Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Adhat vonal - 2015. évi beszámoló
2016.02.18.

ADHAT vonal beszámoló
2015. évA telefonos adománygyűjtés (hívás és SMS) továbbra is közkedvelt támogatási forma adományozóink, támogatóink körében :)

Támogatóink visszajelzése alapján az adományvonal segítségével egyszerűen és gyorsan tudták munkánkat támogatni!

2015. évi statisztikánk:

– a beérkezett hívásokból és SMS -ből származó, utalt adomány (az I. félévi térüléssel együtt) összege: 6.855.877 Ft
– a telefonszolgáltatók részére átadott nettó díj: 311.955 Ft
– a szervezet által a rászorulók megsegítésére felhasználható összeg: 6.855.877 Ft
– adományban részesítettek száma: az állatotthon közel 1000 védence

A gyűjtésből befolyt adomány felhasználása, a tevékenység részletes bemutatása:

A befolyt összeget teljes egészében állatorvosi ellátásra fordítottuk. 2015-ben is rengeteg állatot fogadtunk be, a többségük beteg, sérült volt, vagy ici-pici, akár még mesterségesen nevelendő. Volt akit sikerült megmentenünk, de sajnos olyan is volt akinek csak az utolsó napjaira nyújthattunk biztonságot, menedéket.


Sajnos tetőződött egy borzasztó tendencia, egyre több korábbi védencünk kerül vissza gondozásunkba. Az indok általában költözés, külföldi munka vagy a gazdi halála ... A szívünk szakad meg ilyenkor :(
Volt aki súlyos betegen, 11! év után került vissza hozzánk. Lujzinak csupán néhány hét szeretetet és gondoskodást tudtunk adni.
Néhány a legemlékezetesebb mentésünkből:

FoszLány, van aki nem ismeri ezt a nevet? A francia bulldog lány iszonyú állapotban került hozzánk, gazdái súlyosan elhanyagolták a betegségét. Egy hajszálon múlt, de neki sikerült! Ma már boldog gazdis kutya. :)

Hód kalandunk is volt. Szinte hihetetlen, de a 17. kerület közepén bukkant fel ez a csodálatos jószág. Befogása után az Állatotthonba került. Az orvosi vizsgálatokon a Fővárosi Állatkerteben esett túl, majd az Állatkert munkatársaival közösen szabadon engedtük. Reméljük nagyon boldogan építi csodálatos várait azóta is!És most már tényleg fellebben a függöny ... a ládában Franci, a 17. kerület központjában talált hód volt. Miután az elmúlt hetekben bebizonyosodott, hogy a mi Francink teljesen egészséges, sőt igen csak "erős temperamentumú" hód hölgy, vagy úr (erre hódéknál nem egyszerű rájönni), így ma a Fővárosi Állatkert munkatársaival, az illetékes Nemzeti Park segítségével a Duna árterében szabadon engedtük. A pontos helyszín Franci biztonsága érdekében nem jelöljük meg.Franci amint megérezte és meglátta a vizet azonnal határozott léptekkel elindult az irányába, belevetette magát és boldogan lubickolt a habokban. Még néhány percig láthattuk ahogy bukfencezik, piruettezik a vízben, majd átúszott a túlpartra, ahol egy méretes fa árnyékában partaraszállt. Légy boldog és hosszú életű Franci, örülünk, hogy találkoztunk! <3 <3 <3A fővárosi Állatkert munkatársainak köszönjük, hogy azonnal a segítségünkre siettek és a lehető legnagyobb szakértelemmel gondozták eddig. Köszönjük az illetékes Nemzeti Parknak, hogy segített megtalálni Franci új élőhelyét és segítették a szabadon engedését. A legnagyobb köszönet a megtalálóknak jár, akik pontosan tudták mit kell tenniük, nem zargatták, nem macerálták, azonnal segítséget kértek a számára!Go-Franci-Go!!!!!Előzmények: https://www.facebook.com/noeallatotthon/photos/a.370481229438.193125.154601814438/10153332397294439/?type=3&theater

Közzétette: Noé Állatotthon Alapítvány – 2015. június 19.


Ici-pici pöttyös hátú őzgidácska, betévedt egy gyümölcsösbe, az anyja nem jött érte. Nagyon fiatal kora ellenére sikerült Őt felnevelnünk. Szelídsége miatt sajnos nem repatriálható.

Fagyi helyett egy csöppnyi pöttyös délutáni édesség ❤A NOÉ Állatotthon legújabb apró védence ez a picike őzgida. A mérete alapján nagyjából 2 hetes lehet. Kiszáradva találták egy gyümölcsösben. Még nagyon kell neki a drukk, küzdünk az etetésével. A cumit nem fogadta el, de tálból iszogatja a langyos kecsketejet. Nagyon pici, nagyon félénk és nagyon törékeny minden szempontból ...Az Ő életét talán sikerült megmenteni, de ne feledjétek TILOS összeszedni, simogatni az anyjuk által lefektetett vadállat kölyköket, gidákat, borjakat!!!! Az esetek túlnyomó többségében NEM ÁRVÁK! Ugyanez vonatkozik a fészekhagyó fiókákra, azért mert a földön, bokorban vannak, csipognak, még nem árvák, nem kell összeszedni őket! Teljesen nomális, hogy néhány nappal a teljes tollazatuk kifejlődése és a röpképesség előtt elhagyják a fészket. A szülők tovább védik és táplálják őket!!!!Ennek a kis pöttyös bak prücsöknek pedig nagy drukkot kérünk, ja és FANTÁZIADÚS névötleteket!

Közzétette: Noé Állatotthon Alapítvány – 2015. június 10.


Apró bagolyfióka, aki egy óriási vihar után pottyant ki a fészekből. Hogy minél szakszerűbb ellátást kaphasson, átadtuk Őt a Fővárosi Állatkert szakembereinek, akik sikeresen felnevelték és azóta már szabadon is engedték.

Vigyázat, az esti édesség nagyon hizlal! :D :D :DNyilvánvaló, hogy szinte fajra tekintet nélkül minden gyermekállat nagyon édes, de az biztos, hogy a bagolyfiókák már önmagukban, a létezésükkel, a látványukkal kivernek minden édességbiztosítékot! <3 Ezt csak tetézik azzal a tudományukkal, hogy hol az egyik, hol másik szemükkel pislognak, nem beszélve arról, amikor egyszerre mind a kettővel! :D :D :D (az óriás vagyok, veszélyes és nagyon tudok kattogni a félelmetes csőrömmel mutatványra már nincsenek is szavak! :D )Ezt a tündéri fészekhagyó bagolyfiókát a 17. kerületben találták, és mivel úgy ítélték meg, hogy veszélyes helyen van, ezért begyűjtötték és behozták a NOÉ Állatotthonba. Mi pedig átadtuk őt a legszakavatottabb kezekbe, a Fővárosi Állatkert munkatársainak. Ők most is több hasonló korú bagolyfiókát nevelnek, a cél természetesen a szabadon engedés!A fülesbagoly is egyike azoknak a madárfajoknak melyek fészekhagyók, tehát a fiókák még a teljes tollazat és röpképesség előtt elhagyják a fészket. A szülők továbbra is vigyázzák és gondozzák őket. Ennek magyarázata, hogy a kicsik egyrészről már nem férnek el az apró fészkekben, odúkban, másrészről sokkal nagyobb a túlélési esélyük, ha szétszóródnak, így egy ragadozó nem tudja megölni az egész fészekaljat egy támadás alkalmával. Ilyen fészekhagyó madár még például a rigó, a szajkó, a szarka, a varjú is. Tehát ha már fejlett, de még nem röpképes fiókával találkozunk ezekben a napokban nem feltétlenül kell megmenteni, nem kiesett a fészekből, hanem direkt elhagyta azt. Sajnos sok esetben nem működik a kézzel továbbnevelés, mert sokszor az ember közelsége okozta stressz miatt az ilyen fiókák nem hajlandóak enni, tipikusan ilyenek a rigók. Tehát a madaraknál is igaz, mint általában a vadállatoknál, hogy előbb helyzetet felméri, tanácsot kérni, gondolkozni és csak utána cselekedni, fogdosni, begyűjteni! Köszönjük!

Közzétette: Noé Állatotthon Alapítvány – 2015. június 16.


Nem volt ilyen szerencsés az a süldő vaddisznó, akit egy budapesti patakból húztunk ki. Mindent megpróbáltunk, de végül súlyos gerencsérülése miatti teljes hátsófél bénulása miatt el kellett engednünk.Közel 850 állatot sikerült új családban juttatnunk, vagy gyógyulás, felnevelés után szabadon engednünk. Kifejezetten hatalmas boldogság, hogy több régi lakónk, idős, beteg, esélytelen állat is gazdára talált ebben az évben. Úgy érezzük valami elindult, hogy van ellenpólusa a sok leadásnak, utcaára dobásnak, bántalmazásnak, visszaadásnak.
Sajnos rengeteg állattól búcsúznunk kellett. A többségük olyan apróság volt, akiket ugyan megpróbálunk mesterségesen kézzel felnevelni, de sajnos ez nem mindig sikerül. Nagy nehézségebe ütközik a sokszor súlyos sérülésekkel érkező madárfiókák felnevelése. A legnagyobb számú veszteségünk mindig a sérült, vagy túl fiatal vadon élő állatokkal van. Mi mindent megpróbálunk, mindenkinek megadjuk az esélyt. Több mint 20 éves tapasztalatunknak köszönhetően évente több száz életet sikerül megmentenünk, de a veszteségek mégis mindig nagyon fájnak. Különösen fájdalmas a búcsú, ha régebbi, nagyon szeretett védencünk sétál át a Szivárványhídon. :(


A segítségetekkel a jövőben is mindent megteszünk azokért akikért mi egyszer felelősséget vállaltunk!

Köszönjük!Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában