Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Adhat vonal - 2016. évi beszámoló
2017.04.19.

ADHAT vonal beszámoló
2016. évA telefonos adománygyűjtés (hívás és SMS) továbbra is közkedvelt támogatási forma adományozóink, támogatóink körében, hisz egyszerűen és gyorsan tudják így munkánkat támogatni. :)

2016. évi statisztikánk:

– a beérkezett hívásokból és SMS -ből származó, utalt adomány (2016. évben elszámolt és jóváírt, de 2015. II. félévére vonatkozó térüléssel, valamint a 2016. I. féléves térüléssel együtt) összege: 10.891.817 Ft
– a telefonszolgáltatók részére átadott nettó díj: 498.580 Ft (bruttó 633.196 Ft)
– a szervezet által a rászorulók megsegítésére felhasználható összeg: 10.891.817 Ft
– adományban részesítettek száma: az állatotthonba kerülő, 2016. évben megközelítőleg kb. 1000 állat

A gyűjtésből befolyt adomány felhasználása, a tevékenység részletes bemutatása:

A befolyt összeget teljes egészében állatorvosi ellátásra, gyógykezelésre, gyógyszerekre fordítottuk.

Működésünk szerves része 2016. évben is az állatmentés volt. Bőven 1.000 felett volt a bekerülő állatok száma. A többségük persze kutyus és cicus, de bőven akadtak egyéb teremtmények is.

Rengeteg egészen apró, állandó gondoskodást igénylő. Konkrétan voltak olyan hónapjai az évnek, hogy minden szabad kézben cumi, fecskendő, csipesz volt, egy-egy apróság táplálásához.

Volt sok szívszorító eset, amikor magunk sem hittük a látottakat.

A bekerülő és a nálunk élő védenceinkről szóló hírek elolvashatóak ITT!!!!!

Közel 900 állatot sikerült meggyógyítanunk, felnevelnünk és új családba juttatnunk, illetve repatriálnunk.A többiek a NOÉ Állatotthon végleges, vagy ideiglenes lakói.
Sajnos idén extra sok védencünktől búcsút kellett vennünk. Nagyon sokan kerültek be már menthetetlen állapotban és több régi, idős védencünket elvesztettük. Ezek a legborzasztóbb pillanatok, amit nem lehet megszokni, amit nem lehet feldolgozni, csak a többiek miatt tovább kell lépni ... de mindannyiuk a legkisebbtől a legnagyobbik, a legújabbtól a legrégebbiig bennünk élnek tovább ...

2016. több szempontból is nagy változást hozott az életünkbe, az egyik ilyen a szívférgesség robbanásszerű megjelenése állataink körében. Pontosabban a bekerülő kutyák között jelent meg igen magas számban.

A szívféreg egy szúnyogok által terjesztett parazita. Csendes gyilkos, ha már tüneteke okoz, akkor általában túl nagy a baj. Az igazán hatásos védekezés ellene a prevenció, a megelőzés. De ha megvan a baj, akkor a kezelése nagyon hosszadalmas, drága és rizikós. A fertőzés súlyosságától függően szóba jöhet katéteres szívet érintő műtét, arzén tartalmú injekció, hónapokig tartó boxfogsággal együtt. Csak ebben az évben 10 feletti betegségszámunk volt, mely a sok százezer forintos egyedenkénti kezelési, gyógyulási költséget figyelembe véve, igen csak megnövelte az amúgy is borsos állatorvosi költségeinket.

A sok betegség miatt, 2016-tól bevezettük a beérkező kutyák rutin szerinti szűrését szívféreg fertőzöttségre, illetve mindent megteszünk annak érdekében, hogy sikerüljön az igen csak drága prevenciós szereket minél több kutyánkon a szúnyog szezonban alkalmazni.

A segítségetekkel a jövőben is mindent megteszünk azokért akikért mi egyszer felelősséget vállaltunk!

Köszönjük Angyalok!
CSAK VELETEK SIKERÜLHET!
Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában