Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Sárospataki
2016.06.03.

SÁROSPATAK - borzasztó, de ennek a csodálatos településnek a neve az elmúlt napokban összeforrt a Magyar állatvédelem egyik legnagyobb horderejű problémájával. A sárospataki kutyamenhelyen 500 körüli kutya tengeti betegen, a verekedések miatt állandó stresszben és életveszélyben nyomorúságos életét. Az összes szuka vemhes, így a nagyjából 500-as létszám néhány héten belül akár meg is duplázódhatna. A felelőtlen kutyagyűjtögetés, "állatmentés" horror tanyává változtatta a sárospataki menhelyet. Hála a Hangya Közösség önkénteseinek, fény derült erre a borzasztó helyzetre. A szervezésükben elindult a kutyák kimentése, a vemhesek ivartalanítása, a felelősök felderítése, a helyzet normalizálása a hatóságokkal és minden érintett féllel.
A NOÉ Állatotthon is természetesen azonnal az ügy, a segítség mellé állt. Menhelysegítő programunk keretében megkezdődött a lent lévő kutyák egyedi beazonosítása, microchippel történő ellátása. Illetve a héten fogadtunk 4 utolsó idős vemhes szukát. Ivartalanításuk azonnal megtörtént. Jelenleg extra szigorú karanténban vannak, hiszen a sárospataki menhelyen megtalálható minden olyan rettegett betegség, melyek nevét még kimondani sem szeretjük. A kutyák nagy része rühös, bolhás, férges, gombás, sok közülük szopornyicás, vagy más ismeretlen fertőzésben szenved. Rengeteg az ellátatlan súlyosan sérült, a kölykök között dúl a parvójárvány. És akkor még csak a kutyákról beszéltünk, mert sajnos információink szerint vannak cicák, sőt egyéb állatok is!
Hálásan köszönjük a Hangya Közösségnek és a Lelenc Kutyamentő Egyesületnek, hogy ennek a borzasztó helyzetnek a megoldásán dolgoznak. Mindenkinek aki így vagy úgy az elmúlt napokban nagyon sokat tett, hogy ennek a rengeteg bajban lévő állatnak minél gyorsabban és megnyugtatóan rendeződjön a sorsa.
Természetesen a NOÉ Állatotthon is folyamatosan részt vesz a munkában. Amiben csak tudunk segítséget nyújtunk! Ahogy mindig most is CSAK VELETEK SIKERÜLHET! Ezért arra kérünk, támogasd a NOÉ Állatotthon Alapítvány menhelysegítő projektjét, melynek egy elkülönített számlaszáma van, ezzel is garantáljuk, hogy a segítség biztosan célba jut!
MagNet Bank 16200175-11537814
a megjegyzés rovatba kérjük beírni: sárospataki menhely megsegítésére!
Néhány a rengeteg borzasztó múlt hét végén készült kép:
https://www.facebook.com/HangyaKozosseg/posts/1025901214167702

Egy videó:https://www.youtube.com/watch?v=WqJNXcag7ZQ&feature=youtu.be

És egy brutálisan őszinte, de minden szava igaz cikk a HVG-től:
http://hvg.hu/itthon/20160601_Egymast_tepik_a_kutyaholokauszt_elol_mentett_kutyakMegosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában