Noé Állatotthon Logo


1122


English English Deutsch Deutsch Etikus adománygyűjtő szervezet
Gazdikereső kutyák
Gazdikereső cicák
Egyéb gazdikeresők
Talált kutyák
Állandó lakóink
Gazdira találtak
Elhunytak
Lakossági hirdetések
Adomány
Önkéntesek
Támogató Klub
Feliratkozás hírlevelünkre:

Elolvastam az Adatvédelmi tájékoztatót

KeverékKutya Webshop

Etikus Szervezet
Főoldal Rólunk Elérhetőségek Segítség Örökbefogadás Támogatók

 
 

GO RUGÓ GO
2013.11.15.

Rugó ma szabad lett, a mai éjszakát már újra természetes közegében, szabadon töltheti. Hamarosan képes, videós beszámolóval jelentkezünk a nagy eseményről. Most röviden csak néhány szóban: Rugó néhány napja megkapta a "szabadulási engedélyét", miután egészségesnek találták. Ma délután állatorvosi felügyelet mellett elaltatták és szállítódobozban az elengedés helyszínére vittük. Rugó kiélvezte a vendégszeretetünk és gondoskodásunk utolsó óráit is, hiszen a helyszínre érve, a friss levegőn szunyókált még vagy másfél órát, majd lassan talpra állt és bevetette magát a bozótosba. Hogy biztosan jó helyen és megfelelő módon engedtük szabadon mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy az első dolga volt hogy túrni kezdett és hangos csámcsogás közepette elkezdett vacsorázni.További képek itt.

Egyfelől nagyon boldogok vagyunk, hogy Rugó újra szabad és abban a környezetben élhet, ahol jól érzi magát, másrészről összeszorul a szívünk, ha a rá váró veszélyekre gondolunk. De Rugó viselkedése a NOÉ Állatotthonban egyértelművé tette, hogy Ő mit szeretne, Ő nem szeretne többé az emberek közelében lenni, a szabad életet választotta.

Hatalmas nagy dolog, hogy Rugó ma újra szabad lehet és rengeteg jó embe összefogásának köszönhető. Köszönjük az Újpesti Állatvédelmi Járőrszolgálatnak és a velük együtt dolgozó újpesti rendőröknek, Újpest Polgármesterének, akik együtt szinte pajzsként védték Rugót a "kiskalandja" során, Verőczei Tamásnak a Fővárosi Állatkert technikusának, aki azonnal segített, elaltatta Őt a befogáshoz és ma is ez elengedéshez, dr. Liptovszky Mátyás doktor úrnak, aki felügyeltével szakszerűen tudtuk gondozni a nálunk töltött hetek alatt és aki ma is segítette a szabadon engedést. Köszönjük a hatóságoknak, hogy semmilyen akadályt nem gördítettek Rugó elé. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy milyen hatalmas dolog ami történt, hiszen most először végre nem kellett meghalnia a civilizációba tévedt vadon élő állatnak ... lám létezik alternatíva!

Szabadult a garázda vaddisznó BLIKK.

Aki esetleg lemaradt az előzményekről, annak Rugó megmentésének teljes története képekkel, videóval.

Rugóról további hírek itt.Megosztom a Facebookon
 
     

Kapcsolódó cikkek:
További cikkek a témában