Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

Adományozási beszámoló
2016.01.18.

Adományozási beszámoló a 2020. évi adományokról és azok felhasználásáról

Képes beszámoló a 2020 évi. adományok felhasználásáról elolvasható ITT!,

2020 a mi életünkben is hatalmas kihívásokat tartogatott. A COVID-19 világjárvány miatt az év nagy részében zárt kapuk mögött kellett túlélnünk. Elmaradtak a rendezvények, az adománygyűjtési lehetőségek szinte teljesen megszűntek. Az örökbefogadások természetesen nem álltak meg, hiszen a bajbajutott állatok száma sem csökkent, sőt a második hullámra erősen megnövekedett.

Ebben a nehéz időszakban, amikor a tárgyi adományaink extra mód visszaestek és a pénzbeli támogatások is jelentősen csökkentek még fontosabb, hogy felelősen gondolkozzunk. Sosem felejtkezhetünk meg arról a közel 1300 állatról, akik éppen a gondozásunkban vannak, akikért egy életre felelősséget vállaltunk. Továbbra sem adunk le a színvonalból, biztos hátteret, a lehető legjobb elhelyezést és legmagasabb szintű állatorvosi ellátást kapják a megmentett állataink.

A 2020-as év a pandémia, a parvo, a szívférgesség és a giardia négyesésnek fenyegetésében telt. Továbbra is a bekerülő kisállatok, almok – legyen szó kutyáról vagy kiscicáról – érintett a parvoban. A kismacskák köznyelven parvonak nevezett panleukopenia vírusos megbetegedése pontosan ugyanolyan rettegett betegsége, mint a kutyaparvo. Hatalmas a veszteségi arány, a gyógyuláshoz folyamatos orvosi kontroll, aktív kezelés és fáj ezt mondani, de szerencse is kell. Havi állatorvosi költségeink jelentős részét a parvoval való küzdelem teszi ki, nem beszélve a veszélyről ami a többiekre leselkedik, a fertőtlenítési protokoll folyamatos fejlesztéséről, karanténozás nehézségéről.

Szintén behurcolt betegség, mely mind a kutyák mind a cicák nagyon nagy részét érinti a giardia. Ez egy, a bélcsatornában élősködő egysejtű parazita. Véres hasmenés, rosszullét, legyengült immunrendszer esetében rosszullét, sőt babáknál akár halál is lehet a vége. Kiirtani nagyon nehéz, az orvosság drága, a kezelési protokoll nehéz.

Már eljutottunk oda, hogy 10 bekerülő kutyából 4-5 biztosan érintett a szív és/vagy a bőrférgességben. 2020-ban 5 kutyánk esett át szívféreg eltávolító műtéten. Rengetegen állnak aktív kezelés alatt. De nagy sikereink is vannak, sok-sok gyógyult kutyánk bizonyítja, hogy megéri a teljes körű kivizsgálás és a legmodernebb protokollok alkalmazása.

Megállás nélkül érkeztek a bajbajutott, balesetes, beteg állatok, az ország egész területéről. Végtagtörések, tépett, szakított, elfertőződött sebek, kopasz, vérző, szenvedő állatok. Mind – mind az emberi felelőtlenség, gonoszság, elhanyagolás áldozatai. Naponta kapjuk a kétségbeesett segítségkéréseket magánszemélyektől, állatvédőktől. Látjuk az utak szélén elgázoltakat, a gyepmesteri telepeken halálra ítélteket, a születésük pillanatában bajba kerülő felesleges szaporulatokat, a tulajdonosaik által magukra hagyott, elhanyagolt megkínzottakat. Szinte lehetetlen lépésttartani, de megpróbáljuk. Havi állatorvosi, gyógyszer és gyógytáp számláink meghaladják a 6 millió forintot.

1.1 Általános célú feladatok:

Az Alapítvány célja a társadalom, a helyi közösség és az egyén közös érdekeinek kielégítésére irányuló állatvédelmi, természetvédelmi és környezetvédelmi tevékenységek ellátása (általános alapítványi valamint közcélú tevékenységek végzése keretében).

Ezt a célt az alapítvány az alábbi főbb tevékenységek útján kívánta elérni 2020. évben:

a.) Az állatotthon fejlesztése, bővítése

Bár a világjárvány miatt nagyon figyelnünk kell minden kiadásra, tervezzük a költségeinket, hiszen rengeteg állatért tartozunk felelősséggel, mégis sikerült jó néhány fejlesztést megvalósítanunk. Tovább épült, szépült, modernizálódott az állatotthon. Ezek a fejlesztések rendkívül fontosak, egyrészről az állataink kényelme, jóléte és biztonsága szempontjából, másrészről a sikeres mentések kivitelezésében, harmadrészről visszavárjuk a látogatókat és szeretnénk, hogy ők is jól érezzék magukat nálunk.

Tovább fejlesztettük a kutyás baba-mama karantén kennelsorunkat. EZ a legkényesebb hely az állatotthonban, hiszen az oltatlan csöppségekre rengeteg veszély leselkedik. Ezért építettük tavaly és ezért fejlesztettük most tovább. Szép fedést kapott az egész karantén részleg, modern világítás teszi lehetővé a legmagasabb szintű ellátásukat és minden kölykös karanténkennel kapott modern, lezárható fólia fedést. Egyrészről a fertőtlenítéshez, másrészről hidegben így még komfortosabban tudjuk elhelyezni őket is.

Beszereztünk egy nagy teljesítményű ózongenerátort a leghatékonyabb fertőtlenítéshez. Mióta megérkezett szinte folyamatosan munkában van. A gyengélkedő részlegeket, karantén kenneleket, kórházi helyiségeket csírátlanítja, fertőtleníti. Hatalmas előrelépés ez a fertőző betegségek elleni küzdelmünkben.

Támogatónknak hála hozzájuthattunk több modern, ledtechnikával működő világítótesthez, így elkezdődhetett az állatotthon helyiségeinek világítás modernizációja. Aki kezelt már állatot félhomályban, az pontosan tudja, hogy mennyire fontos lépés ez.

További modern, hőszigetelt, tisztántartható, fertőtleníthető kutyaházakat sikerült munkába állítanunk. Támogatóinknak hála ezek közül több fűthető is, így mégtöbb érzékeny, idősödő, vagy kölyök kutyánk melegben lehet a hideg időszakokban is.

Megújult, megszépült, elképesztően modern lett az időskutya melegedőnk is, NOÉs becenevén az Öregedő. Ebben a házban kerülnek elhelyezésre azok az idős kutyáink akik nyáron már nem tudják elviselni a kánikulát, télen nem bírnák ki a hideget, vagy krónikus betegségük miatt folyamatos ápolásra, kezelésre szorulnak. Csodaszép, takarítható, kényelmes, világos lett.

Kialakításra került egy új részleg, mely a RandeVau nevet kapta. Amikor megálmodtuk még nem gondoltuk, hogy a vírus miatt milyen fontos része lesz az életünknek. Ez egy olyan biztonságos szép, elkülönített terület, ahol a gazdijelöltek és leendő kutyusaik szabadon, póráz nélkül, nem zavartatva a többi állattól ismerkedhetnek. Direkt egy olyan részen alakítottuk ki, mely kívülről megközelíthető, hogy a család már meglévő kutyája is be tudjon menni. Most, amikor nem fogadhatunk látogatókat, hatalmas segítség lett ez a hely az ismerkedésben és sikeres örökbeadásokban.

b.) A telepen elhelyezett állatok élelmezése, ápolása, egészségügyi ellátása, az ideiglenesen befogadott állatok örökbe adása

Természetesen továbbra is az állatok mentése a fő tevékenységünk. Csak kutya és cica 1100 felett érkezett a NOÉ Állatotthon gondozásába 2020-ban. És közel 1000 állatot sikerült új családba juttatnunk. A kutyusok és cicák mentésén túl természetesen egyéb állatok is érkeztek, kecskék, juhok, disznók, galambok, baromfik, szarkák, varjak, lovak… felsorolni is nehéz. Ők gyógyulásuk, rehabilitálásuk után vagy szabadon lettek engedve, vagy öröklakóként élnek boldogan nálunk. Úgyhogy 2020-ban bőven meghaladta a mentett állatok száma az 1500-at. Azt vettük észre, hogy már nincs kiscica, kiskutya szezon, megállás nélkül érkeznek a legkisebbek is. Minden kéz, minden sarok, minden doboz rejt egy-egy cumistát.

Az állatok élelmezését pénzbeni térítés ellenében és eledel adományokból biztosítottuk.

2021. január 1-én az alapítvány védenceinek száma 1.278 volt.

Hogy a 2020-as igen nehéz év ellenére is megdöntöttük a saját befogadási és örökbeadási számainkat, hogy tovább tudtunk épülni, szépülni, hogy ennyi állat meggyógyulhatott és kaphatott új esélyt, ezt nagy részben köszönhetjük azoknak a támogatóinknak, akik legutóbb is nekünk ajánlották fel személyi jövedelemadójuk 1%-át. Hálásan köszönjük Nektek, hogy ismét mellénk álltatok és a felajánlásotokkal újra biztos alapot teremtettek a a jövőbeli munkánk hoz.

c.) Balesetet szenvedett, vagy más módon sérült, bajba jutott állatok mentése, állatorvosi ellátása

Megállás nélkül érkeztek a bajbajutott, balesetes, beteg állatok, az ország egész területéről. Végtagtörések, tépett, szakított, elfertőződött sebek, kopasz, vérző, szenvedő állatok. Mind – mind az emberi felelőtlenség, gonoszság, elhanyagolás áldozatai. Naponta kapjuk a kétségbeesett segítségkéréseket magánszemélyektől, állatvédőktől. Látjuk az utak szélén elgázoltakat, a gyepmesteri telepeken halálra ítélteket, a születésük pillanatában bajba kerülő felesleges szaporulatokat, a tulajdonosaik által magukra hagyott, elhanyagolt megkínzottakat. Szinte lehetetlen lépésttartani, de megpróbáljuk. Havi állatorvosi, gyógyszer és gyógytáp számláink meghaladjá a 6 millió forintot.

d.) Oktatás, szemléletformálás

A vírushelyzet miatt sajnos visszaesett a szemléletformáló rendezvények, valamint a gyerekcsoportok/látogatások száma.

1.2 A telep általános helyzete:

Az állatotthon esztétikai állapota évre-évre javul, próbáljuk akadálymentesíteni a területet, illetve környezetbarát felhasználóvá válni magunk is.

1.3 A 2020. évi marketing és pr célú költségek:

Ebben az évben 3,5 millió forintot költöttünk az Állatotthon és az állatvédelmi munkánk megismertetésének promótálására, promóciós anyagok készítésére

2.1. Az alapítvány bevételei

lsd. beszámoló

A közhasznú szervezet képviselője, vezető tisztségviselői pénzbeli juttatásban nem részesültek, tevékenységüket állatszeretetből, társadalmi munkában végezték.

2.2. Pályázat

2020-ban újabb elemmel bővült a program, a MagnetBank KAP pályázatán sikerült forrást szereznünk a „zöldebb menhelyekért” projektünkhöz. Ennek keretében a saját faiskolánkból 170 fűzcsemetét tudtunk adni országosan 11 menhelynek. A gyorsannövő fák már 1-2 éven belül hathatós segítséget fognak nyújtani az árnyékolásban, a környezetvédelmi értéke mellett.

A NOÉ Állatotthon Alapítvány által kezdeményezett célzott adománygyűjtésekről, beteg, sérült állatok támogatásáról, a fejlesztésekhez kapcsolódó adománygyűjtésekről, az Alapítvány honlapjain és közösségi média felületein (facebook, instagram, tiktok, stb) ad folyamatos tájékoztatást. A célzottan érkező adományok felhasználása a törvényi és etikai kötelezettségnek megfelelőn a felhasználásuk az adományozók akarata szerint történik.


Adományozási beszámoló a 2019. évi adományokról és azok felhasználásáról

Képes beszámoló a 2019 évi. adományok felhasználásáról elolvasható ITT!,

1.Az Alapítvány célja a társadalom, a helyi közösség és az egyén közös érdekeinek kielégítésére irányuló állatvédelmi, természetvédelmi és környezetvédelmi tevékenységek ellátása (általános alapítványi valamint közcélú tevékenységek végzése keretében).

Ezt a célt az alapítvány az alábbi főbb tevékenységek útján kívánta elérni 2019. évben:

a.) Az állatotthon fejlesztése, bővítése

Számunkra nagyon fontos a környezet, a természet védelme. És nem csak beszélni, tenni is szeretünk érte. 2018-ban a központi nagy istálló tetejére napelemeket telepítettünk, melyeket 2019-ben sikerült tovább bővíteni.

A 2019-es év egyik meghatározó problémája a kegyetlen fertőző betegségek - parvo és szopornyica - elleni küzdelem volt. Teljesen világossá vált, hogy muszáj lépnünk valamit radikálisat, mert sajnos a bekerülő kölykök nagy része parvosan érkezik, a felnőttek pedig a szopornyica miatt vannak veszélyben. Bár a NOÉ Állatotthon több modern karantén részleggel is rendelkezik, de ezek ellen a fertőző betegségek ellen szinte csak a tűz véd. Így átgondoltuk az éves terveinket és belevágtunk egy új, akár tűzzel is fertőtleníthető karanténrészleg építésébe. Mivel az élet nem áll meg, ahogy készültek a kennelek, úgy máris költöztek be a lakók. Csak decemberben nem kevesebb, mint 65 kölyök kutya érkezett a gondozásunkba.

Támogatóinknak hála szinte az összes fűtendő helyiségben (pl. kórház, fertőző, boxer és bulldog menedék, macskás karantén, stb) sikerült a korábbi elavult és már csak döcögősen működő légkondicionálót új, modern, energiatakarékosra cserélnünk. Ez azért nagyon fontos, mert az állatotthonban nincs gáz, a fűtés / hűtés kérdést csak így tudjuk megoldani.

Nagylelkű segítőnknek hála cicáink idén is kaptak egy hatalmas újdonságot. Sikerült megvásárolni és telepíteni egy iroda-raktár konténert. Nagyon fontos fejlesztés, mivel így a cicák örökbefogadása végre biztonságos környezetben zajlik és az élelmüket is el tudjuk helyezni.

Kutyusaink gyengélkedő részlege új gipszkarton álmennyezetet kapott. És megtörtén az aktuális egészségügyi festés is. Valamint az idős kutya melegedőnket is elkezdtük felújítani. Bevezetésre került a víz, csatorna került kialakításra és fix épített kennelek készültek. Egy nagy lépés itt még hátra van, az épület alapig tartó szigetelése.

Tovább zajlott az Állatotton akadálymentesítése, tekintve, hogy 8,5 hektáron kell megoldani, így van még mit tenni ez ügyben. Sikerült bővíteni a kerti kiülők számát is. Ezek a nyugodt pihenő pontok nagyon jó szolgálatot tesznek esőben, napsütésben.

Idén is sikerült több fűthető faházat üzembe helyeznünk az állatotthon több pontján. Kaptak a fázós boxerek, a baba-mama részleg és több öreg kutyusunk is melegben aludhat már ezen a télen.

MacskaLand részlegünket is továbbfejlesztettük. Egyik fő támogatónk, a Prevital segítségével egy óriási mászókát hódíthatnak meg és több hőszigetelt cicaház is a rendelkezésükre áll.

Nagyon sok minden megvalósult, ahogy sok-sok minden maradt erre az évre is, a teendők sosem fogynak el. Van néhány álmunk mely most már évek óta húzódik, nagyon reméljük, hogy ebben idén nagyot tudunk előre lépni. Elsődleges cél most, hogy a rehabilitációs kennelsor elkészüljön. Cicás karanténrészlegünket is szeretnénk bővíteni.

b.) A telepen elhelyezett állatok élelmezése, ápolása, egészségügyi ellátása, az ideiglenesen befogadott állatok örökbe adása

Sok minden közepette mégis a fő dolog az állatok mentése. Idén is bőven 1.000 felett volt a bekerülő állatok száma. A többségük persze kutyus és cicus, de bőven akadtak egyéb teremtmények is. Rengeteg egészen apró, állandó gondoskodást igénylő. Konkrétan voltak olyan hónapjai az évnek, hogy minden szabad kézben cumi, fecskendő, csipesz volt, egy-egy apróság táplálásához.

Volt sok szívszorító eset, amikor magunk sem hittük a látottakat.

Közel 900 állatot sikerült meggyógyítanunk, felnevelnünk és új családba juttatnunk, illetve repatriálnunk. A többiek a NOÉ Állatotthon végleges, vagy ideiglenes lakói lettek.

Sok volt a könny, túl sok. Nagyon sokan kerültek be már menthetetlen állapotban és az elöregedő állományunk miatt több régi, idős védencünket elvesztettük. Ezek a legborzasztóbb pillanatok, amit nem lehet megszokni, amit nem lehet feldolgozni, csak a többiek miatt tovább kell lépni ... de mindannyiuk a legkisebbtől a legnagyobbig, a legújabbtól a legrégebbiig bennünk élnek tovább...

Az állatok élelmezését pénzbeni térítés ellenében és eledel adományokból biztosítottuk.

c.) Balesetet szenvedett, vagy más módon sérült, bajba jutott állatok mentése, állatorvosi ellátása

2020. január 1-én az alapítvány védenceinek száma 1.216 volt.

2019-ben tovább romlott a helyzet szívférgesség fronton, azt mondhatom, hogy 10 bekerülő kutyából most már inkább 3, mint 2 pozitív szív- vagy bőrféregre. A szűrés, diagnosztizálás és gyógykezelés elképesztően sokba kerülnek. Ez a betegség erősen negatív irányban befolyásolta az állatorvosi költségeinket. De jó hír a rosszban, hogy sikeresen vesszük fel a harcot és úgy tűnik, hogy megvannak a működő gyógyítási protokollok, így egyre nagyobb az esély a teljes gyógyulásra. Ki szívműtéttel, ki injekciós kezeléssel, mások lassabb gyógyszeres terápiával, de sikeresen gyógyulgatnak. Szerencsések vagyunk a legjobb szakorvosok állnak védenceink rendelkezésére, így több gyógyult és gyógyulófélben lévő kutyánk is van.


d.) Oktatás, szemléletformálás

A vírushelyzet miatt sajnos visszaesett a szemléletformáló rendezvények, valamint a gyerekcsoportok/látogatások száma.

1.2 A telep általános helyzete:

Az állatotthon esztétikai állapota évre-évre javul, próbáljuk akadálymentesíteni a területet, illetve környezetbarát felhasználóvá válni magunk is.

1.3 A 2019. évi marketing és pr célú költségek:

Ebben az évben 3,3 millió forintot költöttünk az Állatotthon és az állatvédelmi munkánk megismertetésének promótálására, promóciós anyagok készítésére


2.1. Az alapítvány bevételei

lsd. beszámoló

A közhasznú szervezet képviselője, vezető tisztségviselői pénzbeli juttatásban nem részesültek, tevékenységüket állatszeretetből, társadalmi munkában végezték.

2.2. Pályázat

Alapítványunk 2019-ben sikeresen pályázott a MagNet Bank KAP programjára, valamint a kerületi Önkormányzat által kiírt pályázatra.

Egyszerűsített beszámoló és közhasznúsági melléklet

A NOÉ Állatotthon Alapítvány által kezdeményezett célzott adománygyűjtésekről, beteg, sérült állatok támogatásáról, a fejlesztésekhez kapcsolódó adománygyűjtésekről, az Alapítvány honlapjain és közösségi média felületein (facebook, instagram, tiktok, stb) ad folyamatos tájékoztatást. A célzottan érkező adományok felhasználása a törvényi és etikai kötelezettségnek megfelelőn a felhasználásuk az adományozók akarata szerint történik.

Adományozási beszámoló a 2018. évi adományokról és azok felhasználásáról

1. Az Alapítvány célja a társadalom, a helyi közösség és az egyén közös érdekeinek kielégítésére irányuló állatvédelmi, természetvédelmi és környezetvédelmi tevékenységek ellátása (általános alapítványi valamint közcélú tevékenységek végzése keretében).

Ezt a célt az alapítvány az alábbi főbb tevékenységek útján kívánta elérni 2018. évben:

a.) Az állatotthon fejlesztése, bővítése

Egy vadonat új cicakifutót adtunk át, melynek a neve MacsKaLand lett. Itt elsősorban olyan cicák kapnak helyet, akik árván maradtak, vagy valamilyen tragédia miatt otthontalanná. Ez a kifutó úgy lett kialakítva, hogy a látogatók egész évben önállóan is látogathatják a csodaszép, simogatásra vágyó bársonytalpúakat. Felújítottuk a Kisgazdasági udvar aljzatát, megújultak a növényevők által használt etetők. Sár és csúszás-menetesítettük a lovak által használt alsó kapu környékét. Befejeződött az oktatóközpont vízelvezetése, körbe kaviccsal lett feltöltve.

Az első legelőn elkészült a kehes lovak beállója, így minden időjárási körülmény között lent tudnak maradni a füves legelőn, ez nagyon fontos volt a betegségük megállítása miatt. Idősödő disznóinknak elkészült egy kényelmes és biztonságos elkerített udvar, istálló résszel és hatalmas kerttel. Ők azok, akik már a nagykondával nem tudják felvenni a versenyt az élelemért és a megfelelő alvóhelyért.

Hátsó kórházrészlegünk - mely elsősorban a fajtamentések védenceinek ad helyet - belső villágítása megújult, végre tényleg látjuk mit csinálunk :) Illetve ugyanennek a részlegnek a körudvara több egymástól elszeparálható részre lett osztva és minden részre fűthető kutyaházak is lettek telepítve. Ez lehetővé teszi, hogy a betegeket biztonságosan mozgathassuk egész nap.

Sikerült egy nekünk új állatorvosi autót és egy állatmentéshez használható autót is hadrendbe állítanunk. Utóbbit egy anonimitását kérő nagylelkű támogatónk egyszemélyi felajánlásából.

Tovább zajlott az istálló tetejére telepített napkollektor rendszer üzembe helyezése és elindult egy nagy fejlesztés, a rehabilitációs kennelsor alapja elkészült.


b.) A telepen elhelyezett állatok élelmezése, ápolása, egészségügyi ellátása, az ideiglenesen befogadott állatok örökbe adása

Sok minden közepette mégis a fő dolog az állatok mentése. Idén is bőven 1.000 felett volt a bekerülő állatok száma. A többségük persze kutyus és cicus, de bőven akadtak egyéb teremtmények is. Rengeteg egészen apró, állandó gondoskodást igénylő. Konkrétan voltak olyan hónapjai az évnek, hogy minden szabad kézben cumi, fecskendő, csipesz volt, egy-egy apróság táplálásához.

Az állatok élelmezését pénzbeni térítés ellenében és eledel adományokból biztosítottuk.

c.) Balesetet szenvedett, vagy más módon sérült, bajba jutott állatok mentése, állatorvosi ellátása

Állatmentőnket rendszeresen hívták az utak mentén elütött kóbor állatok mentéséhez, ezen kívül gyepmesteri telepekről és vidéki menhelyektől is vettünk át azonnali műtéti beavatkozásra szoruló állatokat, továbbá hatósági eljárás keretei között is érkezett foglalásból származó állat.

2018-ban is folytatódott a NOÉ Állatotthon menhelysegítő programja. Célja hogy olyan nehezebb anyagi helyzetben lévő menhelyeknek nyújtsunk segítő kezet, ahol a szándék, a felelős gondolkozás, magatartás megvan, de a lehetősége az anyagi körülmények korlátozottak. Mit mondjunk nagyon nem kell keresgetni, az államilag egyáltalán nem finanszírozott honi állatvédelemben rengeteg segítség elkél. Programunkban elsősorban a kisebb vidéki menhelyeken élő kutyák oltásában, chipezésében és parazitamentesítésében tudtunk segítséget nyújtani. Illetve szukakutyák ivartalanításában, kiemelten az esetleg vemheseket. 2018-ban közel 20 alkalommal kaptak menhelyek élelmet, oltásokat, chipet. 2018-tól bekerült a programba a kombinált oltás is. Támogatott menhelyeink a teljesség igénye nélkül: Püspökladány, Törökszentmiklós, Kisvárda, Nyírmada, Ózd, Mezőkövesd, Békéscsaba, Orosháza az Ebremény. Terveink szerint 2019-ben tovább fejlődik a program és újabb elemmel bővül a támogatás, a menhelyek fertőtlenítéséhez kívánunk hozzájárulni. Hosszú évek óta nagyon jó kapcsolatban vagyunk a Hangyaközösséggel. Nekik köszönhetően, ahova idén az oltási - chipezési programmal nem jutottunk el, táp, fertőtlenítő, tisztítószer és egyéb adományainkat el tudtuk juttatni.

Közel 900 állatot sikerült meggyógyítanunk, felnevelnünk és új családba juttatnunk, illetve repatriálnunk. A többiek a NOÉ Állatotthon végleges, vagy ideiglenes lakói lettek.
Sajnos idén extra sok védencünktől búcsút kellett vennünk. Nagyon sokan kerültek be már menthetetlen állapotban és az elöregedő állományunk miatt több régi, idős védencünket elvesztettük. Ezek a legborzasztóbb pillanatok, amit nem lehet megszokni, amit nem lehet feldolgozni, csak a többiek miatt tovább kell lépni ... de mindannyiuk a legkisebbtől a legnagyobbik, a legújabbtól a legrégebbiig bennünk élnek tovább ...

2019. január 1-én az alapítvány védenceinek száma 1.124 volt.

2018-ban tovább romlott a helyzet szívférgesség fronton, azt mondhatom, hogy 10 bekerülő kutyából átlag 1 biztosan pozitív szív vagy bőrféregre. A szűrés, diagnosztizálás és gyógykezelés elképesztően sokba kerülnek. Ez a betegség erősen negatív irányban befolyásolta az állatorvosi költségeinket. De jó hír a rosszban, hogy sikeresen vesszük fel a harcot és úgy tűnik, hogy megvannak a működő gyógyítási protokollok, így egyre nagyobb az esély a teljes gyógyulásra. Ki szívműtéttel, ki injekciós kezeléssel, mások lassabb gyógyszeres terápiával, de sikeresen gyógyulgatnak.

d.) Oktatás, szemléletformálás

Nem tétlenkedett oktatási csoportunk sem, hiszen szinte minden nap fogadunk az állatotthonban gyerekcsoportokat, óvodásoktól az egyetemistákig. Sérült gyerekeket és felnőtteket, nyugdíjasokat és hátrányos helyzetűeket látunk vendégül minden héten. Rendszeresen kijárunk óvodákba iskolákba, nyugdíjas otthonokba, ahol védenceink örömet is vidámságot jelentenek, az oktatók pedig a felelős állattartásról, az állatok helyzetéről beszélgetnek kicsikkel és nagyokkal.

Az Állatotthonban 2018-ban több, mint 40 csoportot fogadtunk és közel 50 helyen voltunk előadást tartani. Reméljük, ezzel mi is hozzájárulhatunk egy olyan nemzedék felnövéséhez, akiknek az állatok, a természet szeretete és tisztelete természetes és megkérdőjelezhetetlen.


Évközben több alkalommal szerveztünk – sikerrel – szemléletformáló rendezvényeket:
- örökbefogadó- és segítő napokat,
- NOÉ cicás örökbefogadó Napot,
- Kulisszák mögötti sétát,
- Jótékonysági MacsKávézót,
- NOÉ-s Találkozó és Örökbefogadó Napot,
- Húsvéti nyuszisimogatót,
- Állatok Világnapi rendezvényt,
- Állatok Karácsonyát, továbbá 15 nagyszabású rendezvényen vettünk részt Budapest szerte.


1.2 A telep általános helyzete:

Az állatotthon esztétikai állapota évre-évre javul, nagyobb fejlesztéseket is tudunk eszközölni. Segítőnapok keretében lefestésre kerültek a fakerítések, kennelek, játszótér fa játékai.
Csapatépítő tréningek helyszínévé váltunk, így egy-egy alkalommal jónéhány fa és bokor került elültetésre az állatotthon területén.

1.3 A 2018. évi marketing és pr célú költségek:

Ebben az évben 5,29 millió forintot költöttünk az Állatotthon és az állatvédelmi munkánk megismertetésének promótálására, promóciós anyagok készítésére

2.1. Az alapítvány bevételei

lsd. beszámoló

A közhasznú szervezet képviselője, vezető tisztségviselői pénzbeli juttatásban nem részesültek, tevékenységüket állatszeretetből, társadalmi munkában végezték.

2.2. Pályázat

Alapítványunk 2018-ban sikeresen pályázott a MagNet Bank KAP programjára.

Egyszerűsített beszámoló és közhasznúsági mellékletA NOÉ Állatotthon Alapítvány által kezdeményezett célzott adománygyűjtésekről, beteg, sérült állatok támogatásáról, a fejlesztésekhez kapcsolódó adománygyűjtésekről, az Alapítvány honlapjain és facebook oldalán ad folyamatos tájékoztatást. A célzottan érkező adományok felhasználása a törvényi és etikai kötelezettségnek megfelelőn a felhasználásuk az adományozók akarata szerint történik.

Adományozási beszámoló a 2017. évi adományokról és azok felhasználásáról

Az Alapítvány célja a társadalom, a helyi közösség és az egyén közös érdekeinek kielégítésére irányuló állatvédelmi, természetvédelmi és környezetvédelmi tevékenységek ellátása (általános alapítványi valamint közcélú tevékenységek végzése keretében).

Ezt a célt az alapítvány az alábbi főbb tevékenységek útján kívánta elérni 2017. évben:

a.) Az állatotthon fejlesztése, bővítése

Idősödő bikánknak, Bitangnak életbevágóan fontos volt, hogy legyen egy zárt, szélvédett helye. Elkészült egy új tágas röpde a papagájoknak és díszmadaraknak, ahol nem csak kényelemben élhetnek egész évben, de a látogatóink is megcsodálhatják őket a nagy üvegablakokon keresztül. Tovább folytattuk az Állatotthon akadálymentesítését, újabb betonjárdák készültek el. Néhány régebben húzódó, halaszthatatlan dolognak is a végére jártunk: burkolat került a büfé teraszára és lett egy új irodakonténerünk, és az oktatóközpont környezete is megújult.

És talán a legnagyobb lépés, hogy megkezdődött az állatotthon megújuló energiával történő ellátása. Ennek keretében napkollektorokat telepítettek a központi istálló tetejére. A teljes kivitelezés ugyan áthúzódik 2018-ra, de így is nagyon boldogok vagyunk, hogy beindulhatott ez a korszerűsítés.

Tovább zajlott a régi, közel 25 éves kennelek felújítása, modernizálása. Rozsdamentes, horganyzott kemény kerítés elemekkel erősítettünk meg jó néhány kifutót. Ezek nem csak sokkal időt állóbbak, de biztonságosabbak, a kis fogaknak, mancsoknak, karmoknak is jobban ellenállnak.

Nagyon sok minden megvalósult, ahogy sok-sok minden maradt erre az évre is, a teendők sosem fogynak el. Van néhány álmunk mely most már évek óta húzódik, nagyon reméljük, hogy ebben idén nagyot tudunk előre lépni. Elsődleges cél most egy a kutyáknak készülő rehibiltációs kennelsor.


b.) A telepen elhelyezett állatok élelmezése, ápolása, egészségügyi ellátása, az ideiglenesen befogadott állatok örökbe adása

Az évet 1.121 védenccel kezdtük és 2017. december 31-én 1.124 állat állt a gondozásunkban!

Közel 900 állatot sikerült meggyógyítanunk, felnevelnünk és új családba juttatnunk, illetve repatriálnunk.

Az állatok élelmezését pénzbeni térítés ellenében és eledel adományokból biztosítottuk.

c.) Balesetet szenvedett, vagy más módon sérült, bajba jutott állatok mentése, állatorvosi ellátása

Állatmentőnket rendszeresen hívták az utak mentén elütött kóbor állatok mentéséhez, ezen kívül gyepmesteri telepekről és vidéki menhelyektől is vettünk át azonnali műtéti beavatkozásra szoruló állatokat, továbbá hatósági eljárás keretei között is érkezett foglalásból származó állat.

d.) Oktatás, szemléletformálás

Nem tétlenkedett oktatási csoportunk sem, hiszen szinte minden nap fogadunk az állatotthonban gyerekcsoportokat, óvodásoktól az egyetemistákig. Sérült gyerekeket és felnőtteket, nyugdíjasokat és hátrányos helyzetűeket látunk vendégül minden héten. Rendszeresen kijárunk óvodákba iskolákba, nyugdíjas otthonokba, ahol védenceink örömet is vidámságot jelentenek, az oktatók pedig a felelős állattartásról, az állatok helyzetéről beszélgetnek kicsikkel és nagyokkal.

Az Állatotthonban 2017-ben több, mint 40 csoportot fogadtunk és közel 65 helyen voltunk előadást tartani. Reméljük, ezzel mi is hozzájárulhatunk egy olyan nemzedék felnövéséhez, akiknek az állatok, a természet szeretete és tisztelete természetes és megkérdőjelezhetetlen.


Évközben több alkalommal szerveztünk – sikerrel – szemléletformáló rendezvényeket:
- örökbefogadó- és segítő napokat,
- NOÉ cicás örökbefogadó Napot,
- Kulisszák mögötti sétát,
- Jótékonysági MacsKávézót,
- NOÉ-s Találkozó és Örökbefogadó Napot,
- Húsvéti nyuszisimogatót,
- BoxE.R. Majális és Boldog Bulldog Bulit,
- Állatok Világnapi rendezvényt,
- Állatok Karácsonyát, továbbá 15 nagyszabású rendezvényen vettünk részt Budapest szerte.


1.2 A telep általános helyzete:

Az állatotthon esztétikai állapota évre-évre javul, nagyobb fejlesztéseket is tudunk eszközölni. Segítőnapok keretében lefestésre kerültek a fakerítések és felújítottuk az összes kutyaházat. Csapatépítő tréningek helyszínévé váltunk, így egy-egy alkalommal jónéhány fa és bokor került elültetésre az állatotthon területén.

1.3 A 2017. évi marketing és pr célú költségek:

Ebben az évben 6,66 millió forintot költöttünk az Állatotthon és az állatvédelmi munkánk megismertetésének promótálására, promóciós anyagok készítésére

2.1. Az alapítvány bevételei

lsd. beszámoló

A közhasznú szervezet képviselője, vezető tisztségviselői pénzbeli juttatásban nem részesültek, tevékenységüket állatszeretetből, társadalmi munkában végezték.

2.2. Pályázat

Alapítványunk 2017-ben sikeresen pályázott a MagNet Bank KAP programjára.

Egyszerűsített beszámoló és közhasznúsági melléklet,
KOZ2016 nyomtatvány,

A NOÉ Állatotthon Alapítvány által kezdeményezett célzott adománygyűjtésekről, beteg, sérült állatok támogatásáról, a fejlesztésekhez kapcsolódó adománygyűjtésekről, az Alapítvány honlapjain és facebook oldalán ad folyamatos tájékoztatást. A célzottan érkező adományok felhasználása a törvényi és etikai kötelezettségnek megfelelőn a felhasználásuk az adományozók akarata szerint történik.

Adományozási beszámoló a 2016. évi adományokról és azok felhasználásáról

Képes beszámoló a 2016 évi. adományok felhasználásáról elolvasható ITT!Az Alapítvány célja a társadalom, a helyi közösség és az egyén közös érdekeinek kielégítésére irányuló állatvédelmi, természetvédelmi és környezetvédelmi tevékenységek ellátása (általános alapítványi valamint közcélú tevékenységek végzése keretében).

Ezt a célt az alapítvány az alábbi főbb tevékenységek útján kívánta elérni 2016. évben:

a.) Az állatotthon fejlesztése, bővítése

Vágyálmunk volt egy oktatóközpont. Nos boldogan jelenthetjük, hogy a Celanese Magyarország nagyon komoly támogatásával sikerült megvalósítanunk. Mostantól a színpad dupla funkciót tölt be. Kibővült, sikerült leburkolni és kapott egy tartós ponyva tetőt és oldalfalakat. Így hidegebb időben is védelmet nyújt, befűthető, de mivel mindez mobil, így megtarthatta az eredeti funkcióját is.

Az oktató központhoz megújult oktatási program is dukál, ennek fejlesztése jelenleg zajlik, szakemberek bevonásával. Reméljük, hogy szeptemberre, az új tanév kezdetére már ezzel segíthetjük az új nemzedékek oktatását.

Halaszthatatlan fejlesztésként valósult meg a hűtőkamránk megújulása. A korábbi, ezer éves, állandóan javítgatott konténer helyére felépült egy modern, megbízható hűtőkamra. A kamrához kapcsolódó tároló nyílászáróját a Danubius Ablaktól kaptuk! Nagyon fontos fejlesztés, hiszen ebben tároljuk a húsevőinknek szánt hústermékeket, melyeket hőkezelés után kapnak.

Tovább fejlődött a zöldség-előkészítő és raktározó részleg. Újabb részt tudtunk lebetonozni és rá került a raktár és barkács konténer. A megújult részen helyett kapott egy kis barkácssarok is, ahol ügyes kezű segítőink végzik a napi karbantartásokat, fejlesztéseket.

Nem túl látványos, de annál fontosabb fejlesztésként elkészült a központi istálló föld alatti vízelvezető rendszere. Ez biztosítja, hogy mostantól esőben és erős olvadás után is megközelíthető a gazdasági udvar alsó fele, a istálló, a kis testű kennelsor és a karantén.

Tovább folytatódott az állatotthon akadálymentesítése, a betonjárdák eljutottak egészen a hátsó részig. Ez a munka nem áll meg, van még mit tenni idén is.

Kiépült a hátsó rész és hátsó kapu fényellátása, a villanyvezeték elvezetéshez oszlopokat állítottunk és reflektorokat helyeztünk üzembe.

A hátsó kapu mellett egy lakókonténer került kialakításra, ahova az egyik kollégánk komfortos, kulturált körülmények közé tudott költözni, ezzel biztosítva a hátsó rész éjjel-nappali felügyeletét.

A gazdasági udvar felső istállóját kibővítettük. Pontosabban a tetejét hátra felé meghosszabbítottuk, így még több fedett hely jut a disznóságainknak és a birkáknak. Bőven kihasználják, hiszen több konda él egymás mellett a gazdasági udvarunkon, akik szeretnek valamennyire elkülönülni egymástól.

Mind a két istállónak és a bikabeállónak is sikerült lecserélni a tetejét. Időszerű volt a tél beállta előtt ezt megtenni, nehogy az elöregedett anyagok miatt beszakadjon valamelyik.

Rozsdamentes, horganyzott kemény kerítés elemekkel erősítettünk meg jó néhány kifutót. Például a macskáknál, a rókarezervátumnál. Ezek nem csak sokkal időt állóbbak, de biztonságosabbak, a kis fogaknak, mancsoknak, karmoknak is jobban ellenállnak.

Igaz még csak félkész, de már ideiglenes használatban van a kórházudvaron felépült idős kutya melegedő. Újabb hatalmas álmunk vált ezzel valóra. A szigetelt faházat egy magán támogatónk segítségével sikerült megvalósítanunk, míg a nyílászárókat állandó támogatónk, akikre mindig számíthatunk, a Danubius Ablak bocsátotta a rendelkezésünkre. A melegedő belső kialakítása még hátra van, most egy átmeneti megoldásban lakik benne 8 idős kutyus.

Az állatok biztonságos ellátása, orvoshoz juttatása, az élelmük beszerzése miatt muszáj volt egy új autót vásárolnunk. Az új autó belső kialakítása, külső arculata és engedélyeztetése megtörtént.


b.) A telepen elhelyezett állatok élelmezése, ápolása, egészségügyi ellátása, az ideiglenesen befogadott állatok örökbe adása

Az évet 1.121 védenccel kezdtük és 2016. december 31-én 1.124 állat állt a gondozásunkban!

Közel 900 állatot sikerült meggyógyítanunk, felnevelnünk és új családba juttatnunk, illetve repatriálnunk.

Az állatok élelmezését pénzbeni térítés ellenében és eledel adományokból biztosítottuk.

c.) Balesetet szenvedett, vagy más módon sérült, bajba jutott állatok mentése, állatorvosi ellátása

Állatmentőnket rendszeresen hívták az utak mentén elütött kóbor állatok mentéséhez, ezen kívül gyepmesteri telepekről és vidéki menhelyktől is vettünk át azonnali műtéti beavatkozásra szoruló állatokat, továbbá hatósági eljárás keretei között is érkezett foglalásból származó állat.

d.) Oktatás, szemléletformálás

Nem tétlenkedett oktatási csoportunk sem, hiszen szinte minden nap fogadunk az állatotthonban gyerekcsoportokat, óvodásoktól az egyetemistákig. Sérült gyerekeket és felnőtteket, nyugdíjasokat és hátrányos helyzetűeket látunk vendégül minden héten. Rendszeresen kijárunk óvodákba iskolákba, nyugdíjas otthonokba, ahol védenceink örömet is vidámságot jelentenek, az oktatók pedig a felelős állattartásról, az állatok helyzetéről beszélgetnek kicsikkel és nagyokkal.

Az Állatotthonban 2016-ban több, mint 37 csoportot fogadtunk és közel 70 helyen voltunk előadást tartani. Reméljük, ezzel mi is hozzájárulhatunk egy olyan nemzedék felnövéséhez, akiknek az állatok, a természet szeretete és tisztelete természetes és megkérdőjelezhetetlen.


Évközben több alkalommal szerveztünk – sikerrel – szemléletformáló rendezvényeket:
- örökbefogadó- és segítő napokat,
- NOÉ cicás örökbefogadó Napot,
- Kulisszák mögötti sétát,
- Jótékonysági MacsKávézót,
- NOÉ-s Találkozó és Örökbefogadó Napot,
- Húsvéti nyuszisimogatót,
- BoxE.R. Majális és Boldog Bulldog Bulit,
- Állatok Világnapi rendezvényt,
- Állatok Karácsonyát, továbbá 15 nagyszabású rendezvényen vettünk részt Budapest szerte.


1.2 A telep általános helyzete:

Az állatotthon esztétikai állapota évre-évre javul, nagyobb fejlesztéseket is tudunk eszközölni. Segítőnapok keretében lefestésre kerültek a fakerítések és felújítottuk az összes kutyaházat. Csapatépítő tréningek helyszínévé váltunk, így egy-egy alkalommal jónéhány fa és bokor került elültetésre az állatotthon területén.

1.3 A 2016. évi marketing és pr célú költségek:

Ebben az évben 2,78 millió forintot költöttünk az Állatotthon és az állatvédelmi munkánk megismertetésének promótálására


2.1. Az alapítvány bevételei

lsd. beszámoló

A közhasznú szervezet képviselője, vezető tisztségviselői pénzbeli juttatásban nem részesültek, tevékenységüket állatszeretetből, társadalmi munkában végezték.

2.2. Pályázat

Alapítványunk 2016-ban sikeresen pályázott a MagNet Bank KAP programjára, amelynek keretei között több mint 1.067.000 Ft -ot nyert ivartalanítási akciónk.


Egyszerűsített beszámoló és közhasznúsági mellékletA NOÉ Állatotthon Alapítvány által kezdeményezett célzott adománygyűjtésekről, beteg, sérült állatok támogatásáról, a fejlesztésekhez kapcsolódó adománygyűjtésekről, az Alapítvány honlapjain és facebook oldalán ad folyamatos tájékoztatást. A célzottan érkező adományok felhasználása a törvényi és etikai kötelezettségnek megfelelőn a felhasználásuk az adományozók akarata szerint történik.

Adományozási beszámoló a 2015. évi adományokról és azok felhasználásáról

Képes beszámoló a 2015 évi. adományok felhasználásáról elolvasható ITT!Az Alapítvány célja a társadalom, a helyi közösség és az egyén közös érdekeinek kielégítésére irányuló állatvédelmi, természetvédelmi és környezetvédelmi tevékenységek ellátása (általános alapítványi valamint közcélú tevékenységek végzése keretében).

Ezt a célt az alapítvány az alábbi főbb tevékenységek útján kívánta elérni 2015. évben:

a.) Az állatotthon fejlesztése, bővítése

Halaszthatatlan volt már a több száz beteg állatot ellátó kórház és gyengélkedő részlegünk teljes felújítása.
A megújult részlegben 14 épített, biztonságos, egyedi világítással és szennyvíz elvezetéssel ellátott kennel biztosítja a betegek szakszerű és biztonságos elhelyezését. Az egész részleg vegyszer és kopásálló műgyantával borított, a könnyű tisztíthatóságért és fertőtleníthetőségért.

A gyengélkedő részleg körül, egy nem is olyan kis részt leválasztottunk, hogy lábadozó betegeink is levegőzhessenek kicsit ha az állapotuk megengedi.

Teljesen új részlegünk, a speciálisan kis testű kutyáknak kialakított kennelsor.

A fajtamentések "egészségháza" is megújult. A BullBox menedék egyik oldalát is sikerült modernizálnunk. A belső kennelek új műgyanta borítást kaptak. Kialakításra kerültek újabb férőhelyek kis testű kutyáknak és a már rozsdásodásnak indult front elemeket is sikerült kicserélni.

Lovak éjszakai helyének kialakítása.

Gazdasági udvarunk felső sarkában disznó rehabilitációs részleget alakítottunk ki.

Szintén égető és tovább nem halogatható fejlesztés volt a karantén részleg fejlesztése. Támogatóinknak köszönhetően munkába állíthattunk fedett, egymástól teljesen szeparálható zárt mobilkenneleket.

Felújítottuk, átalakítottuk a majomkifutónkat.

Az iroda melletti központi vadállat elkülönítő is megújult, kibővült. Az alapterülete kétszeresére nőtt.

A könnyebb ellátás, tisztán tarthatóság és fertőtleníthetőség érdekében, a növényevőink etetői környékét lebetonoztuk és egy kicsit átalakítottuk.

b.) A telepen elhelyezett állatok élelmezése, ápolása, egészségügyi ellátása, az ideiglenesen befogadott állatok örökbe adása

A saját magunk által hozott megszorítások ellenére is több mint 950 rászoruló állatot fogadtunk és 847 állatot sikerült hazajuttatnunk, vagy új családot találtunk a számára, illetve nevelés, gyógyulás után repatriálnunk.

Több mint 500 kezelésre, műtétre, vagy kézi nevelésre szoruló állat érkezett, akik nélkülünk egészen biztosan ma már nem élnének.

A vadon élő állatokat gyógykezelés és rehabilitáció után szabadon engedtük.

Az állatok élelmezését pénzbeni térítés ellenében és eledel adományokból biztosítottuk.

c.) Balesetet szenvedett, vagy más módon sérült, bajba jutott állatok mentése, állatorvosi ellátása

Állatmentőnket rendszeresen hívták az utak mentén elütött kóbor állatok mentéséhez, ezen kívül gyepmesteri telepekről is vettünk át azonnali műtéti beavatkozásra szoruló állatokat, továbbá hatósági eljárás keretei között is érkezett foglalásból származó állat.

d.) Oktatás, szemléletformálás

Oktatási csoportunk szinte minden nap fogad az állatotthonban gyerekcsoportokat, óvodásoktól az egyetemistákig. Sérült gyerekeket és felnőtteket, nyugdíjasokat és hátrányos helyzetűeket látunk vendégül Rendszeresen. Kijárunk óvodákba iskolákba, nyugdíjas otthonokba, ahol védenceink örömet is vidámságot jelentenek, az oktatók pedig a felelős állattartásról, az állatok helyzetéről beszélgetnek kicsikkel és nagyokkal.

Az Állatotthonban 2015-ben több, mint 100 csoportot fogadtunk és közel 100 helyen voltunk előadást tartani. Reméljük, ezzel mi is hozzájárulhatunk egy olyan nemzedék felnövéséhez, akiknek az állatok, a természet szeretete és tisztelete természetes és megkérdőjelezhetetlen.


Évközben több alkalommal szerveztünk – sikerrel – szemléletformáló rendezvényeket:
- örökbefogadó- és segítő napokat,
- NOÉ cicás örökbefogadó Napot,
- Kulisszák mögötti sétát,
- Jótékonysági MacsKávézót,
- NOÉ-s Találkozó és Örökbefogadó Napot,
- Húsvéti nyuszisimogatót,
- BoxE.R. Majális és Boldog Bulldog Bulit,
- Állatok Világnapi rendezvényt,
- Állatok Karácsonyát, továbbá 15 nagyszabású rendezvényen vettünk részt Budapest szerte.


1.2 A telep általános helyzete:

Az állatotthon esztétikai állapota évre-évre javul, nagyobb fejlesztéseket is tudunk eszközölni. Segítőnapok keretében lefestésre kerültek a fakerítések és felújítottuk az összes kutyaházat. Csapatépítő tréningek helyszínévé váltunk, így egy-egy alkalommal jónéhány fa és bokor került elültetésre az állatotthon területén.

1.3 A 2015. évi marketing és pr célú költségek:

Ebben az évben 1,95 millió forintot költöttünk az Állatotthon és az állatvédelmi munkánk megismertetésének promótálására


2.1. Az alapítvány bevételei

lsd. beszámoló

A közhasznú szervezet képviselője, vezető tisztségviselői pénzbeli juttatásban nem részesültek, tevékenységüket állatszeretetből, társadalmi munkában végezték.

Egyszerűsített beszámoló és közhasznúsági mellékletA NOÉ Állatotthon Alapítvány által kezdeményezett célzott adománygyűjtésekről, beteg, sérült állatok támogatásáról, a fejlesztésekhez kapcsolódó adománygyűjtésekről, az Alapítvány honlapjain és facebook oldalán ad folyamatos tájékoztatást. A célzottan érkező adományok felhasználása a törvényi és etikai kötelezettségnek megfelelőn a felhasználásuk az adományozók akarata szerint történik.

Adományozási beszámoló a 2014 évi adományokról és azok felhasználásáról

Az Alapítvány célja a társadalom, a helyi közösség és az egyén közös érdekeinek kielégítésére irányuló állatvédelmi, természetvédelmi és környezetvédelmi tevékenységek ellátása (általános alapítványi valamint közcélú tevékenységek végzése keretében).

Ezt a célt az alapítvány az alábbi főbb tevékenységek útján kívánta elérni 2014. évben:

a.) Az állatotthon fejlesztése, bővítése

Megújult, megszépült a kisgazdasági udvar.

Óriás üstöt állítottunk munkába a kutyusok ebédjének főzéséhez.

Újabb lebetonozott területek segítik az állatok etetését és az akadálymentes közlekedést.

December óta cicakifutónkban egy csodaszép házikó gondoskodik cicáink kényelméről.

Több kutyaházunk kapott takaros hőfüggönyt, hogy védenceink melegben vészeljék át a zord éjszakai időjárást.

Kialakításra került kifejezetten vak lovaink számára egy elkerített legelő.

Komplett talajcsere és egy új szénázó került kialakításra a ménes éjszakai karámjában.

Elkészült a körkarám.

Felépült a fedett, védett csacsiistálló.


b.) A telepen elhelyezett állatok élelmezése, ápolása, egészségügyi ellátása, az ideiglenesen befogadott állatok örökbe adása

A saját magunk által hozott megszorítások ellenére is több mint 820 rászoruló állatot fogadtunk és 720 állatot sikerült hazajuttatnunk, vagy új családot találtunk a számára, illetve nevelés, gyógyulás után repatriálnunk.

Több mint 300 kezelésre, műtétre, vagy kézi nevelésre szoruló állat érkezett, akik nélkülünk egészen biztosan ma már nem élnének.

A vadon élő állatokat gyógykezelés és rehabilitáció után szabadon engedtük.

Az állatok élelmezését pénzbeni térítés ellenében és eledel adományokból biztosítottuk.

c.) Balesetet szenvedett, vagy más módon sérült, bajba jutott állatok mentése, állatorvosi ellátása

Állatmentőnket rendszeresen hívták az utak mentén elütött kóbor állatok mentéséhez, ezen kívül gyepmesteri telepekről is vettünk át azonnali műtéti beavatkozásra szoruló állatokat, továbbá hatósági eljárás keretei között is érkezett foglalásból származó állat.

d.) Oktatás, szemléletformálás

Nem tétlenkedett oktatási csoportunk sem, hiszen szinte minden nap fogadunk az állatotthonban gyerekcsoportokat, óvodásoktól az egyetemistákig. Sérült gyerekeket és felnőtteket, nyugdíjasokat és hátrányos helyzetűeket látunk vendégül minden héten. Rendszeresen kijárunk óvodákba iskolákba, nyugdíjas otthonokba, ahol védenceink örömet is vidámságot jelentenek, az oktatók pedig a felelős állattartásról, az állatok helyzetéről beszélgetnek kicsikkel és nagyokkal.

Az Állatotthonban 2014-ben több, mint 60 csoportot fogadtunk és közel 50 helyen voltunk előadást tartani. Reméljük, ezzel mi is hozzájárulhatunk egy olyan nemzedék felnövéséhez, akiknek az állatok, a természet szeretete és tisztelete természetes és megkérdőjelezhetetlen.


Évközben több alkalommal szerveztünk – sikerrel – szemléletformáló rendezvényeket:
- Kerékpáros BÚÉK kupát,
- örökbefogadó- és segítő napokat,
- NOÉ cicás örökbefogadó Napot,
- Kulisszák mögötti sétát,
- Jótékonysági MacsKávézót,
- NOÉ-s Találkozó és Örökbefogadó Napot,
- Húsvéti nyuszisimogatót,
- BoxE.R. Majális és Boldog Bulldog Bulit,
- Állatok Világnapi rendezvényt,
- Állatok Karácsonyát, továbbá 24 nagyszabású rendezvényen vettünk részt Budapest szerte.


1.2 A telep általános helyzete:

Az állatotthon esztétikai állapota évre-évre javul, nagyobb fejlesztéseket is tudunk eszközölni. Segítőnapok keretében lefestésre kerültek a fakerítések és felújítottuk az összes kutyaházat. Csapatépítő tréningek helyszínévé váltunk, így egy-egy alkalommal jónéhány fa és bokor került elültetésre az állatotthon területén.

1.3 A 2014. évi marketing és pr célú költségek:

Ebben az évben 1,3 millió forintot költöttünk az Állatotthon és az állatvédelmi munkánk megismertetésének promótálására

2.1. Az alapítvány bevételei

lsd. beszámolóA közhasznú szervezet képviselője, vezető tisztségviselői pénzbeli juttatásban nem részesültek, tevékenységüket állatszeretetből, társadalmi munkában végezték.

2.2. Pályázat

Alapítványunk 2014-ben sikeresen pályázott:
- a XVII. kerületi Önkormányzattól 80.000 Ft vissza nem térítendő működési támogatást kaptunk.Adományozási beszámoló a 2013 évi adományokról és azok felhasználásáról

Az Alapítvány célja a társadalom, a helyi közösség és az egyén közös érdekeinek kielégítésére irányuló állatvédelmi, természetvédelmi és környezetvédelmi tevékenységek ellátása (általános alapítványi valamint közcélú tevékenységek végzése keretében).

Ezt a célt az alapítvány az alábbi főbb tevékenységek útján kívánta elérni 2013. évben:

a.) Az állatotthon fejlesztése, bővítése

Év elején megépítésre került kilenc férőhelyes Macskakarantén részlegünk, továbbá az előző évekhez hasonlóan újabb kenneleket, illetve nyulaink számára tágas kifutót építettünk.

Szamaraink és öszvéreink részére év végén megkezdtük egy nagyobb terület akadálymentesítését, elkerítését.

Újabb nagyobb adat kutyaházat cseréltünk le hőszigetelt kutyaházra.

Kialakítottuk fedett zöldségezőnket.

Befejeztük a BullBox Menedék külső térköves munkálatait.

Útjelző és üdvözlő tábla került kihelyezésre az állatotthon területén.


b.) A telepen elhelyezett állatok élelmezése, ápolása, egészségügyi ellátása, az ideiglenesen befogadott állatok örökbe adása

2013. év elején összesen 1047 védencünk volt, ebből 438 kutya, 61 macska és 20 ló és 528 háziállat, egzotikus vagy vadállat.
2013-ban összesen 997 állatot fogadtunk be, ebből 532 kutyát, 247 cicát, 2 lovat és 216 egyéb állatot
Összesen 737 állatot adtunk örökbe, juttatunk vissza eredeti gazdájához, vagy repatriáltunk sikeresen, ebből 458 kutya és 220 macska. Minden gazdához adott állatunk oltva, a kutyák chipezve és a felnőtt állatok ivartalanítva költöztek új otthonukba, míg a kiskölykök szigorú ivartalanítási kötelezettséggel.

A NOÉ Állatotthonba befogadott állatok fele azonnal orvosi ellátásra szorult, a 997 befogadott állatból 490. A sok súlyosan sérült állat, valamint a bonyolult műtétek (pl.: csontműtét) költsége miatt az állatorvosi költségeink messze meghaladták a 2012-es szintet.

A vadon élő állatokat gyógykezelés és rehabilitáció után szabadon engedtük.

Az állatok élelmezését pénzbeni térítés ellenében és eledel adományokból biztosítottuk.

c.) Balesetet szenvedett, vagy más módon sérült, bajba jutott állatok mentése, állatorvosi ellátása

Állatmentőnket rendszeresen hívták az utak mentén elütött kóbor állatok mentéséhez, ezen kívül gyepmesteri telepekről is vettünk át azonnali műtéti beavatkozásra szoruló állatokat, továbbá hatósági eljárás keretei között is érkezett foglalásból származó állat.

d.) Oktatás, szemléletformálás

Nem tétlenkedett oktatási csoportunk sem, hiszen szinte minden nap fogadunk az állatotthonban gyerekcsoportokat, óvodásoktól az egyetemistákig. Sérült gyerekeket és felnőtteket, nyugdíjasokat és hátrányos helyzetűeket látunk vendégül minden héten. Rendszeresen kijárunk óvodákba iskolákba, nyugdíjas otthonokba, ahol védenceink örömet is vidámságot jelentenek, az oktatók pedig a felelős állattartásról, az állatok helyzetéről beszélgetnek kicsikkel és nagyokkal.

Az Állatotthonban 2013-ban több, mint 100 csoportot fogadtunk és közel 70 helyen voltunk előadást tartani. Reméljük, ezzel mi is hozzájárulhatunk egy olyan nemzedék felnövéséhez, akiknek az állatok, a természet szeretete és tisztelete természetes és megkérdőjelezhetetlen.


Évközben több alkalommal szerveztünk – sikerrel – szemléletformáló rendezvényeket:
- örökbefogadó- és segítő napokat,
- NOÉ cicás örökbefogadó Napot,
- NOÉ-s Találkozó és Örökbefogadó Napot,
- Húsvéti nyuszisimogatót,
- BoxE.R. Majális és Boldog Bulldog Bulit,
- Segélykoncertet az Állatokért, neves fellépőkkel
- Állatok Világnapi felvonulást,
- Állatok Karácsonyát.

Kitelepülések:
- Káposztásmegyeri napok,
- Múltidéző piactér.


1.2 A telep általános helyzete:

Az állatotthon esztétikai állapota évre-évre javul. Új kutya kennelek létesültek. Segítőnapok keretében lefestésre kerültek a fakerítések és felújítottuk az összes kutyaházat. Csapatépítő tréningek helyszínévé váltunk, így egy-egy alkalommal jónéhány fa és bokor került elültetésre az állatotthon területén.

2.1. Az alapítvány bevételei

lsd. beszámolóA közhasznú szervezet képviselője, vezető tisztségviselői pénzbeli juttatásban nem részesültek, tevékenységüket állatszeretetből, társadalmi munkában végezték.
Adományozási beszámoló a 2012 évi adományokról és azok felhasználásáról

Az Alapítvány célja a társadalom, a helyi közösség és az egyén közös érdekeinek kielégítésére irányuló állatvédelmi, természetvédelmi és környezetvédelmi tevékenységek ellátása (általános alapítványi valamint közcélú tevékenységek végzése keretében).

Ezt a célt az alapítvány az alábbi főbb tevékenységek útján kívánta elérni 2012. évben:

a.) Az állatotthon fejlesztése, bővítése

Fejlesztéseink 2012. évben is folytatódtak. Újabb kutyakenneleket állítottunk fel. Átadásra került Linda a galléros pávián kifutója, továbbá folytatódott a BulldogMenedék építése.

Támogatók segítségével kiépítésre került a vezetékes internet, továbbá elkészült az állatotthonhoz vezető SIMA út.

Madarainkat számára megépült a fűtött volier, a ménesünk sem panaszkodhatott őket árnyékolóval leptük meg a legelőn.

b.) A telepen elhelyezett állatok élelmezése, ápolása, egészségügyi ellátása, az ideiglenesen befogadott állatok örökbe adása

2012. év elején összesen 937 védencünk volt, ebből 437 kutya, 70 macska és 18 ló és 412 háziállat, egzotikus vagy vadállat.

2012-ben összesen 1204 állatot fogadtunk be, ebből 663 kutyát, 306 cicát, 3 lovat és 232 egyéb állatot
Összesen 926 állatot adtunk örökbe, juttatunk vissza eredeti gazdájához, vagy repatriáltunk sikeresen, ebből 579 kutya és 273 macska. Minden gazdához adott állatunk oltva, a kutyák chipezve és a felnőtt állatok ivartalanítva költöztek új otthonukba, míg a kiskölykök szigorú ivartalanítási kötelezettséggel.

És a másik hatalmas szám a balesetesen vagy betegen bekerülő állatok száma. A NOÉ Állatotthonba befogadott állatok több, mint a fele azonnal orvosi ellátásra szorult, az 1204 befogadott állatból 651. Ez azt jelenti, hogy átlagosan minden nap 2 azonnali kezelésre szoruló állat érkezett!

A vadon élő állatokat gyógykezelés és rehabilitáció után szabadon engedtük.

Az állatok élelmezését pénzbeni térítés ellenében és eledel adományokból biztosítottuk.

c.) Balesetet szenvedett, vagy más módon sérült, bajba jutott állatok mentése, állatorvosi ellátása

Állatmentőnket rendszeresen hívták az utak mentén elütött kóbor állatok mentéséhez, ezen kívül gyepmesteri telepekről is vettünk át azonnali műtéti beavatkozásra szoruló állatokat.

d.) Oktatás, szemléletformálás

Nem tétlenkedett oktatási csoportunk sem, hiszen szinte minden nap fogadunk az állatotthonban gyerekcsoportokat, óvodásoktól az egyetemistákig. Sérült gyerekeket és felnőtteket, nyugdíjasokat és hátrányos helyzetűeket látunk vendégül minden héten. Rendszeresen kijárunk óvodákba iskolákba, nyugdíjas otthonokba, ahol védenceink örömet is vidámságot jelentenek, az oktatók pedig a felelős állattartásról, az állatok helyzetéről beszélgetnek kicsikkel és nagyokkal.
Az Állatotthonban 2012-ben több, mint 150 csoportot fogadtunk és közel 100 helyen voltunk előadást tartani. Reméljük, ezzel mi is hozzájárulhatunk egy olyan nemzedék felnövéséhez, akiknek az állatok, a természet szeretete és tisztelete természetes és megkérdőjelezhetetlen.


Évközben több alkalommal szerveztünk – sikerrel – szemléletformáló rendezvényeket:
- örökbefogadó- és segítő napokat,
- NOÉ cicás örökbefogadó Napot,
- NOÉ-s Találkozó és Örökbefogadó Napot,
- Húsvéti nyuszisimogatót,
- BoxE.R. Majális és Boldog Bulldog Bulit,
- Segélykoncertet az Állatokért, neves fellépőkkel
- Állatok Világnapi felvonulást,
- Állatok Karácsonyát.

Kitelepülések:
- Káposztásmegyeri napok,
- Múltidéző piactér,
- Múzeumok éjszakája,

1.2 A telep általános helyzete:

Az állatotthon esztétikai állapota évre-évre javul, ahogy 2012. évben is. Új kutya kennelek létesültek. Segítőnapok keretében lefestésre kerültek a fakerítések és felújítottuk az összes kutyaházat. Csapatépítő tréningek helyszínévé váltunk, így egy-egy alkalommal jónéhány fa és bokor került elültetésre az állatotthon területén.

2.1. Az alapítvány bevételei

lsd. beszámolóA közhasznú szervezet képviselője, vezető tisztségviselői pénzbeli juttatásban nem részesültek, tevékenységüket állatszeretetből, társadalmi munkában végezték.

Az adományok részlets felhasználásáról évközben folymatos tájékoztatást nyújtunk weboldalainkon és facebook oldalunkon.
Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában