Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Kalifa 10 hónapja ismét családban
2018.08.08.

Sziasztok!

Egy kis hír és néhány fotó Kalifáról, aki immár tíz hónapja boldogít minket. :)
Mostanra annyira belerázódott a hétköznapokba, hogy úgy érezzük, mintha mindig itt lett volna. De persze sosem unatkozunk mellette. :)
A kutyasuliban már szinte ő a legügyesebb, nyáron volt egy engedelmes verseny, ahol harmadikok lettünk, szóval nagyon büszkék voltunk rá. Rengeteg kutyabarátja van, mindenkivel össze lehet szoktatni. A legjobb barátnője a szomszédban lakó labrador, akivel imádják egymást, és minden nap találkoznak. Egyszer a ház előtt találtunk egy kan kutyust, és nem akartuk kint hagyni, és Kalifa szó nélkül beengedte a területére. Egy órán át játszottak, és amikor a gyepmester jött a kutyusért, Kalifa tíz percig sírt utána. Utólag kiderült, hogy egy kangal dog volt. Nagyon cukik voltak együtt.
Néha elmegyünk vele nagyobb túrákra Sopronba, és olyankor mindig három négy kutyával sétálunk együtt. Ilyenkor már póráz nélkül sétál. Azért ha szembejön egy őz vagy nyúl az erdőben, mindenáron el akarja kapni. :)
A dominancia jeleit, továbbra sem mutatja. Egy négy hónapos német juhász kislány elől futva menekült, amikor az megugatta. :)
Májusban volt egy kis balesete, mert befeküdt az autó elé, amikor anyu járt ki a garázsból. Anyu nem látta meg, szóval ráhajtott a lábára. Hála istennek, semmi baja nem lett, csak lenyúzta a bőrét a kerék. Rögtön rohantunk az orvoshoz, ahol levágott egy német juhászos hisztit, pedig még csak a szőrét akarták lenyírni. :) Az orvos kérdezte is, hogy nincs-e benne német juhász vér. A seb hamar begyógyult, összevarrták és kapott egy gallért, amit tíz napig hordott. Nagyon utálta, séta közben nekiment mindennek. :) Azóta menekül az autók elől és befekszik a bokrok alá.
A meleget nehezen tűri, pedig kifésültünk belőle még egy kutyára való szőrt. A nap nagy részében három tuja alatt fekszik, néha pedig átmegyünk a labradoros szomszédhoz a tóba. Nagyon szeret ott pancsolni, bár az úszástól fél. Egyszer elkezdett úszni a labi után, de egy pillanat alatt megijedt, hogy jééé, úszom és visszafordult. Rajta vagyunk az ügyön. :) Mindenképp szeretnénk, ha megtanulná. Sajnos itt a környéken nincsenek kutyastrandok, szóval egyenlőre kérdéses, hogy hova tudunk úgy elmenni úsztatni, hogy mi is bemegyünk vele a vízbe.
A másik projekt, hogy rávegyük aput egy második kutyára, hogy Kali ne legyen egyedül. Egyenlőre még nem akar belemenni, de mi mindenképp szeretnénk. Természetesen másodszor is örökbe akarunk fogadni.

Üdv.: Németh Zsófi



Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában