Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Fagyhalálra ítélve!
2013.12.17.

Közelednek az ünnepek. Karácsonyi hangulat lengi át életünk minden percét. Ezt az ünnepi hangulatot töri meg egy telefon a Rákosmenti Mezei Őrszolgálattól: a mező közepén kidobott kölyköket találtak iszonyú állapotban, hozhatják-e?

Persze igen volt a válasz, így nemsokára megjelentek a NOÉ iroda előtt. A piszkosfehér törülközőben 4 apró test pihent. Ebből két apróság már teljesen kihűlt. Dermedt, hideg testük arról tanúskodik, hogy már valószínűleg tegnap este kitette őket az a lelketlen, érzéketlen, kegyetlen 'ember', aki korábban a gazdájuk volt. Aki felelőtlenül hagyta az nőstény kutyáját befedezni, hagyta a kicsiket megszületni, és jobb megoldás híján kidobta őket a teljes reménytelenségbe. Oda, ahol már a 'madár sem jár', hogy esélyük se legyen egy jószívű megtalálóra, aki legalább addig elhelyezi őket melegbe és enni ad nekik, amíg valami hosszabb távú megoldás kerekedik számukra. Nem egy buszmegállóba, egy forgalmas helyre tette ki őket, hanem egy lakatlan puszta közepére, ahol csak a munkájukat ellátó mezőőrök találhattak rájuk. Sajnos kettőjük esetében már túl későnKét baba még küzd az életben maradásért. Mindent biztosítottunk számukra, ami az életben maradáshoz szükséges: elsősegélyként infra lámpa alá tettük őket jól becsomagolva meleg takarókba, megitattuk őket meleg vízzel, majd lóhalálában mentünk velük az állatorvoshoz ...és csak reménykedünk, hogy életben maradnak.

Felmerül a kérdés bennünk, hogy vajon miért tette ezt? Miért nem kért segítséget az örökbe adáshoz, ha már hagyta őket megszületni? Sőt hagyta őket nevelkedni is, hiszen a szemük már nyitva volt, a fogaik már kint vannak, tehát minimum 5 hetesek. Zavartak volna biztos a karácsonyfa alatt, hiszen az ünnepi hangulatot, a beigli és a halászlé illatát csak elrondította volna a kiskutyák kakiszaga. Hát megoldotta, hogy ez ne legyen probléma... Hogy a lelkiismeretével hogy tud elszámolni? Nos, ez az ő baja maradt...

Nekünk csak a drukkolás maradt a két pici fiúcskának. Drukkoljatok velünk, hogy sikerüljön nekik!!!

Jövünk friss (remélhetőleg JÓ) hírekkel hamarosan!Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában