Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

A püspökladányi menhely segítőnapja
2015.03.20.

Budapestről nézve Püspökladány messze van. Messze van minden szempontból ... Messze van kilométerben és mesze van lehetőségben. Pedig nagy ott is a baj, azon a környéken, ahol minden utcában van egy szaporító, ahol a kutya csak láncvégén jelezni, vagy csaholva őrizni jó.
Budapestről nézve szinte hihetetlen, hogy az ország távolabb eső pontjain szerte az országban mennyi elhivatott, állatszerető ember folytatja szélmalom harcát az állatokért, az állatvédelemért. Hihetetlen, hogy sok vidéki menhelyen a legalapvetőbb előírások és szükségletek is reménytelen és elérhetetlen dolognak tűnnek. Hogy a kutyák chipezése, oltása megoldhatatlan feladat. Idén a NOÉ Állatotthon a lehetőségeihez képest ezen szeretne segíteni.
Elsőként a Püspökladányi menhelyen, hivatalos nevén az Elhagyott állatokért Első Sárréti Regionális Állatvédő Egyesületnél járt kis segítő csapatunk.Etával a menhely vezetőjével már régen kapcsolatban állunk. Ő menti a környék szaporítóitól kikerülő "selejtet", mi pedig a NOÉ fajtamentésein keresztül átvesszük és megpróbáljuk őket rehbilitáció után gazdához juttatni. Sok kutya érkezett már tőle, így elhatároztuk, hogy egyszer személyesen is ellátogatunk hozzá, megnézzük a menhelyét, a kutyáit. Amikor megkérdeztük tőle, hogy mi lenne a legnagyobb segítség számára, akkor döbbenten hallottuk, hogy chipre és oltásokra van szüksége, mert önerőből ezt nem tudja kigazdálkodni.
Kicsit körülnéztünk, hogy máshol mi a helyzet és megdöbbenve tapasztaltuk, hogy a probléma nem egyedi.
Nem sokat gondolkoztunk, azonnal szervezésbe kezdtünk és néhány napon belül már ott is voltunk segíteni.A püspökladányi menhely pici, mégis rengeteg kutyáról gondoskodik Eta szinte teljesen egyedül. ellátja a gyepmesteri feladatokat is, ezért kap az önkormányzattól segítségnek egy - két közmunkást. Nem számolgatja, hogy ez megér neki vagy sem, úgy van vele, amíg ő fogja be az állatokat, addig biztos lehet benne, hogy nem esik bántódásuk. Valahogy megoldja az elhelyezésüket. Pici területen szó szerint minden zeg-zugban kutya van. Mindenhonnan nézz ránk néhány érdeklődő, vagy éppen riadt szempár. Nincsenek luxus körülmények, óriási kifutók, de tisztaság van, a kutyák jó húsban, sőt sok esetben túl jó húsban vannak.

Feltűnően sok a fajtatiszta, vagy nagyon fajta típusos kutya, de rengeteg a gyönyörű keverék is. A menhelyen több, mint 100 kutya van és most még nincs kiskutya szezon. Eta mindenkiről tudja honnan, mikor, milyen körülmények közül kerültek be.

Azt mondja, hogy muszáj kapcsolatban lennie a környékin nagyon nagy számban tevékenykedő szaporítókkal, hogy megvédje a kiselejtezésre váró kutyákat. Különben ezek a kiöregedett, beteg, esetleg meddő szukák és kanok, vagy beragadt kölykök a környező erdőben végeznék kihajigálva. Amelyik fajtának van működő fajtamentése azokkal megpróbál kooperálni, akiknek nincs, vagy nem veszik át, azokról ő gondoskodik a lehetőségein belül. Az akarattal, a szívvel és az elhivatottsággal nincs baj, csak azok a piszkos anyagiak és, hogy egy nap csak 24 órából áll ...

Két látogatásunk alakalmával közel 150 kutya kapott chipet és oltást, ezzel a jelenlegi állomány 100%-a ellátásra került. Nem csak a chipet és vakcinát vittük magunkkal, de segítettünk kialakítani egy nálunk már bevált nyilvántartási rendszert is, mellyel a jövőben könnyen nyomon tudják majd követni, vissza lehet keresni egy-egy állat egészségügyi állapotát és oltási programját. Valamint fényképet készítettünk minden kutyusról és segítünk ezeket rendszerezni és a honlapjukon gazdikeresőként feltölteni.

Hatalmas köszönet Dr. Polgár Imrének a menhely ellátó állatorvosának, aki mind két alkalommal segített és velünk ázott - fázott, oltotta és chipezte a kutyákat, ellenszolgáltatást nem kérve. Nagyon szimpatikus állatorvost ismertünk meg a személyében, aki a szívén viseli a püspökladányi menhely kutyáinak az ügyét.Egészen biztosak vagyunk benne, hogy nem utoljára jártunk Etánál. Ahogy abban azt is tudjuk, hasonló gondok vannak nagyon sokfelé az országban. Terveink szerint 2015-ben folyamatosan kutatjuk fel azokat a vidéki menhelyeket, ahol az akarat, a szeretet és a felelősség megvan, de anyagi korlátaik befolyásolják a lehetőségeiket. Mi megpróbálunk ezen egy kicsi segíteni.
Mindez természetesen a Ti segítségetek nélkül nem menne, hisz tudjátok CSAK VELETEK SIKERÜLHET!A menhelyen készült képeink megtekinthetőek I T T ! ! ! és I T T ! ! !Ha szeretnél csatlakozni az ország kis menhelyeit segítő programunkhoz, nagy köszönettel fogadjuk adományodat!

Bankszámlaszámunk: 11710002-20083777

Közvetlen bankkártyás utalással
http://www.adhat.hu/onlineadomany/56790

Külföldről történő utaláshoz:
IBAN: HU62 1171 0002 2008 3777 0000 0000
SWIFT (BIC): OTPV-HU-HB
OTP Bank / Budapest, 1102 Kőrösi Csoma sétány 6.

EURO számlánk: 11763103-13106883

Külföldről történő utaláshoz:
IBAN: HU15 1176 3103 1310 6883 0000 0000
SWIFT (BIC): OTPVHUHB
OTP Bank / Budapest, 1102 Kőrösi Csoma sétány 6.

PayPal utalással: info@noeallatotthon.hu

a megjegyzés rovatba kérjük beírni: vidéki menhelysegítő program!Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában