Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

SEGÍTSETEK!
2020.07.08.

A Noé Állatotthon Alapítvány védenceinek 2020. májusi ÁLLATORVOSI KÖLTSÉGEIHEZ kérjük támogatásotokat. Elkészültünk a május havi összesítéssel és ismét átléptük a 4millió forintot. Egészen pontosan 4.072.912 Ft lett a NOÉ Állatotthon védenceinek állatorvosi költsége. :( Ebben az összegben nincsenek benne a gyógyszerek és speciális gyógytápok, étrendi-kiegészítők, immunerősítők, gyógysamponok, külső és belső parazitairtók, stb. A költségek 15 faj, 210 állatának a gyógykezelését, műtétjeit + az új bekerülők és az aktuális védencek oltását és chipezésé és a hatóságok által előírt vérvételeket tartalmazza. 10 különböző állatorvos, állatorvosi rendelő és specialista foglalkozott védenceinkkel. Többek között szívféregeltávolító szívműtét, 14 nagyműtét - csontműtétek, daganatok eltávolítása, hüvely és végbél előesések, teljes arcplasztika, szemhéjkorrekciók, szemgolyó eltávolítások, stb. -, 31 ivartalanítás, szemészeti szakvizsgálatok és speciális műtétek, szívférgesség miatti szív ultrahang vizsgálatok és speciális laborok, lovaink körmöléséhez szükséges bódítások és kötelező vérvételek, 122 laborvizsgálat köztük drága tenyésztések, PCR vizsgálatok, citológiák, szövettanok, parazitológiai vizsgálatok, vizelet tenyésztések és üledékvizsgálatok, stb.
Továbbra is dúl a parvo, 3 családunk is hosszú kórházi kezelésre szorult. Volt veszteségünk is, de szerencsére gyógyult túlélőink is vannak.
Elképesztő rossz a helyzet macskafronton. Ömlenek be az utcáról a különböző korú kicsik, a legtöbben már néhány naposan, hetesen is borzalmas állapotban vannak. Ennél már csak a felnőtt cicáknál elkeserítőbb a helyzet, beteg, balesetes, legyengült, sérült állatok. Csak a cicáink orvosi költsége meghaladta az 1millió forintot!
A májusi toplistások:
- Rainbow bulldog - hasnyálmirigy gyulladás + extra súlyos szívférgesség miatt sürgősségi szívféregeltávolító szívműtét
- Kukker - akit olyan szörnyen tartottak, hogy az összeállít bundája alatt kirohadtak a szemei. Az egyiket el kellett távolítani, a másik szemhéját plasztikázni kellett
- Orgona család, Walker család, Tarkabarka család - a parvo :(
- Paszuly kutyusunk térdszalagja elszakadt, CsodaBoda doki helyreállította a lábát
- Bújócska cicát a 17. kerületben találták, hetekig küzdöttünk érte a kórházban, sajnos vesztettünk
- Kalpag kutyusunk hallójáratát nem sikerült kezeléssel megmenteni, sajnos műteni kellett.
- Flipper és Lenke cicák is súlyos sérülésekkel érkeztek, hetekig kórházi kezelésre szorultak
- aktuális volt az összes disznók, birkánk, kecskénk körmölése, rühösség elleni kezelése és oltása.
- szintén aktuális volt a legtöbb lovunk kötelező vérvétele ( fertőző kevésvérűség és takonykór), ugyan hatóságilag kötelező, de mégis nekünk kell fizetni
Természetesen mindenről nagyon pontos nyilvántartást vezetünk állatra lebontva. *
A képeken a havi top12 "kis drágát" látjátok!

Az állatorvosi költségek azok melyeken tovább nem tudunk spórolni. Állatorvos partnereink így is nagy segítséget nyújtanak a kedvezményekkel, gyakran fel sem számolt kezelésekkel. Az állataink ellátásának minőségéből nem tudunk lejjebb adni, ha nem tudjuk kigazdálkodni a számlákra a fedezetet, akkor csak a rászorulók, betegek, balesetesek, megkínzottak fogadásának számán tudunk csökkenteni. De a helyzet az, hogy ezek száma nem csökken, hanem nő...

Minden hónapban kardélen táncolunk és a határainkat feszegetjük. Mi semmiféle állami támogatásban nem részesülünk, MI CSAK RÁTOK SZÁMÍTHATUNK! Tudjuk, hogy a vészhelyzetben rengeteg család került anyagilag és élethelyzetileg bizonytalanságba és talán az elmúlt évtizedekben még soha nem volt ennyire kiszámíthatatlan a helyzet. Mi is érezzük, nagyon. Az adományok drasztikusan visszaestek, a zárt ajtók mögött próbálunk a felszínen maradni és minél több ÉLETet megmenteni, akik most még inkább csak az állatvédőkre, így ránk és RÁTOK SZÁMÍTHATNAK!

Minden apróság, minden forint nagyon nagy kincs és nagyon hálásak vagyunk érte! Egy hívás, egy sms, néhány ezer forint ÉLETET MENT!

👍 Közvetlen bankkártyás adományozással:
https://adjukossze.hu/…/noe-allatotthon-alapitvan…/tamogatom

👍 Bankszámlaszámunk: OTP 11710002-20083777

👍PayPal utalással: info@noeallatotthon.hu

☝️Kérjük, a közlemény rovatba írjátok be: állatorvosi költségek!

👍 Illetve a NOÉ Állatotthon ADHAT Segélyvonalának hívásával, melyre SMS is küldhető!!!!! FIGYELEM, 2018.01.01-TŐL EGY HÍVÁS / SMS ADOMÁNYÉRTÉKE MEGVÁLTOZOTT! MOSTANTÓL 500 FT-OT KAPUNK TRANZAKCIÓNKÉNT!
Hívd a 13600-as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül!), majd az automata bejelentkezése után add meg a NOÉ Állatotthon kódját: 63 !
Ha könnyebb az sms, akkor a 13600-as számra küld a 63 -at. Egy telefonhívás vagy egy üzenet értéke 500 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára!
Jelenleg a Telekom, Telenor, Vodafone és az Invitel hálózatából érhető el a szolgáltatás.


🙏Hálásan köszönjük!🙏

* a költségekről részletes nyilvántartást vezetünk, állatorvosra, állatra, kezelésre lebontva. Etikus Adománygyűjtő Szervezetként természetesen szükség esetén előre egyeztetett módon lehetőséget tudunk biztosítani az ezekbe történő betekintésre. Számunkra az átláthatóság és az etikus adománykezelés kiemelten fontos!

Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában