg kellett küzdeni, de gazdija nem adta fel, ölben cipelte naponta többször. Együtt jártak mindenhová, még capoera edzésekre is elkísérte Zsófit. Ma már Parker-ként csodálatos és nagyon fekete boldog kutya imádott gazdija mellett.

Mítosz másodikként cuccolt haza, Ő Bécs mellé költözött. Anna és Fabian első kutyásként választották minden nehézséggel együtt. Duhajhoz hasonlóan Mítoszt is extra gyorsasággal ismertettük meg a pórázzal. Nagy izgalommal engedtük el mancsait a nagy utazás előtt, hisz sohasem autózott még. Nagy meglepetésünkre vigyorogva, boldogan ült be az autóba, teljes nyugalommal utazott hazáig. A beilleszkedése nem volt zökkenőmentes, a harmadik napon elszökött egy idegen területen, idegen országban. Annáék mindent megtettek érte, azonnal értesítették a helyi állatvédőket, rendőrséget. Pár kalandos nap után sikerült megtalálni és azóta is az új családjának a szemefénye. Ő az Odin nevet kapta és az új névvel egy új csodálatos nagy kaland, az igazi kutyához méltó élet vette kezdetét.


Legendára, a kis szukára nagyon sok jelentkező volt, de hihetetlen félénksége szinte mindenkit megijesztett. Egyedül Franci járt hozzá rendszeresen Budapestről, kitartóan foglalkozott vele. Legenda szinte besokkolt a póráz látványától is, mégcsak az alapokat sem tudtuk lerakni nála. Hittünk abban, hogy Franci szerete és türelme lebontja a falakat és ez a gyönyörű kislány közel engedi a lelkéhez. Hosszú, kitartó munka meghozta gyümölcsét, ma már Sherpaként hatalmas sétákat tesznek együtt imádott gazdijával és nagyon sokat bandázik Lekvárral és a család cicájával.


Ők hárman, a három esélytelenül fekete kutyus ma már boldogságban élnek családjuknál!
Te is vedd észre a feketét! 🥰Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában