Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Adhat vonal - 2019. évi beszámoló
2020.06.08.

ADHAT vonal beszámoló
2019. év

A telefonos adománygyűjtés (hívás és SMS) továbbra is közkedvelt támogatási forma adományozóink, támogatóink körében, hisz egyszerűen és gyorsan tudják így munkánkat támogatni. :)

2019. évi statisztikánk:

– a beérkezett hívásokból és SMS -ből származó, utalt adomány (2019. évben elszámolt és jóváírt, de 2018. II. félévére vonatkozó térüléssel együtt) összege: 19.027.129 Ft
– a telefonszolgáltatók részére átadott nettó díj: 482.890 Ft
– a szervezet által a rászorulók megsegítésére felhasználható összeg: 19.027.129 Ft
– adományban részesítettek száma: az állatotthonba kerülő, 2019. évben megközelítőleg kb. 1100 állat

A gyűjtésből befolyt adomány felhasználása, a tevékenység részletes bemutatása:

A befolyt összeget teljes egészében állatorvosi ellátásra, gyógykezelésre, gyógyszerekre fordítottuk.

Működésünk szerves része 2019. évben is az állatmentés volt.

Sajnos az állattartási kultúrában nem jött meg a várva várt áttörés. Azt tapasztaljuk a mindennapokban, hogy egyre több a rászoruló állat, egész évben özönlöttek a gondozásunkba a súlyosan sérült, vagy nagyon beteg állatok. És az olyan betegségek, mind például a szívférgesség gyakorlatilag napi szintű problémává vált, gyakorlatilag átlagosan 10 bekerülő kutya közül 3 fertőzött :(

Két rettegett betegség is újra megjelent az életünkben, a szopornyica és parvo.
z év első felében több parvoval fertőzött kölyökkutya alom került a gondozásunkba. Sajnos nagyon sok apróságot elvesztettünk és mivel a parvo vírus a környezetben is évekig életképes, mindent félre téve egy új karantén részleget kellett építenünk, mely szó szerint tűzzel is fertőtleníthető.

A 2019-es év egyik meghatározó problémája a kegyetlen fertőző betegségek - parvo és szopornyica - elleni küzdelem volt. :(

Sok minden közepette mégis a fő dolog az állatok mentése. Idén is bőven 1.000 felett volt a bekerülő állatok száma. A többségük persze kutyus és cicus, de bőven akadtak egyéb teremtmények is. Rengeteg egészen apró, állandó gondoskodást igénylő. Konkrétan voltak olyan hónapjai az évnek, hogy minden szabad kézben cumi, fecskendő, csipesz volt, egy-egy apróság táplálásához.

Sok minden közepette mégis a fő dolog az állatok mentése. Idén is bőven 1.000 felett volt a bekerülő állatok száma. A többségük persze kutyus és cicus, de bőven akadtak egyéb teremtmények is. Rengeteg egészen apró, állandó gondoskodást igénylő. Konkrétan voltak olyan hónapjai az évnek, hogy minden szabad kézben cumi, fecskendő, csipesz volt, egy-egy apróság táplálásához.

Volt sok szívszorító eset, amikor magunk sem hittük a látottakat.

Közel 900 állatot sikerült meggyógyítanunk, felnevelnünk és új családba juttatnunk, illetve repatriálnunk. A többiek a NOÉ Állatotthon végleges, vagy ideiglenes lakói lettek.

2019-ben tovább romlott a helyzet szívférgesség fronton, azt mondhatom, hogy 10 bekerülő kutyából most már inkább 3, mint 2 pozitív szív- vagy bőrféregre. A szűrés, diagnosztizálás és gyógykezelés elképesztően sokba kerülnek. Ez a betegség erősen negatív irányban befolyásolta az állatorvosi költségeinket. De jó hír a rosszban, hogy sikeresen vesszük fel a harcot és úgy tűnik, hogy megvannak a működő gyógyítási protokollok, így egyre nagyobb az esély a teljes gyógyulásra. Ki szívműtéttel, ki injekciós kezeléssel, mások lassabb gyógyszeres terápiával, de sikeresen gyógyulgatnak. Szerencsések vagyunk a legjobb szakorvosok állnak védenceink rendelkezésére, így több gyógyult és gyógyulófélben lévő kutyánk is van.

Köszönjük, hogy 2019. évben is velünk voltatok :)Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában