Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Egy nehezen induló élet
2017.09.19.

Egy német hölgy Vas megyei otthonának udvarán rátalált egy süni testvérpárra. Az egyik babán már nem lehetett segíteni, de a másik – igaz durván kihűlt és sokkos állapotban, de - mutatott életjeleket. Stephanie nem habozott, azonnal biztonságba helyezte és meleg vizes palackkal melegítette csöppnyi kis testét. Magyar barátnőjén keresztül kérte Szergényi Menhelyünk segítségét.
Bár sünökkel kapcsolatban nem sok tapasztalatunk van, rohantunk és magunkhoz vettük a kis árvát. Kétségbeejtő állapotban volt. Nem tudott megállni, folyton oldalára dőlt, szinte alig élt, de tudtuk, hogy rajtunk nem fog múlni. Testének melegítését folytattuk és az állandó hőmérséklet biztosítása mellett megkezdtük táplálását. Mivel még csak fogkezdeményei vannak, jó minőségű cicatej pótlóval cumiztattuk, ami bizony nem volt egyszerű.


Szinte cseppenként diktáltuk bele a táplálékot, de az eredmény önmagáért beszélt. Nagyon kis lépésekben, ám szemmel láthatóan erősödött.

Mivel Tádé nagyon kicsi baba és szinte lehetetlen, hogy október végére elérje azt a minimális testsúlyt (7-800 gramm), amely szükséges a téli álomhoz, az átteleltetését is meg kell oldani. Az ő biztonsága érdekében segítséget kértünk az Őrségi Nemzeti Park munkatársaitól. Tegnap Tádét eljuttattuk Kőszegre a Chernell-kertbe, hogy szakértői kezekben, biztonságban elinduljon egy boldog süni élet felé. Köszönjük Mindenki segítségét és bízunk benne, hogy Tádé túléli ezt a „kalandot” és nehezen induló élete csodás fordulatot vesz.Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában