Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Siklósi menhely segítőnap
2015.04.01.

Folytatódott a NOÉ Állatotthon kis menhely segítő akciója. Ezúttal a villányi-hegység és borvidék közvetlen szomszédságába, Eke Máté, azaz A Tenkes kapitánya hőstetteinek helyszínére Siklósra érkeztünk. Tényleg apró menhely, a kiskutya szezon beindulása előtt "mindösszesen" 22 kutyával. 22 kutyával, akiknek Angéla és a fia Tamás az egyetlen esélyük. Már az látogatásunk szervezésekor is világos lett, itt is van mit tenni.
Ráadásul a segítség nagyon sürgős volt, mert a hatóságok szorongatták őket, az elmaradások miatt kialakult helyzet rendezésére.

Szeretetből, elhivatottságból itt sincs hiány. Angi és Tamás szó szerint családtagként szereti és kezeli a menhelyen élő kutyákat. Az egyebek már annál inkább gondot jelentenek ... Az első és legfontosabb a pénz.

Pénz hiány miatt itt is gond volt a kutyák chipezése és oltása, nagyon-nagyon szűkös anyagi forrásaikból annyit tudnak kiszorítani, hogy a bekerülő vemhes szukákat ivartalanítják. Nagyon nagy dolog!
Ráadásul az amúgy is állandó anyagi gondjaikat tetézi, hogy összespórolt kis pénzecskéjük bennragadt a bróker botrányban érintett Takarékszövetkezetben. Nagy gond ez, hiszen nyakukon a tüzelési időszak, a vemhes szukák és a kidobott kölykök ideje.Sajnos se támogatójuk, se állandó megbízható önkéntesük nincs. Viszont lehetőségeikhez képest kijárnak a rossz tartásos bejelentésekhez, befogadják a kidobott, vagy kóbor kutyákat. Minden kutya jó állapotban van, jó a kondíciójuk. A menhely rendezett, mind a környezett, mind a kennelek nagyon tiszták, bár a korlátozott lehetőségek miatt sajnos itt is elég kicsik.

A menhely egy lópihenő köré települt kis területen van. Állandó létbizonytalanságban. Ugyan az önkormányzat tudtával és (hallgatólagos) beleegyezésével használják az épületet és húzták fel kenneljeiket, ideálisnak mégsem nevezhető, zártan nem körbekeríthető és az infrastruktúra kiépítése sem megoldható.
Angiék álma egy bekerített tanya, ahova átköltözhetnének és ahol úgy tudnák kialakítani és működtetni kis menhelyüket, hogy az mind az állatoknak jobb legyen, mind a hatóságoknak és előírásoknak megfeleljen.

Kis csapatunk most első körben a gondozásukban lévő kutyák chipezésében és oltásában tudott segíteni. A segítségükre ezen a napon Dr. Szepesváry Zsolt állatorvos volt, nagyon köszönjük a segítő munkáját!

Elhoztuk nekik is a nálunk bevált kutyanyilvántartó rendszert, melyet szó szerint azonnal alkalmazni kezdtek.Minden bent lévő kutyájukról fénykép készült, melyekből montázsokat készítettünk és azokat küldtük vissza nekik használatra, az örökbeadásokat segítendő. És ők ezt is megtanulták, már használják.

Összefoglalva két nagyon kedves, állatimádó, önfeláldozó embert ismertünk meg. Akik élete szó szerint a környék kutyáinak mentéséről szól. Hálásak minden segítségért és új tudásért, készek fejlődni, tanulni. Öröm volt velük megismerkedni és ezek után is állunk amiben csak tudunk a rendelkezésükre.Mindez természetesen a Ti segítségetek nélkül nem menne, hisz tudjátok CSAK VELETEK SIKERÜLHET!

A siklósi menhely facebook olala Siklós-Máriagyűd állatvédő egyesület

A menhelyen készült képeink megtekinthetőek ITT!!!!!!Ha szeretnél csatlakozni az ország kis menhelyeit segítő programunkhoz, nagy köszönettel fogadjuk adományodat!

Bankszámlaszámunk: 11710002-20083777

Közvetlen bankkártyás utalással
http://www.adhat.hu/onlineadomany/56790

Külföldről történő utaláshoz:
IBAN: HU62 1171 0002 2008 3777 0000 0000
SWIFT (BIC): OTPV-HU-HB
OTP Bank / Budapest, 1102 Kőrösi Csoma sétány 6.

EURO számlánk: 11763103-13106883

Külföldről történő utaláshoz:
IBAN: HU15 1176 3103 1310 6883 0000 0000
SWIFT (BIC): OTPVHUHB
OTP Bank / Budapest, 1102 Kőrösi Csoma sétány 6.

PayPal utalással: info@noeallatotthon.hu

a megjegyzés rovatba kérjük beírni: vidéki menhelysegítő program!

Köszönjük!Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában