Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Befogadlak-Lak Törökszentmiklósi segítőnap
2015.04.30.

A NOÉ Állatotthon kis menhely segítő programja keretében ezúttal Törökszentmiklósra, a BEFOGAD-LAK Állatvédő Alapítvány menhelyén jártunk. Amit ott tapasztaltunk arra bátran mondható, hogy majdnem példaértékű. A majdnem pedig nem az Ő munkájuknak, csak és kizárólag az anyagi korlátaiknak szól.Három dolog tűnik fel azonnal a belépőnek:
1. az eddig szinte ilyen mértékben nem tapasztalt rend, szervezettség, ésszerűség. Mind-mind olyan dolog ami nem pénz kérdés. A menhelyen nagyjából 100 - 120 kutya kap elhelyezést. A városból hozzájuk kerülnek a gyepmesteri feladatokból befogott kutyák is. Nem túl nagy, de biztonságos, tiszta és szeparált kennelekben elhelyezve élnek a kutyusok.

2. a hihetetlen mennyiségű, különböző méretű, korú és fazonú kölyök kutya. Pedig amikor ott jártunk nem is volt igazi kölyökszezon. Minden bekerülő alom, legyen az egyszemélyes, vagy 5-6 babából álló, külön leválasztott karantén helyen van. Mindenkinek nem jut épített kennel, de raklapokból, faanyagból nagyon kulturált és főleg teljesen szeparált helyet biztosítanak számukra. Ez azért nagyon fontos, mert ez az egyetlen esély, hogy egy a babák által olyan könnyen behurcolható betegség (parvo, szopornyica és társai) ne söpörjön azonnal végig az összes állaton.
A kölykökkel kapcsolatban pedig hiába küzdenek borzasztó pénzhiánnyal, az alapimmunizálásukhoz szükséges oltásokra valahogy előteremtik a pénzt.

3. a szeretet, elhivatottság, felelősségérzet ... nem is kell hozzáfűzni semmit, nagyon jó kis csapat viseli gondját ezeknek az állatoknak!Pont emiatt az odafigyelés és felelős gondolkodás miatt szakad meg a szívünk, hogy itt kell legyünk és olyan alapvető dologban kell segítséget nyújtsunk, mint a chip és a veszettség oltás.

Szokás szerint a helyi ellátó állatorvossal, Dr. Kőrösi Gáborral egyeztetve érkezett meg a NOÉ kis csapata. felszerelkezve chipekkel, oltásokkal, melyet a doktor úr segítségével közel 90 kutya kapott meg ezen a napon.

Tapasztalatunk szerint az állatok nyilvántartása is nagyon jó, egy-két apró ötlettel próbáltuk a napi munkájukat még könnyebbé és átláthatóbbá tenni.

És néhány szót a MAJDNEMről: a legeslegnagyobb gond, hogy hiába minden odafigyelés, felelősség, szeretet, ha az anyagi helyzetük miatt gyakorlatilag maguknak termelik a munkát. Értsd ez alatt, hogy a legtöbb esetben pénzhiány miatt ivartalanítás nélkül, ivarosan adják örökbe a kutyákat. ÉS nagyon sok esetben a saját örökbeadott állatuk felesleges almait mentik később. Ez nem az Ő hibájuk, ez a rendszer hibája. Annak a hibája, hogy még egy közfeladatot ellátó állatmenhely sem kap támogatást, amely lehetővé tenné anyagilag ezt.Ezért nagy elhatározásra jutottunk. Megpróbálunk egy BEFOGAD-LAK és NOÉ közös gyűjtést indítani a törökszentmiklósi menhelyi kutyák ivartalanítására.Azt gondoljuk, hogy ha egyszer sikerül az alapállományt, mintegy 80 felnőtt kutyát ivartalanítani, akkor már sokkal könnyebben elő tudják teremteni a frissen bekerülőkre az anyagi fedezetet. Az akcióhoz, még kedvezményes ivartalanítási árakon is nagyjából 500.000 Ft-ra lenne szükség. Hamarosan elindul egy teljesen önálló gyűjtési felület a célra, de addig is arra kérünk Mindenkit, hogy lehetőségei szerint támogassa a törökszentmiklósi menhely kutyáinak ivartalanítását, illetve a mi további kis menhely segítő programunkat!

Bankszámlaszámunk: 11710002-20083777

Közvetlen bankkártyás utalással
http://www.adhat.hu/onlineadomany/56790

Külföldről történő utaláshoz:
IBAN: HU62 1171 0002 2008 3777 0000 0000
SWIFT (BIC): OTPV-HU-HB
OTP Bank / Budapest, 1102 Kőrösi Csoma sétány 6.

EURO számlánk: 11763103-13106883

Külföldről történő utaláshoz:
IBAN: HU15 1176 3103 1310 6883 0000 0000
SWIFT (BIC): OTPVHUHB
OTP Bank / Budapest, 1102 Kőrösi Csoma sétány 6.

PayPal utalással: info@noeallatotthon.hu

a megjegyzés rovatba kérjük beírni: TÖRÖKSZENTMIKLÓSI KUTYÁK IVARTALANÍTÁSÁRA vagy KIS MENHELYSEGÍTŐ PROGRAM!

Köszönjük, a támogatottjaink nevében is! MEGÉRDEMLIK!

További képek a törökszentmiklósi segítőnapról ITT!!!!!!Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában