Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

A félős Mixer mamánk már őrmesterkedik
2018.02.12.

Kedves Piroska és a többi Mixer-mama gondozó!Ezúton értesítek mindenkit, hogy Triki, alias Mixer-mama jól érzi magát és sikeresen beilleszkedett a helyi közösségbe. Nem volt kis feladat számára, mert itthon 4 cica és két kutya életébe csöppent.

Az első 24 órát teljes pánikban, a kanapén ülve töltötte. Csak a kerti sétákra jött ki, akkor még pórázon. Ma már a gáton is nyugodtan el lehet engedni, mert a lábam mellől csupán néhány méterre merészkedik. Aztán Gizmóval, aki az örökbefogadásnál is velünk volt, elkezdett játszani. Eleinte csak benne bízott, bár látta, hogy a többi négylábú se bántja, sőt a macskák még csak nem is fújtak rá. Figyelgették egymást.

De bennünk, emberekben nem bízott. Bújt, ha magunkhoz húztuk, de magától inkább elhúzódott a kanapé szögletébe. Az ágyban alvás lehetősége sem hatotta meg, manapság is inkább egyedül a fotelben alszik.

Aztán persze ahogy nőtt az önbizalma a kislánynak, úgy kellett őt fegyelmezni, mert elkezdett „őrmesterkedni” a lakásban. Mindenkit ellenőrzött és irányítani akart. J Macskákra többször rárontott, de szerencsére se neki, se a macsekoknak nem lett baja. És ez nem vicc, mert nálunk ő a legkisebb! A két hosszú szőrű macska 5,3 és 8,5 kg. Méretes jószágok :)) Bár Triki a maga aprócska termetével is 5,8 kg, azért idővel belátta, hogy vannak macskák akikkel nem érdemes kikezdeni. S mivel folyamatosan meg akar felelni és minden tette után rám néz, így könnyen meg lehetett értetni vele, hogy a békés együttélés mindannyiunknak kifizetődőbb.

Első héten a párom itthon volt vele, mert sajnos lebetegedett. De ahogy ő fogalmazott, egész nap „egy rakás döglött kutyával van”. Amikor én hazaérek, akkor mind megelevenedik és ugrál, rohangál. Majd kibújnak a bőrükből.

Sajnos eleinte párszor bepisilt, és úgy tűnt nem is igazán érdekli a tette. Aztán a rendszeres kieresztés az udvarra, és az egyszeri elfenekelés megértette vele, hogy ez nem járható út. Azóta már a napi bezárt időben is teljesen szoba tiszta. Nyugodt és fegyelmezett, ha nem vagyok itthon. De amikor elindul, akkor egy igazi energia-bomba. A duracell-nyuszi se bírná tempóval!!! :))))))) Ugrál, rohan, pörög, harapdál…. Mindenkit lefáraszt. Kint a kertben még a macskát is bevonja a kergetőzésbe.

Múlthét vasárnap is együtt sétáltunk a három kutyával körbe a szigeten, jókora séta volt. Öröm volt nézni, ahogy figyelte a társait, miként kell viselkedni. Ahogy a nagy kerti colli-keverékkel kergetőzött. Büszkén vonult Gizmó oldalán a pórázon. S este hulla fáradtan elaludt mellettünk.

Étvágya kitűnő, nem válogat. Az édes falatokat látszik, hogy eddig nem ismerte és nem is igazán vágyik rá. De a főtt étel és a táp nagyon ízlik neki. Szerencsére mára azt is megtanulta, hogy ha ő bedughatja a fejét a macskák táljába, akkor ez visszafelé is így lesz :)) és nem szabad morogni. Egy nagy család a hat állatka idebenn, akik együtt és egymással esznek, alszanak és játszanak.

Házőrzőnek is kiváló, mert már a harmadik napon megugatta az utcán elhaladó járókelőt. A másik kutya (öt évesen jött) csupán a második hónapban érezte ennyire magáénak a területet és a colli keverék is csak hetek múltán ugatott. (Ő nyolc évesen került hozzánk) Szóval gyorsan tanul, értelmes és tele megfelelni vágyással. Egész biztos, hogy jó csapat-tag lesz :) és sok örömmel ajándékoz meg minket ezek után is.

Köszönjük, hogy hozzánk kerülhetett, vigyázni fogunk rá!Üdvözlettel:

Hamarák Szilvia
Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában