Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

2015, amikor az álmok valóra válnak :)
2016.01.15.

Mint tudjátok, 2014 az ÉSZ éve volt (Erről bővebben itt!!!). Nem volt könnyű, de megcsináltuk! Megérte? Nagyon! Hiszen 2015-ben elkezdtek valóra válni az álmaink. A mi álmaink természetesen védenceinkhez és a bajbajutott állatokhoz kapcsolódnak. Soha ennyi fejlesztés, modernizálás nem történt mint 2015-ben.
Ahogy átolvastam a 2014-es beszámolónkat, boldogan mondhatom hogy az abban megfogalmazott vágyaink, álmaink jelentős része megvalósulhatott.Halaszthatatlan volt már a több száz beteg állatot ellátó kórház és gyengélkedő részlegünk teljes felújítása. Nem tagadjuk, az utolsó időben már attól féltünk, hogy szó szerint a fejünkre dől. Hatalmas fejlesztés volt, mind anyagilag, mind logisztikailag.
A megújult részlegben 14 épített, biztonságos, egyedi világítással és szennyvíz elvezetéssel ellátott kennel biztosítja a betegek szakszerű és biztonságos elhelyezését. Az egész részleg vegyszer és kopásálló műgyantával borított, a könnyű tisztíthatóságért és fertőtleníthetőségért. A megvalósítás anyagi hátterét Nektek köszönhetjük, akik az adjukössze.hu kampányunkban 1 millió forintot adtatok össze erre a projektre. Támogató cégeink is megmozdultak, ki-ki a sajt profiljába vágó segítséget nyújtotta, így a műanyag ajtókat a Danubius Ablak Magyarország adományozta, természetesen beszereléssel együtt.
A gyengélkedő részleg körül, egy nem is olyan kis részt leválasztottunk, hogy lábadozó betegeink is levegőzhessenek kicsit ha az állapotuk megengedi. Sokan heteket, hónapokat töltenek el itt, így ennek a lehetőségnek a megteremtése nagyon fontos volt.Teljesen új részlegünk, a speciálisan kis testű kutyáknak kialakított kennelsor. Rengeteg apró termetű kutyus kerül bajba, vár sintértelepeken, itt-ott kallódva biztonságos elhelyezésre. Ugyanakkor az örökbefogadni vágyók nagyon nagy része kifejezetten kis méretű kutyát keres. Eddig, csak igen korlátozottan tudtunk kis testűeket fogadni, hiszen őket a hagyományos kennelekbe betenni nem lehetett, így jobb híján a gyengélkedőben foglaltak egy ketrecet egy beteg kutya elől. A magas kereslet és kínálat "kiszolgálására" hoztuk létre ezt a részleget. A 3 oldalról zárt, fedett és műgyantával kikent aljazatú kennelek tökéletesen kiszolgálják a töpszliket gazdira találásig. Az elkerített udvarrészen, a gazdijelöltek biztonságosan ismerkedhetnek velük, szabad körülmények között. A komoly költségvetéssel készült beruházás anyagi fedezetének egyik felét a tavaszi Vivicittá Félmaratonon futó Jó-Ügyi nagyköveteink teremtették elő, másik felét kiemelt támogatónk a Celanese Magyarország, a tetőt pedig a gyártó Bomstal adományozta. És az építés során felmerülő plusz költségeket a NOÉ Támogató Klub segítségével teremtettük elő.

A fajtamentések "egészségháza" is megújult. A BullBox menedék egyik oldalát is sikerült modernizálnunk. A belső kennelek új műgyanta borítást kaptak. Kialakításra kerültek újabb férőhelyek kis testű kutyáknak és a már rozsdásodásnak indult front elemeket is sikerült kicserélni. Mindezt a fajtamentések és a MiniMenhely részleg speciális projektünk támogatói segítségével.

Nagyon sok lovunknak van kisebb - nagyobb patagondja. Így halaszthatatlanná vált az éjszakai helyük átalakítása, hogy minél szárazabb helyen tudjanak állni éjszaka. Ezért az éjszakai etető környékét sikerült végre lebetonoznunk. A beruházás nagy részét lovas önkénteseink biztosították.

Gazdasági udvarunk felső sarkában disznó rehabilitációs részleget alakítottunk ki. Leválasztottuk a felső istálló egyik oldalát és a hozzá tartozó nagy udvarrészt. Ide kerültek azok a disznók, akik már vagy nagyon öregek, vagy előéletük miatt nem fogadja be őket egyik nagy kondánk sem. Így biztosan jut nekik fedett, almozott pihenőhely és nem kell a többiekkel versengeni az élelemért. Jelenleg 7 disznónk élvezi ezt a kiváltságot. :)Szintén égető és tovább nem halogatható fejlesztés volt a karantén részleg fejlesztése. Támogatóinknak köszönhetően munkába állíthattunk fedett, egymástól teljesen szeparálható zárt mobilkenneleket. Az új helyeken kényelmesen és biztonságosan tudjuk elhelyezni az újonnan bekerülő kutyákat. Mivel teljesen szeparált az Állatotthon többi részétől, így arra is van lehetőség, hogy a még karanténban lévő kutyusok is futhassanak naponta több alkalommal, a karantén udvarán.

Az Állatotthon több mint 23 éves, így az első kutyakennelek bizony elmúltak 20 évesek. A sok év alatt rengeteg eb élt bennük hosszabb - rövidebb ideig. Így túl az idő vasfogán, még ezek a rosszcsontok is amortizálták őket. Muszáj volt elkezdenünk felújítani őket. Most első körben a konyha mögötti kennelek kaptak új rozsdamentes acélból készült kerítést. Ezzel együtt megújult a kórházhoz tartozó két elkülönítő "kiskennel" is.Vénséges makákónk, Pepe életébe is hatalmas változást hozott ez az év. Felújítottuk, átalakítottuk a majomkifutónkat. Ez eredetileg Linda páviánunknak készült, aki sajnos meghalt. Egy életerős páviánnak és egy nagyon öreg, 26 éves makákónak lényegesen mások az igényei, így meg kellett, hogy újuljon, mind a külső, mind a belső tér is. A külső kifutó tereprendezésének oroszlánrészét céges önkéntes napok keretében támogatóink munkatársai végezték, a speciális osztottan nyitható műanyag nyílászárót a Danubius Ablak Magyarország adományozta, a hűtésről - fűtésről gondoskodó klímát pedig INVENCIO KLÍMA 2004 Kft. adományozta. Pepe nyáron költözött át és azóta boldogan használja új, tágas otthonát.

Vannak olyan fejlesztések beruházások melyek nem közvetlenül az állatokhoz kapcsolódnak és nem is túl látványosak, ennek ellenére a napi munkához, a működéshez elengedhetetlenen szükség van rájuk. Nyilván mindig az efféle fejlesztésekre nehéz támogatót találni, így általában ezeket muszáj az éves költségvetésünkből kiszorítani. Az egyik ilyen jellegű változás, a konyhához tartozó szennyvízelvezetés modernizálása, teljes átalakítása. Az Állatotthonban a húsevők számára naponta főzünk, így a konyharészleg szó szerint folyamatosan használatban van. Nem halogathattuk tovább, ez a rész kapott egy saját emésztőt. Ráadásul a belekerülő szennyvíz folyamatosan kezelve van természetes lebontó enzimekkel, így a környezet terhelés is a lehető legkevesebb mostantól.Talán nem túlzok, ha azt mondom, hogy a munkánk egyik legnagyobb kerékkötője, hogy ha lesik 2 csepp eső, az Állatotthont elnyeli a sár. Ezzel nagyon nem tudunk mit kezdeni, az agyagos talaj és az állatok rosszalkodása ezt a helyzetet teremtik. Azért, hogy a talicska, az étel és az egyebek mindenhova eljusson folyamatosan bővítenünk kell a betonjárda "hálózatunkat". Nem tűnhet nagy dolognak, de bizony minden méter új járda nagyon komoly előkészítést, földmunkát, zsaluzást igényel. Így 2015-ben újabb szakaszokkal bővültünk. Természetesen ezzel bővült az akadálymentesen bejárható terület nagysága is!

Azt biztosan kijelenthetjük, hogy nálunk megállás nélkül zajlanak a földmunkálatok. Az is igaz hogy ezek nagy része nem tervszerű kivitelezés keretében, hiszen bár a kutyusaink, disznóink, rókáink és egyéb állataink ásnak, túrnak, fúrnak megállás nélkül, sajnos hiába próbáljuk az e fajta energiáikat hasznos mederbe terelni, nos, nem túlságosan hagyják magukat. Itt a földkérdésről mindenkinek megvan a maga véleménye. És mivel az Ő véleményük sajnos nem igazán cseng össze a miénkkel, ezért időről, időre ellenakcióba kell lendülnünk. Összeszámoltuk 2015-ben több mint 200 m3 földet, homokot mozgattunk meg, hogy a kennelekben és a kifutókban ne dőljenek össze a házak, ne törjük ki a nyakunkat és, hogy a rosszcsontoknak idén is legyen mit kiásni. Illetve a tervezett fejlesztésekhez és tereprendezésekhez is szüksége volt hatalmas mennyiségű föld megmozgatására. Ebben önkénteseink kézi erejére és állandó támogatónk által segítségünkre siető munkagépekre számíthattunk.
A megújuló és új részlegek megközelítéséhez és használatához teljesen új közvilágítási rendszert is kellett telepítenünk. Ez elsősorban a téli időszakban, amikor délután 4 órakor már kukk sötét van nagyon nagy segítség és biztonság. Az idei fejlesztések között a gazdasági udvar hátsó része 8 ponton kapott új megvilágítást, energia takarékos, led-fényszórók formájában.A könnyebb ellátás, tisztán tarthatóság és fertőtleníthetőség érdekében, a növényevőink etetői környékét lebetonoztuk és egy kicsit átalakítottuk. Ez 7 etető megújulását eredményezte a bika-kecske kifutótól a gazdasági udvaron keresztül az őzekig. Ennek a megújulásnak köszönhetően a gazdasági udvar egyik legnépszerűbb pontja a központi etető lett.
A másik, nyugodtan mondhatjuk, hogy fajtól független központi, kedvelt hely a nagymedence. Imádnak itt pancsolni a kacsák, libák, szarvasok, disznók, kutyák. Szinte minden lakó. Idén sikerült ezt is felújítanunk, a hibákat és repedéseket megjavítottuk és új, speciális bevonatot is kapott.

Az iroda melletti központi vadállat elkülönítő is megújult, kibővült. Az alapterülete kétszeresére nőtt, az új rész pedig a rókáknak, borzoknak nagyon fontos homokos medence lett. A korábbi ezer helyen már beázó tetőt, fényáteresztő műanyag borításra cseréltük. Szemmel láthatóan a jelenlegi lakók, Puffogó a borz, Betyár a vak róka és barátnője Angyal nagyon élvezik az új "játszóterüket".

Lovaink életébe is nagy változást hozott ez az év. Végre használatba vehettük, vehették az új nagy legelőt. (Igen, ez az a terület, melynek körbekerítéséhez telepített oszlopainkat 2014-ben ellopták...) Imádnak rajta bóklászni, napozni és élvezettel legelnek reggeltől estig. Terveink szerint ez a terület néhány éven belül kaszálóként is működni fog, ezzel segítve lovaink és az egyéb növényevők takarmányellátását.

Kutyusaink rosszcsontoskodásáról már esett szó. A kis drágáink, nem csak a tereprendezésben jeleskednek, de előszeretettel fogyasztják el szó szerint a fából készült kutyaházakat. Ezért néhány évvel ezelőtt elkezdtük lecserélni őket műanyag, hőszigetelt, duplafalú, kívül belül mosható, fertőtleníthető házakra. Benne feküdni komfortos, rágcsálni viszont nem jó. :) Az ára, nos, az nem kevés, így minden évben annyit tudunk lecserélni, amennyire támogatást kapunk, amennyit sikerül összespórolnunk. Jó néhány darabot idén is sikerült megvásárolnunk támogatóink adományának köszönhetően.

Igen, jól számoltok ez 18 egyenként is nagy beruházás, fejlesztés. Mindez kizárólag azért sikerülhetett, mert Ti ebben a segítségünkre voltatok. Támogatóink, önkénteseink, szimpatizánsaink anyagi, tárgyi és fizikai hozzájárulásával valósulhatott meg mindez.

2015 a segítség éve is volt. Év elején hirdettük meg segítő programunkat olyan nehezebb helyzetben, kevesebb támogatóval rendelkező menhelyeknek, állatvédő szervezeteknek, ahol sok esetben az alapellátás, az oltások, chipek, sőt az élelmezés is gond.

A program keretében sok száz kutya kapott chipet, oltást, parazitamentesítést. Sok ezer kg kutya és cica eledellel, fertőtlenítőszerekkel, kutyaházakkal, fekhelyekkel és egyéb szükséges eszközzel tudtunk segíteni.

Sok helyre, így a püspökladányi menhelyre, Kisvárdára, Nyírmadára, Törökszentmiklósra, Siklósra és az óbecsei menhelyre többször is mi magunk vittük a segítséget. De még több, közel 50 helyre jutott el a segítségünk, a segítségetek a Hangya Közösséggel való együttműködésünk keretében.Ebben volt többek között támogató partnerünk a Zoetis, akik adomány veszettség oltással, a Partner In Petfood Hungária, akik sok raklap kutya és macska eledellel és óriási mennyiségű Braunol sebfertőtlenítő adományozásával a B.Braun Trading Kft. És minden kedves támogatónk, aki pénzbeli vagy tárgyi adománnyal támogatta a programot. A visszajelzések alapján ezek a segítségek sok esetben szó szerint életmentőek, így nem hagyjuk abba, a segítő program 2016-ban is folytatódik!

Ha segítség, akkor természetesen nem megyünk el a rászoruló, állatszerető emberek mellett sem. Nagy öröm számunkra, hogy már mondhatjuk évek óta tart és nagyon jól működik a Magyarországi Krisna-tudatú Hívőkkel az együttműködésünk. Több témában dolgozunk együtt az állatvédelem, az oktatás, felvilágosítás és a rászorulók segítése kapcsán. Ennek az együttműködésnek a keretében részt vettünk a 2 nagy budapesti ételosztásukon. Húsvétkor és karácsonykor nagyjából 2.000 csomag állateledelt osztottunk szét olyan családoknak, akiknek rossz anyagi körülmények és szerény élethelyzetükben szinte az egyetlen vigaszuk a velük élő társállat.Összefogva 3 másik karitatív szervezettel (Budapest Bike Maffia, Age of Hope, KARMA Egyesület) gyűjtést szerveztünk rászoruló családoknak. Hála adományozóinknak, akik nem csak az állatmentésben, de az emberek irányában végzett jótékonysági munkánkban is mellettünk állnak, hatalmas mennyiségű ruhát, tartós élelmiszert, tisztítószereket és egyéb nélkülözhetetlen dolgot tudtunk átadni a BAZ megyei mélyszegénységben élő családoknak.
A kiosztásban helyi szociális szakemberek, pedagógusok segítettek.Természetesen a fejlesztések és a másoknak nyújtott segítség közben a fő feladatunk továbbra is az állatok védelme, mentése. Ebben a tekintetben sem maradtunk el az előző évekhez képest.

Közel ezer állat került a gondozásunkba, és ahoigy ez nálunk lenni szokott nem csak kutya vagy cica. Többségük sérült, beteg, kezelésre szoruló. Vagy ici-pici, akár még mesterségesen nevelendő. Volt akit sikerült megmentenünk, de sajnos olyan is volt akinek csak az utolsó napjaira nyújthattunk biztonságot, menedéket.


Sajnos tetőződött egy borzasztó tendencia, egyre több korábbi védencünk kerül vissza gondozásunkba. Az indok általában költözés, külföldi munka vagy a gazdi halála ... A szívünk szakad meg ilyenkor :(
Volt aki súlyos betegen, 11! év után került vissza hozzánk. Lujzinak csupán néhány hét szeretetet és gondoskodást tudtunk adni.
Néhány a legemlékezetesebb mentésünkből:

FoszLány, van aki nem ismeri ezt a nevet? A francia bulldog lány iszonyú állapotban került hozzánk, gazdái súlyosan elhanyagolták a betegségét. Egy hajszálon múlt, de neki sikerült! Ma már boldog gazdis kutya. :)

Hód kalandunk is volt. Szinte hihetetlen, de a 17. kerület közepén bukkant fel ez a csodálatos jószág. Befogása után az Állatotthonba került. Az orvosi vizsgálatokon a Fővárosi Állatkerteben esett túl, majd az Állatkert munkatársaival közösen szabadon engedtük. Reméljük nagyon boldogan építi csodálatos várait azóta is!És most már tényleg fellebben a függöny ... a ládában Franci, a 17. kerület központjában talált hód volt. Miután az elmúlt hetekben bebizonyosodott, hogy a mi Francink teljesen egészséges, sőt igen csak "erős temperamentumú" hód hölgy, vagy úr (erre hódéknál nem egyszerű rájönni), így ma a Fővárosi Állatkert munkatársaival, az illetékes Nemzeti Park segítségével a Duna árterében szabadon engedtük. A pontos helyszín Franci biztonsága érdekében nem jelöljük meg.Franci amint megérezte és meglátta a vizet azonnal határozott léptekkel elindult az irányába, belevetette magát és boldogan lubickolt a habokban. Még néhány percig láthattuk ahogy bukfencezik, piruettezik a vízben, majd átúszott a túlpartra, ahol egy méretes fa árnyékában partaraszállt. Légy boldog és hosszú életű Franci, örülünk, hogy találkoztunk! <3 <3 <3A fővárosi Állatkert munkatársainak köszönjük, hogy azonnal a segítségünkre siettek és a lehető legnagyobb szakértelemmel gondozták eddig. Köszönjük az illetékes Nemzeti Parknak, hogy segített megtalálni Franci új élőhelyét és segítették a szabadon engedését. A legnagyobb köszönet a megtalálóknak jár, akik pontosan tudták mit kell tenniük, nem zargatták, nem macerálták, azonnal segítséget kértek a számára!Go-Franci-Go!!!!!Előzmények: https://www.facebook.com/noeallatotthon/photos/a.370481229438.193125.154601814438/10153332397294439/?type=3&theater

Közzétette: Noé Állatotthon Alapítvány – 2015. június 19.


Ici-pici pöttyös hátú őzgidácska, betévedt egy gyümölcsösbe, az anyja nem jött érte. Nagyon fiatal kora ellenére sikerült Őt felnevelnünk. Szelídsége miatt sajnos nem repatriálható.

Fagyi helyett egy csöppnyi pöttyös délutáni édesség ❤A NOÉ Állatotthon legújabb apró védence ez a picike őzgida. A mérete alapján nagyjából 2 hetes lehet. Kiszáradva találták egy gyümölcsösben. Még nagyon kell neki a drukk, küzdünk az etetésével. A cumit nem fogadta el, de tálból iszogatja a langyos kecsketejet. Nagyon pici, nagyon félénk és nagyon törékeny minden szempontból ...Az Ő életét talán sikerült megmenteni, de ne feledjétek TILOS összeszedni, simogatni az anyjuk által lefektetett vadállat kölyköket, gidákat, borjakat!!!! Az esetek túlnyomó többségében NEM ÁRVÁK! Ugyanez vonatkozik a fészekhagyó fiókákra, azért mert a földön, bokorban vannak, csipognak, még nem árvák, nem kell összeszedni őket! Teljesen nomális, hogy néhány nappal a teljes tollazatuk kifejlődése és a röpképesség előtt elhagyják a fészket. A szülők tovább védik és táplálják őket!!!!Ennek a kis pöttyös bak prücsöknek pedig nagy drukkot kérünk, ja és FANTÁZIADÚS névötleteket!

Közzétette: Noé Állatotthon Alapítvány – 2015. június 10.


Apró bagolyfióka, aki egy óriási vihar után pottyant ki a fészekből. Hogy minél szakszerűbb ellátást kaphasson, átadtuk Őt a Fővárosi Állatkert szakembereinek, akik sikeresen felnevelték és azóta már szabadon is engedték.

Vigyázat, az esti édesség nagyon hizlal! :D :D :DNyilvánvaló, hogy szinte fajra tekintet nélkül minden gyermekállat nagyon édes, de az biztos, hogy a bagolyfiókák már önmagukban, a létezésükkel, a látványukkal kivernek minden édességbiztosítékot! <3 Ezt csak tetézik azzal a tudományukkal, hogy hol az egyik, hol másik szemükkel pislognak, nem beszélve arról, amikor egyszerre mind a kettővel! :D :D :D (az óriás vagyok, veszélyes és nagyon tudok kattogni a félelmetes csőrömmel mutatványra már nincsenek is szavak! :D )Ezt a tündéri fészekhagyó bagolyfiókát a 17. kerületben találták, és mivel úgy ítélték meg, hogy veszélyes helyen van, ezért begyűjtötték és behozták a NOÉ Állatotthonba. Mi pedig átadtuk őt a legszakavatottabb kezekbe, a Fővárosi Állatkert munkatársainak. Ők most is több hasonló korú bagolyfiókát nevelnek, a cél természetesen a szabadon engedés!A fülesbagoly is egyike azoknak a madárfajoknak melyek fészekhagyók, tehát a fiókák még a teljes tollazat és röpképesség előtt elhagyják a fészket. A szülők továbbra is vigyázzák és gondozzák őket. Ennek magyarázata, hogy a kicsik egyrészről már nem férnek el az apró fészkekben, odúkban, másrészről sokkal nagyobb a túlélési esélyük, ha szétszóródnak, így egy ragadozó nem tudja megölni az egész fészekaljat egy támadás alkalmával. Ilyen fészekhagyó madár még például a rigó, a szajkó, a szarka, a varjú is. Tehát ha már fejlett, de még nem röpképes fiókával találkozunk ezekben a napokban nem feltétlenül kell megmenteni, nem kiesett a fészekből, hanem direkt elhagyta azt. Sajnos sok esetben nem működik a kézzel továbbnevelés, mert sokszor az ember közelsége okozta stressz miatt az ilyen fiókák nem hajlandóak enni, tipikusan ilyenek a rigók. Tehát a madaraknál is igaz, mint általában a vadállatoknál, hogy előbb helyzetet felméri, tanácsot kérni, gondolkozni és csak utána cselekedni, fogdosni, begyűjteni! Köszönjük!

Közzétette: Noé Állatotthon Alapítvány – 2015. június 16.


Nem volt ilyen szerencsés az a süldő vaddisznó, akit egy budapesti patakból húztunk ki. Mindent megpróbáltunk, de végül súlyos gerencsérülése miatti teljes hátsófél bénulása miatt el kellett engednünk.Közel 850 állatot sikerült új családban juttatnunk, vagy gyógyulás, felnevelés után szabadon engednünk. Kifejezetten hatalmas boldogság, hogy több régi lakónk, idős, beteg, esélytelen állat is gazdára talált ebben az évben. Úgy érezzük valami elindult, hogy van ellenpólusa a sok leadásnak, utcaára dobásnak, bántalmazásnak, visszaadásnak.
Sajnos rengeteg állattól búcsúznunk kellett. A többségük olyan apróság volt, akiket ugyan megpróbálunk mesterségesen kézzel felnevelni, de sajnos ez nem mindig sikerül. Nagy nehézségebe ütközik a sokszor súlyos sérülésekkel érkező madárfiókák felnevelése. A legnagyobb számú veszteségünk mindig a sérült, vagy túl fiatal vadon élő állatokkal van. Mi mindent megpróbálunk, mindenkinek megadjuk az esélyt. Több mint 20 éves tapasztalatunknak köszönhetően évente több száz életet sikerül megmentenünk, de a veszteségek mégis mindig nagyon fájnak. Különösen fájdalmas a búcsú, ha régebbi, nagyon szeretett védencünk sétál át a Szivárványhídon. :(


Nézzük mindezt számokban:
Központi részlegünkhöz bekerült kutyák száma: 410
Gazdihoz került: 385
Saját gazdának visszajuttatott kutyus: 30
Meghalt: 25 :(Cicák:
Az év elején 63 cica volt a gondozásunkban. 188 új cica került hozzánk, 180 védencünket örökbe adtuk és 17 baráttól kellett végső búcsút vennünk


A NOÉ macskamentésének 2015. évi beszámolója elolvasható ITT!!!!!!

Minimenhely:
2015 január elején 65 kutyus
65 bekerülő,
62 gazdásodás,
8 barátot pedig az örök vadászmezőkre kísértünk.


MiniMenhely speciális projektünk 2015. évi beszámolója elolvasható ITT!!!!!!

Boxereink:
Az évet 28 boxerrel és 3 boxer keverékkel kezdtük (ugyanazokkal, akikkel a 2014-es évet).
Bekerült kutyák száma 2015-ben: 55
2015. évben örökbe adott kutyák száma: 72
2015. évben meghalt kutyák száma: 3
2016 elején gazdikereső kutyák száma: 8 + 3 keverék (még mindig ugyanazok mint egy évvel korábban...)


A NOÉ Boxer Fajtamentő Csoportjának éves beszámolója elolvasható ITT!!!!!!

Bulldogságok:
2015. nyitó létszám: 14 db
2015. évben bekerült kutya száma: 46 db
2015. évben örökbe adott kutya száma: 43 db
2015. évben meghalt kutya száma: 3 db
2016. elején gazdit kereső kutya száma: 14 dbA Boldog fajtamentés 2015. évi beszámolója elolvasható ITT!!!!!!

Csau-csau mackóink:

Az évet 8 gazdikereső kutyával kezdtük.
2015-ben extra sok: 36 csau-csau-t mentettünk, amiből 26 került gazdihoz.
6 csau-csau-t sajnos a gondozás ellenére elvesztettünk, köztük három régi védencünket, Maxwell-t, Delilah-t és Yanjing-ot :(
2016 év elején 12 kutya volt a gondozásunkban.A Csau-csau Fajatamentő csoport éves beszámolója elolvasható ITT!!!!!!

Cane corsok:
2015-ös évet 13 gazdára váró corsoval nyitottuk.
Az év folyamán gondozásunkba került 12 cane corso, akik gazda által leadott, gyepmesteri telepről mentett, talált vagy visszahozott kutyák voltak. Ezekből mindet oltottuk, chippel láttuk el és ivartalanítottunk.
2015-ben 10 kutyánk talált végleges, szerető családra.Cane corso Fajtamentés évértékelő beszámolója elolvasható ITT!!!!!!

Lovak:
2015. elején az Állatotthon tulajdonában lévő lófélék száma: 21
2015. évben bekerült ló/szamár/öszvér: 1 ló
2015 évben meghalt ló/szamár/öszvér: 2 ló
2016. elején az Állatotthon tulajdonában lévő lófélék száma: 20
ebből ideiglenes befogadónál él összesen: 6 ló
Gazdasági, vadon élő, egzotikus állatok:
2015. év elején az Állatotthonban élő: 695
2015-ben bekerülő: 164
2015-ben sikeresen repatriált: 69
2015-ben meghalt: 62
2016. elején az állatotthonban él: 728
Összesítve:
2015. év elején a gondozásunkban élő állatok száma:1.118
Bekerülő állatok száma: 976
Gazdához kerülő, repatriált állatok száma: 847
Meghalt állatok száma: 126
2016. év elején a gondozásunkban élő állatok száma: 1.121


Ahogy minden éveben idén is nagyon sok rendezvényen vettünk részt és nagyon nagy sikerű rendezvényeket tartottunk az Állatotthonban. Annyira jó érzés találkozni ismerős támogató arcokkal és új érdeklődőkkel. Látni az állatszerető emberek szemének csillogását. Viszont látni egy-egy korábbi védencünket. Ezek a napok igazi fénypontjai az évnek.

Ebben az évben nagyon sok céges segítőnap is támogatta munkánkat. Nagyon köszönjük minden partner cégünknek, ez mindig hatalmas segítség nekünk!Hogy mindez a sok - sok minden megvalósulhatott azt nagyon nagy részben köszönhetjük azoknak a támogatóinknak, akik nekünk ajánlották fel a személyi jövedelemadójuk 1%-át. 2014. adóévben támogatóink úgy gondolták, hogy nagyjából 78 millió forint értékben támogatnak minket ezzel a lehetőséggel! Hálásan köszönjük!
Továbbra is élvezzük a Támogatói Klub tagjainak bizalmát. Havi rendszeres támogatásukkal egy biztos hátteret nyújtanak Állatotthonunk működéséhez. Hálásan köszönjük :)
Bár idén nagyon sok mindent sikerült megvalósítanunk a a terveinkből, az álmainkból, ezért maradt bőven jövőre is, sőt! :)

Réges-régi vágyunk egy oktatóközpont a NOÉ Állatotthon területén. Semmit nem szeretnék elkiabálni, de úgy tűnik, hogy ez a dédelgetett álom 2016-ban megvalósulhat.

Speciális projektunk a MiniMenhely program rehabilitációs kennelsorát szeretnénk felújítani. Ez részleg segítené rehabilitálni azokat a kutyákat, akik előéletük, viselkedési anomáliáik, vagy egészségügyi állapotuk miatt pillanatnyilag nem mehetnek nagyobb kutyaközösségbe. A mostani düledező, tákolmányokat szeretnénk épített, műgyanta bevonatú, szennyvíz-elvezetéses, modern kennelekre cserélni.

És az örök álom a kölyökkutya karantén, ahol biztonságban, teljes szeparációban, a fertőzésektől védve cseperedhetnének a hozzánk bekerülő apróságok.

Szeretnénk átköltöztetni, kibővíteni, modernizálni a papagáj röpdénket, hogy télen - nyáron még komfortosabb elhelyezést tudjunk biztosítani számukra.

Szeretnénk tovább folytatni az Állatotthon akadálymentesítését, újabb betonjárdák kialakításával. Folytatnánk az első generációs kennelek felújítását, a műanyag hőszigetelt kutyaházak beszerzését.
Nagyon sokáig tudnánk még ezt a listát folytatni. Ami a legfontosabb, hogy a megkezdett úton haladva szeretnénk biztosítani a védenceik biztos jövőjét, a kényelmüket, jólétüket, egészségügyi ellátásukat.

Az igen csak hosszúra nyúlt éves beszámolónk még így is csak egy kis betekintést tudott nyújtani, a teljesség igénye nélkül a NOÉ Állatotthon 2015-ös évébe, amikor az álmok elkezdtek valóra válni!

Köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult a munkánkhoz, önkéntesként, támogatóként, cégként vagy magánszemélyként, a személyi jövedelemadója 1%-nak felajánlásával, adománnyal, virtuális örökbefogadással, örökbefogadással, ideiglenes befogadással, az adomány vonal hívásával, vagy akár csak egy megosztással!Kérjük, akik mostanság adják be adóbevallásukat, gondoljanak arra, hogy állatotthonunk csak úgy tud segíteni a továbbiakban is, ha mellénk álltok. Ajánljátok fel a NOÉ ÁLLATOTTHON ALAPÍTVÁNYnak személyi jövedelemadótok 1%-át.

Adószámunk: 18169696-1-42Illetve a NOÉ Állatotthon ADHAT Segélyvonalán, melyre mostantól SMS is küldhető!!!!!
Hívd a 13600-as telefonszámot (mindenféle előhívó nélkül!), majd az automata bejelentkezése után add meg a NOÉ Állatotthon kódját: 63 !
Ha könnyebb az sms, akkor a 13600-as számra küld a 63 -at. Egy telefonhívás vagy egy üzenet értéke 250 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára!
Jelenleg a T-Home és T-Mobile, valamint a Telenor, Vodafone és az Invitel hálózatából érhető el a szolgáltatás.

Vagy közvetlen bankkártyás adományozással:
http://adhat.hu/?q=online%2Fadomany%2F56790

PayPal: info@noeallatotthon.hu

Illetve közvetlenül a központi, vagy a speciális projektek elkülönített bankszámláin, melyet megtalálhattok minden projekt elérhetőségeinél.

Köszönjük Angyalok!
CSAK VELETEK SIKERÜLHET!Megosztom a Facebookon