Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Az élet szép
2015.08.05.

A 17. kerületi rendőrség és készenléti rendőrség kutyás alosztálya kérte a segítségünket még februárban.
Egy nagy testű kutyát valaki a kocsija után kötve "futtatott", ezért ellene rendőrségi eljárás indult és előállították.

Ez volt az előzetes hír, mely már önmagában elborzasztott minket, de amikor kiderült a teljes valóság, akkor már megint ott tartottunk, hogy nincsenek szavak.


Ő Zuri. Egy gyönyörűséges pireneusi juhászkutya jellegű 2-3 éves szuka kutyáról van szó. A nyakába körbe mélyen belevágva, belenőve a minden bizonnyal gyerekkorában ráerősített lánc, ami köré az idő folyamán köré nőtt a kutya. A seb elgennyesedett, elfertőződött és borzasztó állapotban volt. Az elkövető a kutya elgennyesedett nyaka köré egy műanyag vontató kötelet kötött és így rángatta az autója után. Az előállításakor azt vallotta, hogy éppen orvoshoz akarta vinni a kutyát.

... igen, ezt vallotta ...

A rendőrségről természetesen azonnal az állatorvoshoz vittük a kutyát. Ahol azonnali műtétre került sor. Ezután megkezdtük testi-lelki rehabilitációját, melyről tudtuk hogy iszonyú hosszú idő lesz.

Lassacskán eljutottunk odáig, hogy bízni tudott bennünk. Külön-külön mindenkinek meg kellett értetnie vele hogy nem akarjuk bántani, miközben sebei is egyre szebben gyógyultak.Váratlanul megjelent a láthatáron az álom gazdi, aki bár eleinte még megérinteni sem tudta Zurit, vállalta a hónapokig tartó folyamatot, hogy végül örökbe fogadhassa.
Kitartó munkája sikeresnek bizonyult, ugyanis néhány nappal ezelőtt végre elvihette magával a testileg-lelkileg gyógyult Zurit.

Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában