Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Örök téma: kutya vagy gyerek? Rossz a kérdés!
2014.01.24.

A filmen Lili és a NOÉ Állatotthon Minimenhely részlegétől örökbefogadott Félix kutya első 3 éve látható, nagyon sok gyönyörű fotóval, megható, vicces, kedves, szeretetteli fotóval. És aki mindezért felelős az anyukájuk: Évi.

Ne csak nézzétek Angyalok, de osszátok is, hogy mindenki láthassa, így is lehet, sőt így kell, hogy legyen!

Évi üzenete:
"Gazdát keres egy 10 éves bulldog kan gyerek érkezése miatt....Sürgősen megválnék kutyáimtól kisbaba születése miatt.....Mit tegyek? Babát várok. A kutyám eddig lakásban volt, de mindenki azt mondja, ha megszületik a baba, zárjam ki a kertbe...."

Ilyen és ehhez hasonló hirdetések és gondolatok ihlették ezt a videót. Mitől féltek kismamák? Egy életre szóló barátságtól? Én örülök, hogy átélhetem azt a törődést, gyengédséget, gondoskodást és végtelen szeretetet és harmóniát, ami kettejük közt van. Lili és Félix első 3 éve....

... ne sírj hát ...
A Nők Lapja Cafe oldala is átvette a témát, és Tüneményes videó: kutya őrzi-védi a kisbabát címmel közölte.

A videó nagyon sok emberhez eljutott, hiszen a téma gyakorlatilag örök: kutya vagy gyerek? Szerintünk már maga a kérdésfeltevés is rossz, hiszen az esetek túlnyomó többségében nincs is szükség választani a kettő között.

A TV2 Mokka című reggeli műsora is meghívta Évit, Lilit és Félixet egy beszélgetésre a témáról.

Nagy izgalomban készült mindenki a riport előtt. Lili nagyon élvezte a sminkelést :)Ilyen szépek lettek :)


A stúdió beszélgetésre kincy is elkísérte őket, hiszen Évi személyes tapasztalatai kívül az összeszoktatás fortélyai is szóba kerültek."Mit csináljunk a házi kedvenceinkkel, ha jön a baba? Erről beszélgetünk a #Mokka vendégeivel, Schneider Kingával, a NOÉ Állatotthon szóvivőjével, Szabóné Magosi Évával és kislányával, Szabó Lilivel. Éva készített egy videót, melyen a NOÉ Állatotthonból örökbe fogadott Félix és kislánya első három évéről szól, és melynek üzenete: nem kell elajándékozni, vagy eltávolítani a kutyát a családból, ha jön a baba.

Néhány nagyon fontos dolgot kell csupán észben tartani a konfliktus mentes együttéléshez, ilyen például, hogy a gyermek soha nem lehet egyedül az állat jelenlétében, de fontos felkészülni az új családtag érkezésére, legyen az akár egy gyermek, vagy egy háziállat. Erre lehet alkalmas módszer, ha a kicsiről szagmintát adunk a kutyának, amíg még nem vittük haza, de fontos, hogy amikor kiderül a terhesség, akkor a jövőben elvárt szabályokra kezdjük el megtanítani az ebet."

A műsorról készült felvétel itt tekinthető meg:
Megfér egymás mellett a baba és házi kedvenc

Reméljük minél több családhoz eljut az üzenet :)

Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában