Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Furka - egy igazi sikersztori :)
2014.07.22.

Furka bekerülésekor együttesen vetődött fel bennünk a gondolat: "Egy újabb végleges lakóval gazdagodtunk." Az emberek általában nem hajtanak a félős, bizalomvesztett, hosszú rehabilitációt igénylő kutyákra, hisz hozzájuk több alkalmas látogatáson, felkészülésen és hosszas beszélgetéseken keresztül vezet az út. Fel kell rájuk készülni, elhivatottnak kell lenni, hisz ha belekezdünk, nem hagyhatjuk abba, bármilyen nehéz is. Furka egy ilyen félénk és bizalomvesztett kutya volt, mígnem... egy nap megérkezett egy fiatal pár az állatotthonba. Nem sajnáltak időt, energiát arra, hogy alaposan megismerjék Furkát és Irént (Irén Furka megmentője és támogatója volt.) Így lassan, de biztosan kialakul egyfajta kötődés, bizalom és végül eljött Furka NAGY napja gazdihoz költözhetett...

A gazdik lelkiismeretesen folyamatosan küldik a képeket és a híreket:

„Furka átvészelte az első napot. :)
Kicsit átcsutakoltuk mi is, kapott szép új nyakörvet. A bolha-kullancs elleni cseppekkel se volt problémája.
Kétszer voltunk sétálni, a kocsiktól meg-meg ijed de különösebb problémát nem okozott, sőt a kisebb autóknál már meg is áll (gyorsan megtanulta :) ).
A kertben jól érezte magát, elég nehéz is volt rábírni utána, hogy bejöjjön a lakásba, ahol már eléggé félős volt. Szerencsére ezen és kezdeti étvágytalanságán is segített a második séta, amiből nem rég jöttünk haza. A kedvenc helye az ebédlő lett, s bár nem mindig van szem előtt semmi rosszat nem csinált eddig, próbál ismerkedni a lakással. Reméljük, hamar megszokja az új helyét, és szépen lassan túlteszi magát a félelmein. :)”

„Furka túlélte az állatorvost :)
Furkának átírattuk a chipjét és megvizsgálta az állatorvos. Átkereszteltük Bogyónak (vagy Bogyókának). A vizsgáló asztalról lepottyant, ahogy a nyomtató elindult az orvosnál, de Zoli megfogta szerencsére, így csak egy kis meglepetés érte a nagy ijedtség helyett.
Tegnap vendégségben voltak testvéremék, csak úgy kérte a simogatást és kereste a társaságot. Hagytuk, hogy sétáltassák hagy szokja, nem csak mi vagyunk a világon és nagyon szépen sétált, nagyon jól viselkedett. :)
Annyira tudja csóválni, hogy csodálom, hogy még nem esett le a farka. :)
Szépen halad nagyon, bár most napvégére bepörgött teljesen a séta alatt, amikor hazaértünk úgy rávetődött a pokrócára, hogy el is csúszott, aztán farkát behúzva mászkált kicsit a meglepődöttségtől.
Nagyon jó kutyus. Sokszor csal mosolyt az arcunkra. :)
Képet nem tudok sajnos most csatolni, mivel a nagy sétálások közben elfelejtettünk fényképezni.
Amint lesz valami nagyobb kaland ismét jelentkezünk. :)”

Köszönjük nektek az időt, a türelmet és a családot, amellyel Furkát megajándékoztátok!Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában