Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Yana vagyok - agyonvertek - ENNYIT ÉRT AZ ÉLETEM?
2015.04.30.Yana egy fogyatékos kisboxer volt. Édes, kedves, vidám kislány. Yana bepisilt és ezért meg kellett halnia. Agyon verte, rugdosta az az ember akiben megbízott, akiről azt hitte a családja, a gazdája ... majd 1 napi borzasztó szenvedés után kitekerte a nyakát ... 4 éve történt ... 4 éve tisztázott minden körülmény, szakértői vélemények, beismerő vallomás ... 4 éve várunk az igazságszolgáltatásra ... tegnap igazságot szolgáltatott (?) a bíróság ... 1 év börtön, 2 évre felfüggesztve ... ENNYIT ÉRT AZ ÉLETE és a kínhalál amit halt? ...Yana, a boxer kislány, 2011. áprilisában született. Szerencsés volt, hiszen nem egy szaporító telepen látta meg a napvilágot, hanem egy tenyésztőnél, aki odafigyeléssel és szeretettel gondozza, neveli a kutyáit. Yana születése pillanatától más volt, mint a többi. Kicsit sete-suta, kicsit szétszórt, kicsit kisebb, kicsit lassabb, de pont ugyanolyan édes és kedves, mint minden boxer baba. Valószínűleg a születésekor került oxigénhiányos állapotba, és ezért volt más mint a többiek. Fogyatékossága apróbb mozgáskoordinációs zavarban, kicsit nehezebb tanulásban jelentkezett.
Így került a NOÉ Állatotthon Alapítvány Boxer fajtamentő csoportjához az apró, de annál különlegesebb kölyök boxer kislány.
Szinte hihetetlen de nagyon gyorsan akadt örökbefogadó jelöltje, aki így is vállalta Őt. Mivel a prücsök még nem volt ivartalanítva, így a szabályzatunk szerint ideiglenes befogadási szerződéssel vittük gazdához a picurkát.Minden tökéletesnek tűnt, míg egy borzasztó napon megérkezett a szörnyű hír, Yana meghalt. A halála gyanús körülményei, külső segítségkérő érkező információk miatt szinte biztos volt, hogy Yana nem betegségben, hanem nagyon súlyos bántalmazásban halt meg.
A szörnyű gyanút sorban támasztották alá a szemtanúk, orvosszakértő és igazságügyi boncolás ... azonnal megtettük a feljelentést ... elindult a nyomozás Yana idieglenes befogadójának akkori élettársa L. Béla ellen.Az akkoriban történtek összefoglalása elolvasható ITT!!!!!!


Azóta eltelt 4 év! Rendszeres érdeklődésünkre először a rendőrség kért türelmet ... Nagyjából 2 év után ott lezárult a nyomozás. Akkor lehetőségünk volt iratbetekintésre ... Senkinek nem kívánom, még több év távlatából sem, hogy egy ilyen ügy iratanyagát végig kelljen olvasnia. Utoljára maradt a gyilkos L.Béla beismerő vallomása. Teljes körű, részletes és tényfeltáró: hogyan rúgta, ütötte, vágta többször falhoz a szerencsétlen apró kutyust, mert az megint bepisilt ... majd az állatorvosi színjáték után, hogyan tekerte ki saját kezével a nyakát ...
Ezeket a sorokat olvasni a feltartóztathatatlan könnyzáporon keresztül maga volt a teljes megsemmisülés. Egyetlen dolog adott némi enyhülést, hogy ezek után szinte biztosak voltunk az igazságszolgáltatás megteszi a kötelességét.
A rendőrség átadta az ügyet vádemelési javaslattal az ügyészségnek. Vártunk, vártunk és újra vártunk ... Érdeklődtünk, kérdeztünk, vártunk ... újra nyomoztak, de minek? felfüggesztették az eljárást, de minek? újra indult, de minek? ...
Végül, most 4 év elteltével kitűzték az első bírósági tárgyalást. Ott ültünk a tárgyalóteremben, kézközelben azzal az emberrel aki mindezt megtette. És újra reménykedve vártunk, vártunk, hogy a bíróság igazságot szolgáltat ennek az apró léleknek. Nem volt elhúzódó tárgyalás, a tanúk jöttek és mentek, a legtöbbjük ennyi idő elteltével alig emlékezett már valamire ... A bíróság alig 2 óra tárgyalási idő után meghozta az ítéletét:
minősített állatkínzás, teljesen egyértelműen megállja a helyét a különös kegyetlenség és súlyos szenvedés okozás. A kiróható maximális büntetési tétel 3 év letöltendő büntetés ...

L. Béla Yana hidegvérű gyilkosa 1 év börtönbüntetést kapott, 2 év próbaidőre felfüggesztve ...


Nem, ez nem lehet, kavargott a fejemben minden. Nem úszhatja meg. A csalódottságtól alig hallottam a bírónő szavait, az indoklásról, enyhítő körülményekről: megbánás?, megváltozott életmód?, általa ápolt beteg családtag?, és az azóta eltelt hosszú idő ...? Hogy, mi, miért? Amiért a rendszer malmai olyan lassan őrölnek, hogy egy teljesen egyértelmű, beismerő vallomással rendelkező ügyhöz 4 év kell a bírósági tárgyalásra, ezért kisebb a büntetés. Ép ésszel ez legalább annyira felfoghatatlan, mint Yana borzasztó halála.
A vádlott elfogadta, az ügyész elfogadta - JOGERŐS!

MEGÚSZTA!


Ezután nem maradt más hátra, a fájdalmon túl, csak a mély csalódottság. Hogyan tovább, hogyan mondhatjuk ezentúl azt a vért követelőknek, hogy mi a hivatalos útban és az igazságszolgáltatásban hiszünk? Még magunk sem tudjuk. Tesszük tovább a dolgunkat, próbáljuk védeni a kiszolgáltatottakat, írjuk a feljelentéseket, megyünk tanúskodni rendőrségre, bíróságra és megpróbáljuk újra építeni a hitünket, hogy a törvény betűje egyszer tényleg célba érhet.Yana vagyok, éltem 7 hónapot ... agyonvertek ... ENNYIT ÉRT AZ ÉLETEM?Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában