Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

NOÉ Állatotthon Alapítvány 2016. évi Közhasznúsági Jelentés
2017.06.01.

Noé Állatotthon Alapítvány
2016. évi Közhasznúsági Jelentés

Működési beszámoló
Alapítványunk a 2016.01.01-2016.12.31-ig terjedő időszakban az Alapító Okiratban meghatározottakkal összhangban az alábbi feladatokat látta el:

1.1 Általános célú feladatok:

Az Alapítvány célja a társadalom, a helyi közösség és az egyén közös érdekeinek kielégítésére irányuló állatvédelmi, természetvédelmi és környezetvédelmi tevékenységek ellátása (általános alapítványi valamint közcélú tevékenységek végzése keretében).

Ezt a célt az alapítvány az alábbi főbb tevékenységek útján kívánta elérni 2016. évben:

a.) Az állatotthon fejlesztése, bővítése

Vágyálmunk volt egy oktatóközpont. Nos boldogan jelenthetjük, hogy a Celanese Magyarország nagyon komoly támogatásával sikerült megvalósítanunk. Mostantól a színpad dupla funkciót tölt be. Kibővült, sikerült leburkolni és kapott egy tartós ponyva tetőt és oldalfalakat. Így hidegebb időben is védelmet nyújt, befűthető, de mivel mindez mobil, így megtarthatta az eredeti funkcióját is.

Az oktató központhoz megújult oktatási program is dukál, ennek fejlesztése jelenleg zajlik, szakemberek bevonásával. Reméljük, hogy szeptemberre, az új tanév kezdetére már ezzel segíthetjük az új nemzedékek oktatását.

Halaszthatatlan fejlesztésként valósult meg a hűtőkamránk megújulása. A korábbi, ezer éves, állandóan javítgatott konténer helyére felépült egy modern, megbízható hűtőkamra. A kamrához kapcsolódó tároló nyílászáróját a Danubius Ablaktól kaptuk! Nagyon fontos fejlesztés, hiszen ebben tároljuk a húsevőinknek szánt hústermékeket, melyeket hőkezelés után kapnak.

Tovább fejlődött a zöldség-előkészítő és raktározó részleg. Újabb részt tudtunk lebetonozni és rá került a raktár és barkács konténer. A megújult részen helyett kapott egy kis barkácssarok is, ahol ügyes kezű segítőink végzik a napi karbantartásokat, fejlesztéseket.

Nem túl látványos, de annál fontosabb fejlesztésként elkészült a központi istálló föld alatti vízelvezető rendszere. Ez biztosítja, hogy mostantól esőben és erős olvadás után is megközelíthető a gazdasági udvar alsó fele, a istálló, a kis testű kennelsor és a karantén.

Tovább folytatódott az állatotthon akadálymentesítése, a betonjárdák eljutottak egészen a hátsó részig. Ez a munka nem áll meg, van még mit tenni idén is.

Kiépült a hátsó rész és hátsó kapu fényellátása, a villanyvezeték elvezetéshez oszlopokat állítottunk és reflektorokat helyeztünk üzembe.

A hátsó kapu mellett egy lakókonténer került kialakításra, ahova az egyik kollégánk komfortos, kulturált körülmények közé tudott költözni, ezzel biztosítva a hátsó rész éjjel-nappali felügyeletét.

A gazdasági udvar felső istállóját kibővítettük. Pontosabban a tetejét hátra felé meghosszabbítottuk, így még több fedett hely jut a disznóságainknak és a birkáknak. Bőven kihasználják, hiszen több konda él egymás mellett a gazdasági udvarunkon, akik szeretnek valamennyire elkülönülni egymástól.

Mind a két istállónak és a bikabeállónak is sikerült lecserélni a tetejét. Időszerű volt a tél beállta előtt ezt megtenni, nehogy az elöregedett anyagok miatt beszakadjon valamelyik.

Rozsdamentes, horganyzott kemény kerítés elemekkel erősítettünk meg jó néhány kifutót. Például a macskáknál, a rókarezervátumnál. Ezek nem csak sokkal időt állóbbak, de biztonságosabbak, a kis fogaknak, mancsoknak, karmoknak is jobban ellenállnak.

Igaz még csak félkész, de már ideiglenes használatban van a kórházudvaron felépült idős kutya melegedő. Újabb hatalmas álmunk vált ezzel valóra. A szigetelt faházat egy magán támogatónk segítségével sikerült megvalósítanunk, míg a nyílászárókat állandó támogatónk, akikre mindig számíthatunk, a Danubius Ablak bocsátotta a rendelkezésünkre. A melegedő belső kialakítása még hátra van, most egy átmeneti megoldásban lakik benne 8 idős kutyus.

Az állatok biztonságos ellátása, orvoshoz juttatása, az élelmük beszerzése miatt muszáj volt egy új autót vásárolnunk. Az új autó belső kialakítása, külső arculata és engedélyeztetése megtörtént.


b.) A telepen elhelyezett állatok élelmezése, ápolása, egészségügyi ellátása, az ideiglenesen befogadott állatok örökbe adása

Az évet 1.121 védenccel kezdtük és 2016. december 31-én 1.124 állat állt a gondozásunkban!

Közel 900 állatot sikerült meggyógyítanunk, felnevelnünk és új családba juttatnunk, illetve repatriálnunk.

Az állatok élelmezését pénzbeni térítés ellenében és eledel adományokból biztosítottuk.

c.) Balesetet szenvedett, vagy más módon sérült, bajba jutott állatok mentése, állatorvosi ellátása

Állatmentőnket rendszeresen hívták az utak mentén elütött kóbor állatok mentéséhez, ezen kívül gyepmesteri telepekről és vidéki menhelyktől is vettünk át azonnali műtéti beavatkozásra szoruló állatokat, továbbá hatósági eljárás keretei között is érkezett foglalásból származó állat.

d.) Oktatás, szemléletformálás

Nem tétlenkedett oktatási csoportunk sem, hiszen szinte minden nap fogadunk az állatotthonban gyerekcsoportokat, óvodásoktól az egyetemistákig. Sérült gyerekeket és felnőtteket, nyugdíjasokat és hátrányos helyzetűeket látunk vendégül minden héten. Rendszeresen kijárunk óvodákba iskolákba, nyugdíjas otthonokba, ahol védenceink örömet is vidámságot jelentenek, az oktatók pedig a felelős állattartásról, az állatok helyzetéről beszélgetnek kicsikkel és nagyokkal.

Az Állatotthonban 2016-ban több, mint 37 csoportot fogadtunk és közel 70 helyen voltunk előadást tartani. Reméljük, ezzel mi is hozzájárulhatunk egy olyan nemzedék felnövéséhez, akiknek az állatok, a természet szeretete és tisztelete természetes és megkérdőjelezhetetlen.


Évközben több alkalommal szerveztünk – sikerrel – szemléletformáló rendezvényeket:
- örökbefogadó- és segítő napokat,
- NOÉ cicás örökbefogadó Napot,
- Kulisszák mögötti sétát,
- Jótékonysági MacsKávézót,
- NOÉ-s Találkozó és Örökbefogadó Napot,
- Húsvéti nyuszisimogatót,
- BoxE.R. Majális és Boldog Bulldog Bulit,
- Állatok Világnapi rendezvényt,
- Állatok Karácsonyát, továbbá 15 nagyszabású rendezvényen vettünk részt Budapest szerte.


1.2 A telep általános helyzete:

Az állatotthon esztétikai állapota évre-évre javul, nagyobb fejlesztéseket is tudunk eszközölni. Segítőnapok keretében lefestésre kerültek a fakerítések és felújítottuk az összes kutyaházat. Csapatépítő tréningek helyszínévé váltunk, így egy-egy alkalommal jónéhány fa és bokor került elültetésre az állatotthon területén.

2.1. Az alapítvány bevételei

lsd. beszámoló

A közhasznú szervezet képviselője, vezető tisztségviselői pénzbeli juttatásban nem részesültek, tevékenységüket állatszeretetből, társadalmi munkában végezték.

2.2. Pályázat

Alapítványunk 2016-ban sikeresen pályázott a MagNet Bank KAP programjára, amelynek keretei között több mint 1.067.000 Ft -ot nyert ivartalanítási akciónk (kiutalás 2017. évben).


Egyszerűsített beszámoló és közhasznúsági melléklet
Budapest, 2017. május 20.Megosztom a Facebookon