Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Speciális programok
Macskamentés
MiniMenhely-program
Boxermentés
Bulldogmentés
Cane corso mentés
Csau-csau mentés
Rókamentés
Lómentés
Linda
Keverék kutya
(P)RÉMSÉG
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

A félős Mixer mamánk már őrmesterkedik
2018.02.12.

Kedves Piroska és a többi Mixer-mama gondozó!Ezúton értesítek mindenkit, hogy Triki, alias Mixer-mama jól érzi magát és sikeresen beilleszkedett a helyi közösségbe. Nem volt kis feladat számára, mert itthon 4 cica és két kutya életébe csöppent.

Az első 24 órát teljes pánikban, a kanapén ülve töltötte. Csak a kerti sétákra jött ki, akkor még pórázon. Ma már a gáton is nyugodtan el lehet engedni, mert a lábam mellől csupán néhány méterre merészkedik. Aztán Gizmóval, aki az örökbefogadásnál is velünk volt, elkezdett játszani. Eleinte csak benne bízott, bár látta, hogy a többi négylábú se bántja, sőt a macskák még csak nem is fújtak rá. Figyelgették egymást.

De bennünk, emberekben nem bízott. Bújt, ha magunkhoz húztuk, de magától inkább elhúzódott a kanapé szögletébe. Az ágyban alvás lehetősége sem hatotta meg, manapság is inkább egyedül a fotelben alszik.

Aztán persze ahogy nőtt az önbizalma a kislánynak, úgy kellett őt fegyelmezni, mert elkezdett „őrmesterkedni” a lakásban. Mindenkit ellenőrzött és irányítani akart. J Macskákra többször rárontott, de szerencsére se neki, se a macsekoknak nem lett baja. És ez nem vicc, mert nálunk ő a legkisebb! A két hosszú szőrű macska 5,3 és 8,5 kg. Méretes jószágok :)) Bár Triki a maga aprócska termetével is 5,8 kg, azért idővel belátta, hogy vannak macskák akikkel nem érdemes kikezdeni. S mivel folyamatosan meg akar felelni és minden tette után rám néz, így könnyen meg lehetett értetni vele, hogy a békés együttélés mindannyiunknak kifizetődőbb.

Első héten a párom itthon volt vele, mert sajnos lebetegedett. De ahogy ő fogalmazott, egész nap „egy rakás döglött kutyával van”. Amikor én hazaérek, akkor mind megelevenedik és ugrál, rohangál. Majd kibújnak a bőrükből.

Sajnos eleinte párszor bepisilt, és úgy tűnt nem is igazán érdekli a tette. Aztán a rendszeres kieresztés az udvarra, és az egyszeri elfenekelés megértette vele, hogy ez nem járható út. Azóta már a napi bezárt időben is teljesen szoba tiszta. Nyugodt és fegyelmezett, ha nem vagyok itthon. De amikor elindul, akkor egy igazi energia-bomba. A duracell-nyuszi se bírná tempóval!!! :))))))) Ugrál, rohan, pörög, harapdál…. Mindenkit lefáraszt. Kint a kertben még a macskát is bevonja a kergetőzésbe.

Múlthét vasárnap is együtt sétáltunk a három kutyával körbe a szigeten, jókora séta volt. Öröm volt nézni, ahogy figyelte a társait, miként kell viselkedni. Ahogy a nagy kerti colli-keverékkel kergetőzött. Büszkén vonult Gizmó oldalán a pórázon. S este hulla fáradtan elaludt mellettünk.

Étvágya kitűnő, nem válogat. Az édes falatokat látszik, hogy eddig nem ismerte és nem is igazán vágyik rá. De a főtt étel és a táp nagyon ízlik neki. Szerencsére mára azt is megtanulta, hogy ha ő bedughatja a fejét a macskák táljába, akkor ez visszafelé is így lesz :)) és nem szabad morogni. Egy nagy család a hat állatka idebenn, akik együtt és egymással esznek, alszanak és játszanak.

Házőrzőnek is kiváló, mert már a harmadik napon megugatta az utcán elhaladó járókelőt. A másik kutya (öt évesen jött) csupán a második hónapban érezte ennyire magáénak a területet és a colli keverék is csak hetek múltán ugatott. (Ő nyolc évesen került hozzánk) Szóval gyorsan tanul, értelmes és tele megfelelni vágyással. Egész biztos, hogy jó csapat-tag lesz :) és sok örömmel ajándékoz meg minket ezek után is.

Köszönjük, hogy hozzánk kerülhetett, vigyázni fogunk rá!Üdvözlettel:

Hamarák Szilvia
Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában