Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Somogy megyei borzalom
2020.03.31.

Oly sokszor találkozunk az állatmentéseink során emberi tragédiákkal. Nem tudunk felvérteződni ellene. Főleg mert a dolgok sosem csak feketék és fehérek. De amikor állatok szenvednek, akkor mégsem léphetünk tovább szó nélkül.
A sztori ott kezdődött még a vírus előtt, hogy németországi berni pásztor fajtamentők keresték meg a Noé Állatotthon Alapítványt, miszerint Somogy megye egyik kis falujában él egy külföldi házaspár, akik egészségügyi állapota leromlott és emiatt segítséget kértek a berni pásztor kutyáik elhelyezésében. Tervek szerint a mi szerepünk csupán annyi lett volna, hogy logisztikai hátteret biztosítunk a kuytusoknak. Karanténozzuk, oltási programjukat levezényeljük, ivartalanítjuk és felkészítjük őket a németországi újrakezdésre. Szeretjük a berniket, így szívesen szerepet vállaltunk ebben. Néhány körös egyeztetés után a házaspárral kis csapatunk elindult a gazdák által jelzett 6 berni pásztorért és 5 kistestű keverék kutyáért, akiket állítólag a piacon vettek, földhözcsapás elől. Terv szerint ők NOÉs védencekké váltak volna és mi kerestünk volna nekik gazdit. Karanténhelyüket a Szergényi kutyamenhelyünkön alakítottuk ki.
Ahogy megérkeztünk a megadott címre egyetlen másodperc alatt oszlott szerte a "sima ügy" terv. Már az utcán lehetett érezni az orrfacsaró bűzt, mindenhol szemét és mocsok. Az egyik ablak alatt embermagasságú trágyahalom kutyasz@rból. Látszik, hogy házból az ablakon lapátolják ki a szart... már amikor kilapátolják. Ahogy beléptünk a házba és elkezdtek elénk jönni a kutyák teljesen világos volt, hogy itt nem 6 berni és 5 kicsi keverék kutya van. :( Az összes kutya antiszociális, pórázt sosem láttak, oltást sosem kaptak, se chip se ivartalanítás. Többen erősen agresszívek, van aki dominancia miatt, van aki félelemből. Az 5 kistestű keverék, minimum labrador méretű, tehát egyáltalán nem kistestűek és nem öten voltak. A kutyák, akár csak a környezet teljesen elhanyagoltak, sokan bőrbetegek, szemek, fülek gyulladtak. És kétszer annyian voltak, mint az eredeti terv. Végül 2 körben 8 berni pásztort, 2 berni mixet és 9 keveréket, vagyis 19 nagy testű, antiszociális, viselkedésproblémás, beteg kutyát mentettünk ki a pokolból és a halál torkából, mert hogy a falusiak már hajtóvadászatot szerveztek az éjszakánként szabadon portyázó, veszélyes kutyák miatt. Illetve a helyi önkormányzat is elindította az eljárást... Hogy mi történt itt ebben a családban? Külföldi letelepedők, akik kutya gyártásból gondolták kiegészíteni a jövedelmüket és a lepukkant házban minden félre csúszott, ráadásul az egészségük is megrendült. Az ivaros állatok elkezdtek szaporodni, az egyik baj generálta a másikat...
Átszervezéssel mindannyian Szergénybe kerültek, ahol megkezdtük a testi - lelki rehabilitációjukat... És mivel a vírus vészhelyzet miatt most valószínűleg hónapokig zárva lesznek a határok, így az eredeti terv teljesen felborult. Mindannyiuk teljesen a NOÉ állományába kerültek és gazdira várnak! Ahogy Budapesten szabadul fel helyünk számukra - várhatóan az első csapat már a hétvégén -, költöznek szépen sorban és lehet értük jelentkezni a FELELŐS GAZDIJELÖLTEKNEK az info@noeallatptthon.hu címünkön, illetve a 06302211299 számunkon hétfőtől suombatig 10:00 és 15:00 óra között!

Honlapunk gazdikeresői között már megtalálhatóak, keressétek a SOMOGYI vezetéknevű kutyusokat


A 19 kutyus gyógyítása, oltása, egyedi megjelölése, szűrései, ivartalanítása és rehabilitációja nagyon sokba kerül. Hálásan köszönjük, ha adományoddal hozzá tudsz járulni ehhez a tetemes költséghez!
Már egy SMS vagy egy hívás is óriási segítség ezekben a nehéz napokban!

👍 A NOÉ Állatotthon ADHAT Segélyvonalának hívásával, melyre SMS is küldhető!!!!! FIGYELEM, 2018.01.01-TŐL EGY HÍVÁS / SMS ADOMÁNYÉRTÉKE MEGVÁLTOZOTT! MOSTANTÓL 500 FT-OT KAPUNK TRANZAKCIÓNKÉNT!
Hívd a 13600-as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül!), majd az automata bejelentkezése után add meg a NOÉ Állatotthon kódját: 63 !
Ha könnyebb az sms, akkor a 13600-as számra küld a 63 -at. Egy telefonhívás vagy egy üzenet értéke 500 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára!
Jelenleg a Telekom, Telenor, Vodafone és az Invitel hálózatából érhető el a szolgáltatás.

👍 Közvetlen bankkártyás adományozással:
https://adjukossze.hu/…/noe-allatotthon-alapitvan…/tamogatom
👍 Bankszámlaszámunk: OTP 11710002-20083777

👍PayPal utalással: info@noeallatotthon.hu

☝️Kérjük, a közlemény rovatba írjátok be: Somogyi mnetés

⚠️ Itt az adóbevallás ideje! Rendelkezz adód 1%-ról, ezzel is ÉLETET MENTHETSZ!
Rendelkezési határidő, az adóbevallás leadásától függetlenül, 2020.05.20.! ⚠️
📌 Rákosmenti Noé Bárkája Állatotthon Alapítvány
📌 adószám: 18169696-1-42

🙏Hálásan köszönjük!🙏

Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában