Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Kimondhatatlanul hálásak vagyunk! 🙏
2020.03.24.

Az elmúlt napok, hetek történései őrült tempót diktáltak a szergényi telephelyünkön is, emiatt adós maradtam egy óriási „hálás köszönettel”!
Február legvégén érkezett hozzánk 15 teljesen szocializálatlan nagytestű kutya, köztük jó néhány fajtatiszta berni pásztorral. Nagyon rossz körülmények közül mentettük őket és néhány társuk az autó befogadó képességének korlátai miatt tovább vártak a szabadulásukra.
Másnap reggel vettük észre, hogy Tarzan a befogás, utazás és kipakolás okozta stressz miatt teljesen zavarodottan a kerítést átmászva megszökött. Azonnal indultunk a keresésére, de napokon keresztül nem jártunk sikerrel, mikor hírt kaptam róla, hogy Kemenesszentpéter környékén csatangol. Felvettük a kapcsolatot a helyi vadászokkal, vadőrökkel és engedélyükkel a pápai Humán állatvédőktől kölcsönkapott élvefogó csapdát kihelyeztük. Nagyon sokan voltatok a segítségünkre, nagyon sok hívást kaptam, de befogni nem sikerült.
Pár nap elteltével újra megcsörrent a telefonom és Kónyból hívott Dr Kerékgyártó Bence állatorvos, hogy a rendelőjében van Tarzan, mehetek érte. Nem késlekedtünk, azonnal indultunk, ám a szívem a torkomban dobogott, még ma is hihetetlen számomra, hogy épségben előkerült. A doktor úr elmondta, hogy a legtöbbet Balogh Veronikának köszönhetjük, aki az M85-ös autóúton észrevette Tarzant kóvályogni és cirka egy órás hajsza után sikeresen befogta, majd kérte a doktor úr segítségét a beszállításhoz és az azonosításhoz.
A kimerültségen és a rengeteg kullancson kívül komolyabb probléma nélkül úszta meg a kalandot. Kerékgyártó doktortól ajándékba kaptunk kullancs irtó sprayt is.
Kimondhatatlanul hálásak vagyunk Mindenkinek aki hozzájárult, hogy ez a csodálatos fiú elindulhasson egy boldogabb élet felé! 🙏
Nem utolsó sorban óriási köszönet illeti a sárvári Vetalitas és a pápai Tókerti állatorvosi rendelő remek csapatát is, akik a járványügyi helyzet miatt kényszerű rendelési idő korlátozás előtt bevállalták az ivartalanításukat. Ma már mindannyian készen állnak arra, hogy ha lehetőség lesz rá elindulhassanak boldogan élni!
Március 15-én még visszamentünk a somogyi kis faluba és elhoztunk még négy kutyust, akiknek a testi-lelki rehabilitációja megkezdődött.
🙏Még egyszer hálásan köszönjük!🙏Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában