Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

2006. évi Közhasznúsági Jelentés
2007.05.30.

Noé Állatotthon Alapítvány
2006. évi Közhasznúsági JelentésMűködési beszámoló

Alapítványunk a 2006.01.01-2006.12.31-ig terjedő időszakban az Alapító Okiratban meghatározottakkal összhangban az alábbi feladatokat látta el:

1.1 Általános célú feladatok:

Az Alapítvány célja a társadalom, a helyi közösség és az egyén közös érdekeinek kielégítésére irányuló állatvédelmi, természetvédelmi és környezetvédelmi tevékenységek ellátása (általános alapítványi valamint közcélú tevékenységek végzése keretében).

Ezt a célt az alapítvány az alábbi főbb tevékenységek útján kívánta elérni 2006 évben:

a.) Állatotthon fejlesztése, bővítése

E feladat keretében az alapítvány által használt területen, a már meglévők mellett további kennelek felállítását végeztük el a bekerülő kutyák számára.

Folytattuk állatotthonunk területén az épületek és a járdák korszerűsítését az állatok mentésének és szemléletformáló-programunk továbbfejlesztésének érdekében.

Kialakításra kerültek fertőző és balesetes részlegeink, ahol sérült, beteg vagy frissen műtött állataink kezelését szakszerűen el tudjuk végezni. Kialakítottuk az előírásoknak megfelelő szociális helységeket is. Szarvasmarháink számára korszerű istállót építettünk. Mosómedvéink és borzunk számára új élőhelyet alakítottunk ki, ahol a korábbinál természetesebb közegben élhetnek, fürdési és mászási lehetőség is biztosítva van számukra.
Felépítettünk a nyulak számára egy korszerű kifutót, a Hortobágyi Madárkórházból érkezett sérült egerészölyvek számára pedig röpdét alakítottunk ki.

b.) A telepen elhelyezett állatok élelmezése, ápolása, egészségügyi ellátása, az ideiglenesen befogadott állatok örökbe adása
2006-ban 335 db kutyát

78 db macskát

1db borzot

1 db struccot

12 db díszmadarat

3 db egerészölyvet

2 db teknőst

2 db rágcsálót

6 db nyulat

64 db baromfit

1 db szarvasmarhát

1 db sertést

4 db görényt

1 db kecskét

2 db varjút

2 db galambot

fogadtunk be, ebből 311 db kutyát
55 db macskát juttatunk gazdához.

Hatósági lefoglalásból 13 db állatot fogadtunk be.

Élelmezés: élelmezésüket pénzbeni térítés ellenében és eledel adományokból biztosítottuk.

Az állatok állatorvosi ellátásának keretében 196 kutyát és 30 db macskát ivartalaníttattunk a kóbor állomány létszámának csökkentése érdekében.

Az állatotthonunkba bekerült állatok veszettség és fertőző betegségek elleni védőoltásainak beadatását elvégeztettük.c.) Balesetet szenvedett, vagy más módon bajba jutott állatok mentése, állatorvosi ellátása
55 db balesetes kutya műtétének elvégeztetése.

9 db balesetes macska műtétének elvégeztetése.

Alapítványunkat rendszeresen hívták az utak mentén elütött kóbor állatok mentéséhez.

d.) Oktatás, szemléletformálás

2006-ban folytattuk oktatóprogramunkat, melynek célja az állatotthonunkba látogató iskolás és óvodás csoportok állatvédelmi oktatása saját példaadási technikával; ezen kívül önkéntes tanárok segítségével óvodákban és iskolákban tartottunk állatvédelmi előadásokat.

Több ízben részt vettünk rendezvényeken (Diák Sziget, önkormányzati és iskolai rendezvények, stb.), ahol szintén az állatvédelmi oktatás volt az elsődleges cél.

Elkészült állatvédelmi társasjátékunk, melyet ingyenesen biztosítottunk az oktatóprogramunkon résztvevő gyermekeknek.

1.2 A telep általános helyzete:

Állatkórházunk és szociális helyégeink kialakításával és berendezésével a telep rendezettebbé vált; ehhez hozzájárultak a gazdasági udvarban eszközölt fejlesztések, bővítések is. MiniMenhely-részlegünket is fejlesztettük, valamint folytattuk az akadálymentesítést mozgáskorlátozott látogatóink közlekedésének megkönnyítése érdekében.


1.3 Nemzeti Civil Alapprogram működési pályázat

Alapítványunk 2006-ban sikeresen pályázott az NCA keretein belül. Az itt megítélt 1.100.000 Ft támogatást alapítványunk működtetésére fordítottuk.


Bp. 2007. Május 30.Megosztom a Facebookon